Szukaj
Ja się na nią zasadzam ale nie ma u nas używek:/
EleganckoAle rozumiem że fe55 jednak nie używałeś i porównania do tego canona nie masz. Więc skąd wiesz że stwierdzenie że ''ten canon mu do pięt nie dorasta'' na które odpowiadałeś nie jest prawdziwe?
Natomiast po summicronie loxia 50/2 mogła by Ci się bardzo spodobaćWiele razy powtarza się ten temat na forach gdzie ludzi powszechnie stać na oba szkiełka
![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Sporo ludzi alergicznie reaguje na stwierdzenia typu przepaść, do pięt nie dorasta, niebo a ziema itp. Takie treści zazwyczaj nacechowane są emocjami a to z kolei nie służy obiektywnej ocenie. Trzeba by też zapytać autora tych słów czy miał okazję porównać oba obiektywy. Dla tych, którzy nie mają takiej możliwości są też popularne serwisy branżowe na których można sobie poczytać o obu szkłach i samemu wyciągnąć wirtualne wnioski.
W naszym języku nawet określenie 'średni' czy 'przeciętny' są negatywne![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Podobnie jak i w innych językach. Wiele zależy od kontekstu.
Na pewno prawdą uniwersalną jest to, że przyrostowi ceny nie towarzyszy proporcjonalny przyrost jakości.Obiektyw 5 razy droższy nie jest 5 razy lepszy.
Ale gdy ktoś potrzebuje bezkompromisowych rozwiązań, i stać go na nie, to oczywiście tani obiektyw nie zaspokoi jego potrzeb.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
@ikit
Na eBay w DE albo UK da się znaleźć bez problemu. Ja się prawie skusiłem za 475 funtów...ale trochę się obawiam o brak AF tzn. dokładność działania peekingu mnie troche zawiodła. Nadal się zastanawiam. I Loxie chyba zostawię na później...
A szkło wydaje się fenomenalne. Kolory, kontrast, ostrość. Zdecydowanie ma ten słynny Zeiss pop.
Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 25-04-2017 o 15:30
Nie zależy mi aż tak na tej loxii aby ryzykować ściąganie jej zza granicy jak są inne również warte uwagi szkiełka które można dorwać u nasA budżet w szkłach ograniczony:P
U mnie jest podobnieZ tym,że Ty masz już sporo obiektywów ja buduje system. I jakoś 50 z AF wydaje się bardziej sensowną. Mam fajnego psa.
https://drive.google.com/file/d/0B0X...w?usp=drivesdk
Niestety z manualem ciężko nadążyć. Mogło być fajnie a wychodzi jak wyżej i człowiek żałuję. Loxia mi bardziej pasuje jako dopełnienie.
A jakie tele możecie polecić? Używa ktoś czegoś z Sigma MC-11? Myślałem o Sigmie 70-200 OS ew Tamron 70-200 VC. Alternatywnie coś z La-ea3. Mam A7 II. Jakiś użytkownik?
Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 25-04-2017 o 16:45
Skontaktuj się z nami