Close

Strona 550 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5045050054054854955055155256060065010501550 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 491 do 5 500 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Za takie pieniędze to jakiś paproch ma, a nie deszcz, brudny i po rogach jakiś czarniawy
    Bo to Black Edition.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Aaa to ten z dopłata do czerniawych rogów .. Rozumiem

Domyślnie

Nawet na alledrogo pojawiły się Noctiluxy ?

Domyślnie

Bywają od czasu do czasu...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Swoje aparaty traktuję beznamiętnie i brutalnie, a mimo tego A7 tank killer wygląda jak funkiel-nówka. Sprawia wrażenie wyjątkowo solidnej, nic się nie odkleja, nie rysuje, nawet lakier jest jakiś cholerycznie twardy, bo mimo kanciastości nie ma odprysków. Nie bardzo wiem co się tu może sp...

A7II się pobawiłem i nie odczułem odczuwalnej różnicy, ale z wiekiem coraz mniej ekscytuję się technicznymi duperelami. Co do AF się nie wypowiem, bo przenigdy nie założyłem na A7kę czegokolwiek z AF. Ogólnie sens kupowania pełnoklatkowego korpusu to mz. głównie zabawa ze stałkami i głębią ostrości, oraz możliwość stosowania optyki dalmierzowej - do zwykłego focenia APS-C wyjdzie taniej, lżej, uniwersalniej, łatwiej, a różnica w jakości i czułości jest pomijalna.
    Dziękuję za informacje. Będę myślał, mi na af też nie zależy, zakładam że do D300s, czy D7100 którymi pracuje nie będzie lepiej, ale ja chcę bezlustrem się bawić z pleśniakami, więc bez różnicy. Z drugiej strony myślałem, żeby mieć kita i wieszać go żonie na wakacjach, a tu z kolei A6000 ma przewagę, bo lżejszy, mniejszy i tańszy... I weź coś człowieku kup Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Dziękuję za informacje. Będę myślał, mi na af też nie zależy, zakładam że do D300s, czy D7100 którymi pracuje nie będzie lepiej, ale ja chcę bezlustrem się bawić z pleśniakami, więc bez różnicy. Z drugiej strony myślałem, żeby mieć kita i wieszać go żonie na wakacjach, a tu z kolei A6000 ma przewagę, bo lżejszy, mniejszy i tańszy... I weź coś człowieku kup Pozdrawiam serdecznie
    Jak chcesz używkę, to różnice między A6000 a A7 nie są już tak duże. Generalnie A6000 długo utrzymuje cene (zarówno nowy, jak i używany), obserwuje ceny od 1.5 roku - 2 lat i cena A6000 praktycznie nie drgnęła.

W moim przekonaniu jak ktoś ma ograniczony budżet (tak jak ja) to sens ma A7 z kitem, bo później rozbudowa szklarni to są wyjątkowo duże koszty (tu Sony przebiło chyba wszystkich ).

A pisząc o pleśniakach - co masz na myśli, jakieś konkretne szkła? I co pod M42? Czy z innego systemu / bagnetu?

A7 nie jest wcale duży, jak na FF to maleństwo. Ja mam D7100 i dla mnie to Sony wydaje się nieduże.
    Ostatnio edytowane przez OLDON ; 19-06-2016 o 13:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OLDON Zobacz posta
    Jak chcesz używkę, to różnice między A6000 a A7 nie są już tak duże. Generalnie A6000 długo utrzymuje cene (zarówno nowy, jak i używany), obserwuje ceny od 1.5 roku - 2 lat i cena A6000 praktycznie nie drgnęła.

W moim przekonaniu jak ktoś ma ograniczony budżet (tak jak ja) to sens ma A7 z kitem, bo później rozbudowa szklarni to są wyjątkowo duże koszty (tu Sony przebiło chyba wszystkich ).

A pisząc o pleśniakach - co masz na myśli, jakieś konkretne szkła? I co pod M42? Czy z innego systemu / bagnetu?

A7 nie jest wcale duży, jak na FF to maleństwo. Ja mam D7100 i dla mnie to Sony wydaje się nieduże.
    No właśnie, ta różnica w cenie między A6000 i A7 jest niewielka, więc kusi mnie, żeby zasmakować magii pełnej klatki nie tylko na kliszy i Canonie, ale i na Soniaczu. Mam dużo M42 i kilka manualnych Nikkorów, które fakt pracują na analogach, ale po załączeniu z D7100 zaskakują, więc na FX będzie pięknie... Będę myślał i czekał na moment, aż mi nie będzie szkoda kasy

Domyślnie

zrobiłem dzisiaj okresową kontrolę bokehu na swojej 50tce i wyszedł taki galimatias

Ostatnio edytowane przez nordwind ; 19-06-2016 o 15:13

Domyślnie

Z drugiej strony myślałem, żeby mieć kita i wieszać go żonie na wakacjach
    Uuu... Do tego musisz kupić co najmniej "Swarovski Edition".
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Do manualnych obiektywów nie ma nic lepszego niż A7. Ostatnio miałem przyjemność pobawić się na targach Canonami 50 i 85mm CN-E T/1,3 i było cudnie (efekty poniżej) gdyby nie 5DsR, który przy manualu doprowadzał do białej gorączki i czarnej rozpaczy. Przez 3 dni marzyłem w duchu o ciepnięciu go w diabły i założeniu szkła na Soniacza

Strona 550 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5045050054054854955055155256060065010501550 ... OstatniOstatni