Szukaj
Aaa to ten z dopłata do czerniawych rogów .. Rozumiem
Nawet na alledrogo pojawiły się Noctiluxy ?
Bywają od czasu do czasu...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Dziękuję za informacje. Będę myślał, mi na af też nie zależy, zakładam że do D300s, czy D7100 którymi pracuje nie będzie lepiej, ale ja chcę bezlustrem się bawić z pleśniakami, więc bez różnicy. Z drugiej strony myślałem, żeby mieć kita i wieszać go żonie na wakacjach, a tu z kolei A6000 ma przewagę, bo lżejszy, mniejszy i tańszy... I weź coś człowieku kupPozdrawiam serdecznie
Jak chcesz używkę, to różnice między A6000 a A7 nie są już tak duże. Generalnie A6000 długo utrzymuje cene (zarówno nowy, jak i używany), obserwuje ceny od 1.5 roku - 2 lat i cena A6000 praktycznie nie drgnęła.
W moim przekonaniu jak ktoś ma ograniczony budżet (tak jak ja) to sens ma A7 z kitem, bo później rozbudowa szklarni to są wyjątkowo duże koszty (tu Sony przebiło chyba wszystkich).
A pisząc o pleśniakach - co masz na myśli, jakieś konkretne szkła? I co pod M42? Czy z innego systemu / bagnetu?
A7 nie jest wcale duży, jak na FF to maleństwo. Ja mam D7100 i dla mnie to Sony wydaje się nieduże.
Ostatnio edytowane przez OLDON ; 19-06-2016 o 13:53
No właśnie, ta różnica w cenie między A6000 i A7 jest niewielka, więc kusi mnie, żeby zasmakować magii pełnej klatki nie tylko na kliszy i Canonie, ale i na Soniaczu. Mam dużo M42 i kilka manualnych Nikkorów, które fakt pracują na analogach, ale po załączeniu z D7100 zaskakują, więc na FX będzie pięknie... Będę myślał i czekał na moment, aż mi nie będzie szkoda kasy![]()
Do manualnych obiektywów nie ma nic lepszego niż A7. Ostatnio miałem przyjemność pobawić się na targach Canonami 50 i 85mm CN-E T/1,3 i było cudnie (efekty poniżej) gdyby nie 5DsR, który przy manualu doprowadzał do białej gorączki i czarnej rozpaczy. Przez 3 dni marzyłem w duchu o ciepnięciu go w diabły i założeniu szkła na Soniacza
Skontaktuj się z nami