Szukaj
Właściwie @cadman ma troszkę racji w tym co napisał. Ja to już dawno zauważyłem i pewnie nie tylko ja.![]()
Czym więcej na rynku sprzętu różnego rodzaju i na różną kieszeń, to tym więcej się robi malkontentów którzy szukają dziury w całym w sprzęcie którego nawet nie mieli w rękach
@bryk wystawił kilka spacerowych zdjęć tej Sigmy, bez szczególnej uwagi na bokeh i już znalazł się powód żeby sobie pomarudzić, na podstawie 2-3 zdjęć "rodzinnych zdjęć" w szkle które niedawno miało premierę i zbiera wysokie noty w recenzjach poszły już wnioski, że słaby bokeh, że obrazek nijaki, że to be i tamto bez
Podobna jest sytuacja z aparatami, dobrym przykładem jest Nikon D750 - aparat z dobrymi możliwościami w stosunkowo dobrej cenie, gdzie ogrom osób ma ten aparat i ogrom tych osób jest zadowolonych, a krytyka na ten sprzęt leci od osób które w życiu tego sprzętu nie mieli w rękach i powielają w kółko złe opinie o tym sprzęcie, a nawet wyśmiewają się z kogoś jak komuś w tym aparacie coś padnie. Ja ostatnio pisałem o wysyłce do serwisu D750 (akcja serwisowa) gdzie dostane nową migawkę itp. a kolega @R który jest mocno negatywnie nastawiony do tego sprzętu, zrobił sobie polewkę, bo liczy na to że coś mi się zepsuło w D750
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 11-02-2017 o 18:08
Cóż......od malkontentów można sie czegoś dowiedzieć, czego onaniści sprzętowi nie dostrzegają. Natomiast syndrom "oblężonej twierdzy" jest powszechnie znany i trzeba to po prostu olać. Obrońcy zewrą szyki przeciw "najeźdźcom" , napiszą kilka głupich postów i wygrają wyobrażoną bitwę![]()
Niektórym na tym forum zdecydowanie brakuje dystansu do sprzętu. A to tylko sprzęt, rzecz, narzędzie... Malkontenctwo jest równie niemiarodajne opiniowo jak i fanbojstwo. Z to z drugą częścią wypowiedzi kolegi @fafniak zgadam się jak najbardziej.
Wszedłem w dział optyki w wątek o wychwalanej Sigmie więc pomyślałem, że zajrzę co tu się dzieje. Widzę trzy zdjęcia z uroczą modelka, która naprawdę ratuje te zdjęcia. Gdyby nie ona i ten wątek w życiu bym nie pomyślał, że są wykonane najnowsza, najdroższą, najlepszą w rankingach osiemdziesiątkąpiątką... Spodziewałem się jakiegoś szału ale go tam nie widzę co mnie trochę zaskoczyło i wyraziłem swoją opinię, to chyba nie jest karygodne?
Karygodne to powinny być uwagi o zawiłości, dołowaniu, "bezinteresownej polskiej zawiści", "nie mieli w rękach" - cóż To za infantylne głupoty??? Takie wpisy świadczą właśnie o jakichś złogach na wątrobie. Wątek sprzętowy to wątek sprzętowy a nie doradztwa życiowego ble ble ble. Kurcze dla mnie te posty są do wyczyszczenia bo znowu jak ktoś będzie szukał opinii o S85ART to będzie musiał brnąć przez stek dzieciniady.
Jedyne co to post Jacka z "technicznym obrazkiem" jest mocno trafiony - ja tak nie potrafiłem napisać.
Ostatnio edytowane przez Rossi_PL ; 12-02-2017 o 10:20
To ze są 3 zdjęcia z fajną modelką nie świadczy nic o szkle tylko o fotografach.
I to też jest jakiś wniosek. Bo tu będzie bardziej zależało od oka fotografa czy zdjęcie będzie z ARTa czy z Nikkora 1.8D.
Skontaktuj się z nami