Nie wiem czy było, jeśli tak to nie krzyczcie:
jaka jest zasadnicza różnica w używaniu RX1 a A7 z zeissem 2.8/35mm? Pomijając różnice w jasności, i zakładając że nie będzie innego obiektywu do A7.
Ktoś, coś?
Szukaj
Nie wiem czy było, jeśli tak to nie krzyczcie:
jaka jest zasadnicza różnica w używaniu RX1 a A7 z zeissem 2.8/35mm? Pomijając różnice w jasności, i zakładając że nie będzie innego obiektywu do A7.
Ktoś, coś?
A7 ma wizjer, dla mnie to jak się okazało jednak z krytycznych rzeczy w aparacie.
Podobna winietka do tej z Karolka 16-80Z na cropieSzkoda, że Sigma nie wprowadziła serii DP FF, szkła byłyby jak znalazł, a tak trzeba będzie zrobić profil w LR
![]()
zdyboo, Michel71, dzieki.
Chyba jednak poczekam z decyzją.
Tak jak wyżej wspomniano, wizjer i grip. Poza tym AF w RX1 jest wolniejszy. A7 ma też trochę software'owych nowości, np. zebrę i ustawianie ostrości "na oko" (zamiast wykrywania całej twarzy, wykrywa oczy). Różnica to także inne baterie. No i RX1 ma wbudowaną lampę (tylko nie da się jej odgiąć do tyłu, tak jak w Nexie 6 lub RX100m2).
Jeżeli jedna ogniskowa wystarczy, wziąłbym RX1, a jeszcze lepiej RX1R. RX1R bawiłem się 2 tygodnie, A-siódemkami 3 dni. Przez ten czas żaden z aparatów nie zdążył mnie niczym zdenerwować, wręcz przeciwnie.
to be a rock and not to roll
Ciekawe czy teraz cena Sigmy wzrośnie na rynku wtórnym. Patrząc na przypadek Nikkora 35DX na FX nie powinno, ale wśród Nikkorów jakby wybór większy.
Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 20-12-2013 o 14:46
Skontaktuj się z nami