Close

Strona 125 z 140 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Daj spokój. Prowadzimy firmę 27 lat. Mamy kilka kompów, trochę oprogramowania i przez ten czas jeszcze się nie zdażyło, żeby ktoś to kontrolował.

Żeby było ciekawiej
    Znam przynajmniej kilka firm, które jadą /jechały na lewym sofcie za dziesiątki tysięcy złotych i nikt ich nigdy nie sprawdzał.
    Ostatnio edytowane przez siona ; 24-12-2016 o 11:05
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Znam przynajmniej kilka firm, które jadą /jechały na lewym sofcie za dziesiątki tysięcy złotych i nikt ich nigdy nie sprawdzał.
    Wszystko do czasu. Aż któregoś pięknego dnia, wpadają smutni panowie i godzinę później nie masz jak skończyć zleceń -- kompy razem z dyskami zabrane, obsuwa w pracy eliminuje Was z rynku i zostaje tylko płacz i "ale ja byłem głupi...". Mało to takich wpadek było w minionych latach?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Daj spokój. Prowadzimy firmę 27 lat. Mamy kilka kompów, trochę oprogramowania i przez ten czas jeszcze się nie zdażyło, żeby ktoś to kontrolował.

Żeby było ciekawiej
    No więc jak to się mawia, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana...
    Pozostaje życzyć szczęścia na przyszłość, bo ja tam znam kilka działalności gospodarczych zrzuconych ze szczytu na dno przez nielegalnego Windowsa, czy Offica, że o drogim sofcie już nie wspomnę...
    Na marginesie, po drogach jeździ cała masa pianych kierowców i tylko garstka nieszczęśników wpada czasem w sidła... A przecież pozostali dojeżdżają do celu, to w sumie nie robią nic złego prawda...?

ksh
    Gość

Domyślnie

Genialne stwierdzenie, pewnie jeszcze ci imponują tym że "nie są frajerami" i nie kupują licencji softu bo przecież można ukraść ? Dobrze że likwidują gimnazja.

Domyślnie

A jeszcze PS2... Ja rozumiem, że swoją firmę też prowadzisz po to, żeby ktoś robił z Ciebie jelenia? Jaka działalność? Chętnie skorzystamy za darmo

Domyślnie

Podziwiam wasz brak logiki. Książkowy przykład.
    Pokażcie mi w mojej wypowiedzi stwierdzenie, że mam lewy soft?
    Tylko stwierdziłem, że te kontrole są fikcją. Ot pokazówka od czasu do czasu, żeby w telewizorze pokazali...

Najlepszym na to dowodem jest wypowiedź stiga... Bo owszem, zabiorą, zgadzam się. Zauważ tylko, że legalność zainstalowanego softu niestety nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu wchodzą i zabierają. Potem ekspertyza, która trwa pół roku i nawet jeśli wszystko było ok to już po 3 latach dostajesz sprzęt z powrotem.
    Przeważająca cześć takich spraw tak właśnie się kończy.
    Tyko co nam po tym sprzęcie po 3 latach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Genialne stwierdzenie, pewnie jeszcze ci imponują tym że "nie są frajerami" i nie kupują licencji softu bo przecież można ukraść ? Dobrze że likwidują gimnazja.
    A tobie chłopie radzę przeczytać to ci chcesz skomentować... Potem drugi raz... Potem poproś kogoś dorosłego, żeby to zrobił...
    Jak odpowiesz to powtórz procedurę...

Zamieszałeś się kompletnie...

Domyślnie

Bo owszem, zabiorą, zgadzam się. Zauważ tylko, że legalność zainstalowanego softu niestety nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu wchodzą i zabierają. Potem ekspertyza, która trwa pół roku i nawet jeśli wszystko było ok to już po 3 latach dostajesz sprzęt z powrotem.
    Przeważająca cześć takich spraw tak właśnie się kończy.
    Tyko co nam po tym sprzęcie po 3 latach...
    Nikt nie zabiera komputerów ot tak, bez powodu, bo jest kontrola i trzeba sprawdzić legalność programów.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Nie no... Powiedz to tysiącom ludzi, których sprzęt zalega w magazynach prokuratury bo jakaś szemrana kancelaria ściga ich za udostępnienie filmu lub czegoś innego...
    Niby wszystko ok, sęk w tym, że przeważnie nie ma na to żadnych sensownych dowodów i większość tych spraw kończy się umorzeniem. Do tego w takiej sytuacji zabierają cały sprzęt znajdujący się pod wskazanym adresem nie patrząc do kogo należy...

Chciałbym też poznać nazwę tej topowej firmy zniszczonej z powodu nielegalnego Windowsa....

Domyślnie

Podziwiam wasz brak logiki. Książkowy przykład.
    Pokażcie mi w mojej wypowiedzi stwierdzenie, że mam lewy soft?
    Tylko stwierdziłem, że te kontrole są fikcją. Ot pokazówka od czasu do czasu, żeby w telewizorze pokazali...
    Niestety, ale z tej wypowiedzi:

Logicznie nie wynika ani, że masz legalne oprogramowanie, ani że go nie masz... A przez pryzmat jej dalszej części:

Żeby było ciekawiej
    Można wywnioskować, że raczej jesteś miłośnikiem ryzyka
    Dzisiaj nikt nie musi zabierać kompa, żeby wiedzieć co na nim jest... Ot taki koszt nowoczesnej technologii, wystarczy odpowiednia wiedza, żeby sprawdzić co masz zainstalowane na kompie bez kontaktu z kompem... Nawet moja aktualna wypowiedź jest opisana IP, numerem identyfikacji urządzenia, system operacyjnym wraz z wersją i numerem identyfikacyjnym licencji na nim zainstalowanym...
    Ale myślę, że robimy teraz zbędny OT... Wesołych Świąt

Strona 125 z 140 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów