Close

Strona 36 z 43 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juriko Zobacz posta
    Jest możliwość użycia AF-servo i zdjęć seryjnych z potwierdzeniem AF i to przy wyzwalaniu migawki zarówno przyciskiem jak i dotykiem.
    Tu jednak kluczem do wszystkiego jest jednak wolny AF oparty o zasadę kontrastu.
    Servo działa tylko, gdy spust migawki wciśnięty jest do połowy. Gdy wciśniesz go do końca, żeby zrobić zdjęcie, to servo się zatrzymuje i przy kolejnych klatkach już nie śledzi obiektu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Servo działa tylko, gdy spust migawki wciśnięty jest do połowy. Gdy wciśniesz go do końca, żeby zrobić zdjęcie, to servo się zatrzymuje i przy kolejnych klatkach już nie śledzi obiektu.
    Śledzi. Jeszcze dziś sprawdzałem dla pewności, bo rzadko z tego korzystam. Ale musi być oczywiście włączone seria z potwierdzeniem AF.
    Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Instrukcja obsługi twierdzi co innego.

Domyślnie

Instrukcja obsługi twierdzi co innego.
    Precyzja instrukcji obsługi nie zawsze stoi na najwyższym poziomie.
    Poniżej opis trybu seryjnego ze śledzeniem obiektu. Nie piszą tylko, że to może się udać tylko w trybie AF-servo. Być może w jakiś autotrybach po wybraniu serii ze śledzeniem automatycznie włącza się servo, ja jak testowałem w trybie Av, musiałem AF-servo włączyć ręcznie. W każdym bądź razie można zrobić serię zdjęć ze śledzeniem AF trzymając do końca wciśnięty przycisk migawki, lub dotykając cały czas ekran dotykowy.

Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Która to strona? W mojej instrukcji nie mogę znaleźć takiego rozdziału.

Domyślnie

str.87 z 202 wszystkich z PowerShot_G7X_PL.pdf
    Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Kilka dni temu pobierałem instrukcję ze strony Canona i jest to inny plik. Instrukcja ma 225 stron, a na stronie 87 nie ma tego o czym piszesz.

Domyślnie

Kilka dni temu pobierałem instrukcję ze strony Canona i jest to inny plik. Instrukcja ma 225 stron, a na stronie 87 nie ma tego o czym piszesz.
    Tak to jest z instrukcjami, najlepsza instrukcja to własne pazurki dłubiące po ustawieniach. A i zabawy z tym więcej.
    Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Ale w menu aparatu też tego nie mam

Domyślnie

Ale w menu aparatu też tego nie mam
    Nie w każdym trybie jest dostępne. Na pewno jest w trybach P, Av, Tv, M
    Pozdrawiam, Jurek.

Strona 36 z 43 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów