Close

Strona 15 z 140 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    co do Dell to krótko wspiera swe produkty ale ASUS podobnie i przy obecnym wysypie Windowsów to Laptopy trzeba by zmieniać w podobnym tempie

Andrzej1974 sterowniki domyślne które Windows zainstaluje to kicha i nie wykorzystasz w 100% wydajności komputera (na 100% stabilność też nie licz) .
    Co do laptopów - mój 10 letni HP zainstalował wszystko od strzała, zero problemów.

A sterowniki - żartujesz?
    Od dnia zainstalowania Win7 widziałem na oczy 3 bluescreeny - wszystkie trzy na dellu, który w ciągu półtorej roku od zakupu usmażył trzy dyski twarde. Pomijając to - zero problemów, zero zwiech, idylla.
    Nie wiem czy te sterowniki wykorzystują mój sprzęt w 100% i prawdę mówiąc póki działa szybko to mnie to nie interesuje. Przyrost wielkości 5% po zainstalowaniu jakichś megawypasionych sterów to dla mnie granica błędu statystycznego więc mnie nie interesuje...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Wiele osób ocenia Win 8 i 10 przez pryzmat programów typu office czy Photoshop.
    Problem polega na tym, że połowa oprogramowania od obsługi dużych firm nie działa pod Win 8 czy 8.1
    Ustawianie kompatybilności nic nie pomaga.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    Irek, W8.1 jest we wszystkim lepszy od W7.
    A ten dalej bredzi w malignie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Wiele osób ocenia Win 8 i 10 przez pryzmat programów typu office czy Photoshop.
    Problem polega na tym, że połowa oprogramowania od obsługi dużych firm nie działa pod Win 8 czy 8.1
    Ustawianie kompatybilności nic nie pomaga.
    Nie wiem, która połowa, ale mam na laptopie dwa od dwóch wiodących na rynku firm - oba działają prawidłowo, bez ustawiania jakiejkolwiek kompatybilności.
    Zmień dostawcę - jakbyś szukał porządnego systemu to zapraszam na PW
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

Andrzej1974 sterowniki domyślne które Windows zainstaluje to kicha i nie wykorzystasz w 100% wydajności komputera (na 100% stabilność też nie licz) .
    Wiem, że Windowsy instalują domyślnie (dość często "kiszkowate") sterowniki jednakże W7 nawet tego nie potrafił dobrze zrobić. Np. monitor, który W8 ustawiał idealnie (m.in. jego poprawną rozdzielczość), W7 kompletnie sobie z tym nie radził. Poza tym w DevMgmt.msc z W7 było aż kolorowo i prawie połowę rzeczy trzeba było doinstalowywać z płyt CD producentów urządzeń. W W8 tego problemu nie było a wszystko działało bez zarzutów. Nawet na domyślnych sterownikach. Ten temat chyba też nie jest bez znaczenia w pracy z SO?

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A ten dalej bredzi w malignie.
    @Johanan, może jakieś szczegóły podasz bo w przeciwnym wypadku to ty bredzisz i to wyjątkowo mocno. Poczytaj sobie dogłębniej choćby o obsłudze pamięci w W7 i W8 a zobaczysz, ten swój "cudowny" W7 w akcji i... jak bardzo mu brakuje do W8 w tym temacie. A nie powtarzasz tylko pusty frazes, że W7 jest lepszy od W8/8.1. Poza tym o dość częstych BSoD-ach w W7 już pisałem, podobnie zresztą jak mój przedmówca @RobertMiernik.

MZ (i nie tylko) W8.1 jest we wszystkim lepszy od W7. Począwszy od wydajności a skończywszy na bezpieczeństwie. No chyba, że bierzesz pod uwagę kafelki z W8 i brak menu Start, bez któych ty i tobie podobni nie potrafią żyć (dla mnie to żaden problem). Wtedy W7 jest lepszy. Ale tylko pod tym względem (brak kafelków + menu Start). We wszystkim innym W7 przegrywa, czy ci się to podba, czy nie z W8/8.1.

Pierwszy z brzegu obrazek z google z pojedynku W8 vs W7:

I... Podsumowanie (z linku)

Windows 8 bezapelacyjnie wygrywa w każdym teście czy benchmarku z Windows 7. Podobnie było zresztą w przypadku siódemki i Windows Vista, gdzie starsze okienka nie miały szans z nowym systemem. Przesiadając się na Windows 8 na pewno nie pożałujecie.
    P.S. @Johanan, pokaż mi, że nie bredzisz i podaj jakieś dane, z których jasno wynika, że W7 jest lepszy od W8 (w takich obszarach, jak wydajność, bezpieczeństwo...).
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 18-10-2014 o 10:38
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    P.S. @Johanan, pokaż mi, że nie bredzisz i podaj jakieś dane, z których jasno wynika, że W7 jest lepszy od W8 (w takich obszarach, jak wydajność, bezpieczeństwo...).
    Nie mam zamiaru brać udziału w stanisławowskich wojenkach na temat wyższości świąt jednych nad innymi, bo to kompletny absurd.

Nigdy też nie twierdziłem, że w7 jest lepszy od w8, twierdzę tylko niezmiennie, że wcale nie jest gorszy, przynajmniej z mojego punktu widzenia, co udowadnia kilkuletnia empiria, a nie jakieś podejrzane artykuliki z niepoważnych portali.

W7 jest identycznie stabilny jak w8/w8.1 i nigdy mnie nie zawiódł, choć nieraz wystawiałem go na przeróżne próby.
    Nie przeczę jednak, że przyzwyczaiłem się do estetyki w7 (aero), więc surowy w8/8.1, wcale nie napawa mnie optymizmem, bo jest zwyczajnie brzydki jak kupa hipopotama po nieświeżych owocach.

Bardziej też zagląda przez ramię, co dla niczego nieświadomych użytkowników pewnie również nie jest zaleta.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

SMBv3, Hyper-v.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Johanan ta mniejsza Inwigilacja w Windows 7 moim zdaniem przeważa szalę kontra Windows 8.1 bo cóż z tego że ten trochę szybszy ,
    dla Biznesu nadal istnieje tylko Windows 7 a te nowe Windows 8 (8.1) do niszowa strefa i Microsoft słabo na nich zarabia ,
    trzeba poczekać na finalny Windows 10 bo może to będzie następca Windows 7 ale po testach wstępnej wersji szczerze w to wątpię ...
    dużo pracy przed Microsoft jeśli chcą naprawdę dopracowany Windows stworzyć i w tym Inwigilacja nas im nie pomoże .

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    SMBv3, Hyper-v.
    Nawet 3.02 w w8.1, tylko co z tego wynika dla statystycznego Kowalskiego?

...
    dużo pracy przed Microsoft jeśli chcą naprawdę dopracowany Windows stworzyć i w tym Inwigilacja nas im nie pomoże .
    Ano nie pomoże, dziwię się że nawet utrudniają niedoświadczonym użytkownikom wyłączenie sklepu ms, bo to jest już w sumie bezczelność.
    ... albo uzależniają pitułki graficzne interface od uruchomienia konta ms.
    A fuj !
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 18-10-2014 o 12:06
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

ale pitolicie mości panowie.
    7 i 8 różnią się takimi szczegółami, że mało kto w ogóle jest w stanie powiedzieć, czym. To samo będzie z 10. Jeśli ktoś mówi, że 7 jest dopracowany a 8 nie, to sorry ale nie wie o czym mówi.

Gdybyście dostali oba, na identycznych sprzętach z zainstalowaną jakąś nakładką graficzną zmieniającą wygląd, to poza minimalnie szybszą 8 nie znaleźlibyście żadnych różnic w pracy na nich.

Przestańcie jęczeć, bo od win 7 nie ma nic do czego by się rozsądnie można było w windowsach przyczepić, jeśli 10 utrzyma tendencję to będzie to zajebiaszczy system.

Strona 15 z 140 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów