One Capture 10 Express ściągnąłem właśnie, nie sądziłem że mają free wersje. Kiedyś o nim sporo słyszałem. RawTherapee - używałem z Nikonem, dobry. Spróbuje też z SONY.
DZIĘKI !!!
Szukaj
One Capture 10 Express ściągnąłem właśnie, nie sądziłem że mają free wersje. Kiedyś o nim sporo słyszałem. RawTherapee - używałem z Nikonem, dobry. Spróbuje też z SONY.
DZIĘKI !!!
Jeszcze kolejne pytanie odnośnie NEX-ów, jakie zamienniki akumulatora NP-FW50 polecacie?
Co się sprawdza? Newell, Duracell, DELTA, jakieś inne? Wiem, że SONY STAMINA są świetne, ale drogie, a poza tym mnóstwo jest podróbek na rynku.
Newell sporo osób używa i się sprawdzają.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-------------------
www.marianduda.pl
Duracell też trzyma parametry, używam od pewnego czasu jako zapas.
Z kolei do wołania rawów pod Linuksem używam Digikama, który oprócz funkcji katalogowania zdjęć zawiera także prosty edytor.
Dzięki za doradzenie w sprawie akumulatora!
Przeglądając Allegro trafiłem szkła MEIKE oraz VOKING - co to jest u licha? Chińszczyzna ? Koreańszczyzna?
Ciągnąć wątek niekończących się pytań.... Czy jest jakieś sensowne szkło "za grosze" które na końcu ma między 200 a 300 mm pod Sony E lub niesystemowe/poprzez adapter? Myślę tu o szkłach za kilkaset złociszy. Będę używał sporadycznie, więc nie chcę wchodzić w N 55-300 VR / 70-300 VR czy T 70 -300 VC USD. Może być stałka lub zoom, może być bez redukcji drgań, może być ciemnica, aby tylko nie było przeraźliwego mydła pod koniec zakresu.
Skontaktuj się z nami