Close

Strona 115 z 140 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Każde formatowanie (czy robi je użytkownik czy system) niszczy SSD. Chyba, że kolega ma wiedzę, której ja nie mam...
    System tylko zamazuje, jak ty klikniesz formatuj to będzie gorzej, w erze dysków SSD nie używa się formatowania, zresztą sam czas procesu instalatora o tym świadczy, formatowanie dysku ssd ciut więcej czasu zabiera, ale nie będę drążyć tematu, wasze dyski to róbta co chceta
    Jacek_Z masz młodszy model dell od mojego to nie narzekaj Trzeba po całości poinstalować a nie po łebkach jak Windows 10 robi (tylko sterowniki).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    ...Trzeba po całości poinstalować a nie po łebkach jak Windows 10 robi (tylko sterowniki).
    Co konkretniej masz na mysli? Czego myślisz że mi brak?
    Ja sie bardzo cieszę ze oprocz śmieci ktore i tak sie zawsze dostaje od MS nie mam śmieci od Della. Przeciez przedtem to w nowym lapku bylo chyba 20 dellowskich aplikacji, większosc pracujacych ciągle w tle. Zupelnie mi niepotrzebnych. Poza jedną - która karta grafiki ma byc wybrana przy zasilaniu z akku. Ale ... Win 10 daje mi te apke Nie widzę co mi brak. Bawię się tym dopiero 2 dni więc moze coś przegapiam. O czym piszesz?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak masz wszystko co potrzeba to nie ma tematu, te dodatki od Dell albo są zbędne albo dla doświadczonego użytkownika Windows/Laptop, tematu więc nie będę drążyć, sam mam aplikacje które na Elektrodzie opisywałem, zarządzają Bios i Windows, trzeba jednak mieć ciut wiedzy bo można namieszać jak się coś niechcący włączy/wyłączy.

Domyślnie

Nie wiem o czym piszesz, bo na elektrodzie nie mogę znaleźć żadnego Twojego tematu w tej sprawie, ale oprogramowanie instalowane razem z OEMami to w 99% śmieci.

Niestety mumbo-jumbo...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Dodam tylko ze jestem.zadowolony że miałem wersje PRO systemu. Podobno wersja home ma ograniczenia w konfigurowaniu ustawień powiadomien itd.
    Wchodze sobie w rozne miejsca panelu sterowania i ... masakra jak to wszystko jest ze soba powiazane. Kazdy element chce miec info o kolejnym. Udostępnia sie maile kontakty lokalizacje itd itd. I to wszystko w wielu miejscach. Wszystko sie wzajemnie synchronizuje. Chyba kilkadziesiat takich ustawień wyłączyłem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W sieci jest masa poradników jak Inwigilację zabić, aplikacja 10AppsManager odinstalowuje to co nie da się w Windows 10 wywalić, ja korzystam tylko z Windows 10 Enterprise i Pro, Home to wielkie zło bo większość ustawień kontroluje Microsoft.

Domyślnie

Pewni ta duża nowa aktualizacja, zapowiadana chyba na sierpień doda kilka niechcianych niespodzianek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    .... Chyba kilkadziesiat takich ustawień wyłączyłem.
    A ilu nie wyłączyłeś, wie tylko M$ i ci, dla których zbiera te dane.

W10, to najbardziej obrzydliwy system z wszystkich windoz, bo poprzednie chociaż uprzedzały o ewentualnych niechcianych działaniach.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Cool

david555 dziś by w Windows uniknąć podejrzanych działań trzeba się namęczyć, Microsoft wprowadził Inwigilację do Windows 7 też więc pozostaje Linuks, ja co mogłem wyłączyłem i zabiłem niechciane procesy, reszta ukryta działa, cóż takie czasy, zresztą teraz telefony też Inwigilują i co się da, szkoda nerwów, jak kasa nie znika z konta to reszta nie ważna.
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pewni ta duża nowa aktualizacja, zapowiadana chyba na sierpień doda kilka niechcianych niespodzianek.
    Teraz Microsoft nie ma lekko i musi pochamować Inwigilację, nawet jak coś ekstra wszczepią to prędzej czy póżniej to wypłynie.
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 25-07-2016 o 00:11

Strona 115 z 140 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów