Close

Strona 114 z 140 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko tyle, że szyk tego zdania pierwotnie miał być inny. Stąd to „mi”, które po prostu przegapiłem. Pojedyncze wpadki zdarzają się każdemu, a sam zresztą nigdy nie uważałem się za nieomylnego.
    I między innymi za to Ciebie szanuję, że umiesz przyznać się do błędu.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Interfejs Windows 10 byłby świetny, gdyby był ukończony -- tzn. wszystkie zakamarki systemu faktycznie używały tego, co widać na pierwszy rzut oka. Jest masa elementów, które jadą jeszcze na starym interfejsie, i to właśnie jest przyczyną wrażenia bałaganu (a raczej dowodem na niedopracowanie systemu). Mi jak najbardziej się podoba, ale jak wyskakuje mi request rodem z Win XP czy wręcz 98, to widać, że jeszcze dużo pracy przed nimi. Ikony też mógł zaprojektować ktoś, kto ma w tym dryg. Te, które przyszły z Win10, to jest kompletna, nieestetyczna amatorszczyzna.
    Funkcjonalnie jednak, nie mogę temu systemowi nic zarzucić. Na poletku które uprawiam, działa lepiej niż 8.1 czy 7. I tak jest zarówno na mocnym kompie stacjonarnym, oraz laptopach: chyba 5-7-letnim Dellu, i trzech sztukach Lenovo (~2-letnie), z którymi mam częstą styczność.
    Muszę przyznać, że moje doświadczenia z tym systemem to potwierdzają. System jest jeszcze niedopracowany i zdarzają się błędy. W porównaniu do problemów w poprzednich wersjach systemu nie widzę tu żadnego dramatu, wręcz przeciwnie. To niedopracowanie to nie tylko kwestia interface i białych/jasnych okien czy faktu, że część funkcji zrealizowana jest przez nie do końca spójne z ogólną koncepcją UI ( co mi się podoba, bo bardziej zaawansowana administracja tym systemem przez nowe UI jest ciężka ). Są problemy z działaniem systemu i problemy z pewnymi funkcjonalnościami. Na~30 komputerów które mamy na Windows 10, z 10% ma różne problemy. Część z nich wynika z rzeczy związanych ze środowiskiem firmowym ( domena, GPO, etc. ), jak duża, nie jestem w stanie określić, ale myślę, że znaczna większość. Na komputerach nie podłączonych i nie kontrolowanych przez domenę z Windows 10 nie miałem jeszcze żadnych większych problemów.

Tak więc, administratorom sugerowałbym ostrożne wdrażanie tego systemu w środowisku firmowym i gotowość na ponowny deployment z obrazu jak coś będzie szwankować ( na jednym komputerze np. przestały działać VPNy Windowsowe. Po prostu "sru" i przestało, nawet interfejs się zawiesza, nic nie pomogło ).
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Po prostu "sru" i przestało
    Mam identyczne doświadczenia z dwoma komputerami. Najbardziej jest to widoczne na jednym, podłączonym w systemie muzycznym. Obsługuje profesjonalny program i kilka wysokiej klasy urządzeń. Co kilka dni znika urządzenie, program lub jedno i drugie. System stwierdza, bez żadnej konsultacji, że jest be i koniec. Trzeba wszystko ustawiać od nowa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

To może być kwestia kompatybilności - Windows 10 nie lubi niekompatybilnych programów i sterowników, szczególnie jeżeli są niepodpisane. Potrafi wywalać drivery bez większej informacji. Mamy tak z tap driverem dołączanym do OpenVPN - zupełnie się w tym przypadku nie dziwię, bo to archaiczny driver, który już z win7 nie był kompatybilny a do tego nie jest podpisany. Gdybym nie musiał to bym tego wżyciu nie zainstalował.
    Niestety, trzeba się z tym liczyć, że jeżeli producent nie dostarczył nowych driverów, to sprzęt z Win10 może nie działać ( bądź soft, soft też czasem potrzebuje dedykowanego drivera ). Przy wywalaniu programów W10 zazwyczaj daje informację.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Nie, to nie jest kwestia niekompatybilności. Wszystko ma deklarację zgodności producentów z Win 10. Inna sprawa, że podpisane czy nie, system nie powinien decydować za użytkownika co można wywalić.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

U mnie po prostu muli (ale nie jest aktywowany, bo nie chce i się przeinstalowywać - być może to jest przyczyna), co nie powinno raczej mieć miejsca po wymianie procesora na lepszy, pamięci na szybszą i więcej. Jedyne co, to mam jeszcze podejrzenia co do dysku twardego, bo też wymieniałem.

Cool

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Kurczaczki - patrzę on skonfigurował nawet to ze są 2 karty grafiki i jest aplikacja AMD do zarządzania która grafika ma pracować na baterii, a która na 230V.
    sterowniki kart graficznych (obu) są z 2015 roku.
    No to widze, że oleję sterowniki od della.

A co to te DSS ?
    Coś jednak muszę wgrać?

Manager pokazuje wszystko OK. No to mam spokój.
    Win 10 postawi mi na nogi laptop w 20 minut. Takiej instalacji systemu się nie spodziewałem

No to teraz wgrywanie programów....
    Mam Dell V3500 i pomimo że Windows 10 znajduje sterowniki instalowałam do> Chipset/Karta muzyczna/Touchpad, te dedykowane od Dell z Windows 7 podejdą, jak nie na stronie Dell wyszukaj pod Windows 8 z nowszego modelu, dodatki od Dell zbędne ale jakby co na Elektrodzie w Sekretne kody dałem trochę aplikacji pozwalających na większą kontrolę Laptopa i Windows (login ten sam).
    Co do instalacji na dysku SSD, nie formatować go przed instalacją, Instalator robi to bez szkody dla dysku sam, zakłada się tylko partycje systemową, jak przeinstalowuję Windows to usówam tylko partycję systemową i tą dodatkową małą, potem ponownie je tworzę i instaluję Windows, nowy obraz Windows 10 na stronie Microsoft nie wymaga już klucza, więc jak wcześniej była aktualizacja to można potem czystą instalację zrobić a wpisywanie klucza pominąć, sam się aktywuje Windows 10 gdy net będzie miał dostępny, w nowym instalatorze można większość inwigilacji pominąć jak i udostępniania aktualizacji w sieci innym, co do aktualizacji automatycznych to w Windows 10 pro można je wyłączyć i będzie tylko powiadamiał że są bez pobierania ( skorzystać z gpedit.msc < uruchom).
    Z początkiem sierpnia powinna nadejść aktualizacja i będzie Windows 10 ciut lepszy, tak w każdym razie w wersji testowej jest
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 24-07-2016 o 17:51

Domyślnie

Wlozylem surowy dysk SSD - bez zadnego formatowania itd.
    Wypalilem DVD z ISO. Wszystko poszlo chyba w 15 min. Max 20. Wszystko ale to absolutnie wszysko jest. Wszystkie sterowniki. Nowe. Z 2015. Na stronie della są antyczne stery do tego modelu co mam. 3550.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    (...) Co do instalacji na dysku SSD, nie formatować go przed instalacją, Instalator robi to bez szkody dla dysku sam (...)
    Każde formatowanie (czy robi je użytkownik czy system) niszczy SSD. Chyba, że kolega ma wiedzę, której ja nie mam...

Domyślnie

Formatowanie to tylko zapis nowej tablicy partycji i wyzerowanie alokacji plików, też w jednym miejscu zresztą. Dlaczego miałoby coś niszczyć?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 114 z 140 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów