Close

Strona 26 z 43 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta

Juriko, chciałem zasięgnąć Twojej porady. Gdzieś w połowie tego wątku wspominałeś o folii/szybce ochronnej. Zamierzam nosić aparat w kieszeni, plecaku, może na rowerze, może nad morze, generalnie raczej nie będzie miał lekko, a z moim pechem do elektroniki na pewno coś mu się stanie i pewnie wypadałoby go jakoś zabezpieczyć. Na lustrzance mam Larmor i sobie chwalę, niestety nie widzę jego odpowiednika dla G7X. Jedyne co znalazłem na alle, to taki noname. Możesz polecić coś innego? Jak działa dotyk ?
    Polecam Larmor bezklejowy do Canona 5D Mk III
    Pasuje bardzo dobrze. W aparacie jest dość szeroka ramka. Szkiełko pokrywa cały wyświetlacz i połowę tej grubej ramki. Dotyk działa idealnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Polecam Larmor bezklejowy do Canona 5D Mk III
    Pasuje bardzo dobrze. W aparacie jest dość szeroka ramka. Szkiełko pokrywa cały wyświetlacz i połowę tej grubej ramki. Dotyk działa idealnie.
    Jak jeszcze z kilka razy stuknę aparatem o kant czegoś tam i rozwalę na amen obecną szybkę to sobie taką larmorową kupię.
    Na bank.

Domyślnie

jpgi 100mm + obiektyw z rzutnika

Oszczędny w słowach Awatar goranick
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam.
    Czy ktoś próbował "poszerzyć" kąt widzenia jakimś adapterem, nasadką itp.?
    Zastanawiam się nad tym Conanem zamiast lustra i wyszło mi, że najbardziej będzie mi brakowało odpowiednika 16mm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goranick Zobacz posta
    Witam.
    Czy ktoś próbował "poszerzyć" kąt widzenia jakimś adapterem, nasadką itp.?
    Zastanawiam się nad tym Conanem zamiast lustra i wyszło mi, że najbardziej będzie mi brakowało odpowiednika 16mm.
    Używałem kiedys z innem kompaktem do takich celów soczewki okularowe o ujemnych dioptriach -2 i -4dp zamocowane w oprawki filtrów. Zobaczę czy z tym aparatem ma to sens.Problemem będzie wykonanie tulejki wciskanej na pierścień obiektywu zakończonej gwintem do wkręcenia filtrów. Tak czy siak poziom aberacji przy takim połączeniu moze być nieakceptowalny.

Domyślnie

24mm

24mm + soczewka minusowa, nie jestem pewny ile diopotrii ma, na pudełku napisałem lata temu -5dp, ale głowy nie dam
    zdjęcie po usunięciu w progr. graficzn. powstałej niedużej beczki

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Pół ciuta szerzej... za to dwa ciuty gorszy obrazek, choć na pewno nie pomaga światło zza monitora.
    Dla desperatów...
    Tak się zastanawiałem, może ktoś próbował z nasadkami dedykowanymi do innych aparatów - serii G Canona (wcześniejszych) lub innych marek...

Tak czy inaczej dzięki i za ten test OKD

Domyślnie

No to jeszcze jedno z zasłoniętymi roletami i z najgrubszą minusówką jaką mam. -8dp a może -10dp, nie pamiętam.

Tak się zastanawiałem, może ktoś próbował z nasadkami dedykowanymi do innych aparatów - serii G Canona (wcześniejszych) lub innych marek...
    Żeby cokolwiek założyć potrzebna jest tuleja dedykowana do danego modelu. Nie widziałem jeszcze gotowej, pozostaje zrobić samemu, a i tak efekt nasadek będzie trudno akceptowalny. Sam robiłem te eksperymenty jeszcze z Prakticą na obiektywie Pancolar 1.8/50, w czasach gdy trzeba się było mocno nagimnastykować, żeby "dostać" chociaż szkiełko 29mm. Nigdy nie korzystałem z tych soczewek, ze względu na słabą jakość obrazka. Z kolei do kompaktu z wykorzystaniem dedykowanej tulei było jeszcze gorzej jak na analogowej lustrzance.

...
    Dla desperatów...
    ..
    Ostrzegałem.

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dzięki.
    Pozostaje nauczyć się robić panoramy...

Domyślnie

W związku z tym ,że jestem "świeżym" użytkownikiem G7X poinformujcie mnie czy ikona stabilizacji powinna wyświetlać się na ekranie we wszystkich trybach ?
    U mnie wyświetla się tylko w trybie AUTO , w pozostałych trybach ikona nie jest wyświetlana / oczywiście w MENU stabilizacja jest załączona /.

Strona 26 z 43 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów