Close

Strona 112 z 140 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    I co, jesteś zadowolony z tej wersji windozy i jej wszystkich przypadłości ?

Osobiście, przymierzałem się do dziesiątki ze trzy razy, ale za każdym razem konstatacja była jedna, to system nie dla mnie.
    W10 to najlepszy SO od M$. I to pod każdym względem. A jak ktoś chce się męczyć że starszymi Windowsami to jego sprawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    W10 to najlepszy SO od M$. I to pod każdym względem. A jak ktoś chce się męczyć że starszymi Windowsami to jego sprawa.
    Tak, to zdecydowanie moja sprawa.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Ja już po zmianie na Win 10, zwlekałem do ostatniej chwili, ale wszystko poszło gładko. Win 7 miałem na SSD i pozostałe programy, na dysku HDD wszystkie dane. Wypaliłem obraz Win 10 na płycie DVD i z płyty dokonałem uaktualnienia z zachowaniem wszystkich ustawień, poszło szybko i nawet ikony zostały na tym samym miejscu na pulpicie. Teraz poznaję system. Mam wrażenie, że chodzi wszystko szybciej, ale to może subiektywne odczucie. Na dysku SSD pojawiło się więcej miejsca niż jak był system Win 7, a więc jest trochę lżejszy system.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Nie wydaje Ci się, chodzi szybciej
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

No a ja jestem w szoku. I nie wiem co robić. Już piszę w czym rzecz.
    Już raz dokonywałem pełnej instalacji systemu na tym laptopie - dellu co istotne. Win 7 pro.
    Sam system się wgrywał 1,5 godziny. Potem musiałem wgrywać mnóstwo sterowników ze strony della. W narzuconej przez della kolejności.
    Potem po połączeniu z internetem ściągały się tony uaktualnień windowsa. Z wieloma restartami. W sumie to spokojnie zeszło mi 5-6 godzin.
    No i następny dzień wgrywanie oprogramowania - to nieistotne.
    Teraz na nowiutkim SSD Win 10 z ISO postawiło mi system w ... 20 minut.
    I jestem w szoku także dlatego, że laptop funkcjonuje doskonale .. ze sterowniami z Win 10. Wi-fi itd - wszystko poinstalowane,, bo już w czasie instalacji na moment poprosił mnie o połączenie z netem (musiałem podać klucz).
    mam więc działający laptop bez sterowników od Della. A jest tego do wgrywania poteżna lista. Tak każe dell. I koniecznie w pewnej kolejności.
    Pytanie więc czy mam po co wgrywać to:

DSS
    Chipset
    Sterowniki karty grafiki zintegrowanej – Intel HD Graphics 3000
    Sterownik karty graficznej AMD Radeon HD6630M
    Kontroler PCMCIA
    Sterownik karty sieciowej
    Dysk SATA
    Aplikacje, manager
    Sterownik karty dźwiękowej
    modem
    Sterownik wi-fi
    Mysz i touchpad
    Napęd CD/DVD
    Wymienna pamięć masowa

Tego jest 1,5 GB, to są sterowniki i aplikacje z lat 2011 - 2012 i w dodatku dell na swojej stronie pisze, że nie sa one sprawdzone pod kątem zgodności z Win 10.
    Laptopem się bawiłem się zbyt krótko (od 1 do 2 w nocy ) by zaobserwować co jest nie tak bez sterowników della
    Co z tej listy sterowników i aplikacji muszę wgrać? A co mogę sobie podarować
    Bo jak wgram to będe miał pełno dellowskiego śmietnika (tzn oprogramowania della do diabli wiedzą czego - i tak z tego nie korzystałem).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Wszystko powinno być już poinstalowane, płytki ze sterownikami odeszły do lamusa już dawno
    Sprawdź w managerze urządzeń ewentualnie czy Ci się coś nie świeci jako nierozpoznane
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Widocznie WIN10 sobie poradził z bebechami laptopa więc nie ma sensu instalować starych sterowników, chyba że coś ci nie będzie działało jak należy.
    Ja po zainstalowaniu na laptopie Lenovo mam lepiej pracującą grafikę niż było na WIN7, jest zdecydowanie lepsze odwzorowanie kolorów
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 22-07-2016 o 10:22
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Kurczaczki - patrzę on skonfigurował nawet to ze są 2 karty grafiki i jest aplikacja AMD do zarządzania która grafika ma pracować na baterii, a która na 230V.
    sterowniki kart graficznych (obu) są z 2015 roku.
    No to widze, że oleję sterowniki od della.

A co to te DSS ?
    Coś jednak muszę wgrać?

Manager pokazuje wszystko OK. No to mam spokój.
    Win 10 postawi mi na nogi laptop w 20 minut. Takiej instalacji systemu się nie spodziewałem

No to teraz wgrywanie programów....
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-07-2016 o 10:30
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Lubię siódemkę. Co mi da 10, czego nie ma w 7?
    W 10 lubie przyciaganie okien do rogow ekranu (okna dziela sie w cwiartki).

Domyślnie

Od windowsa XP jakoś to jest
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 112 z 140 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów