Close

Strona 1550 z 1914 PierwszyPierwszy ... 550105014501500154015481549155015511552156016001650 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 491 do 15 500 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xavier80 Zobacz posta
    Przy mocniejszym domknięciu szkieł i nieco mniejszej ilości światła bardzo zwalnia, tu lustrzanki mają zdecydowaną przewagę.
    Tak się jeszcze zastanawiam, próbowałeś może wyłączyć ostrzenie domkniętym obiektywem aby się domykał dopiero do zdjęcia? Nie pamiętam jak się nazywała funkcja (jest związana z pokazywaniem obrazu ze wszystkimi bieżącymi ustawieniami zdjęcia w wizjerze/na ekranie) ale może by pomogło jej wyłączenie (choć nie będzie wtedy widać np. rzeczywistej GO).

Domyślnie

Symulacja ekspozycji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Pawel Zobacz posta
    Pociągnę jeszcze chwilę temat. Właśnie zastanawiam się, jakie 85mm kupić do pierwszej A7. Samyang mocno kusi ze względu na ostrość i światło. Z tego,c o piszesz, to do zdjęć AF da radę, a jak się zachowuje przy filmowaniu? AF działa jak przy zdjęciach, czy ma jakieś problemy? Dla zobrazowania, co znaczy dla mnie poprawnie działający AF, to ślimak FE50/1.8 dla moich celów jest wystarczająco szybki.
    W grę wchodzi jeszcze Zeiss Batis, ale to nadal światło 1.8 i cena jednak dużo wyższa. Lubię efekt, jaki daje 1.4 przy całej postaci w plenerze. Sigmy-klocka nie biorę pod uwagę, Sony GM za drogi.
    @_Pawel

Nie pomogę żeby odpowiedzieć na pytanie o AF przy filmowaniu, niezaleźnie od obiektywu. Raczej nie filmuję a jak już to w dość dobrych warunkach na wakacjach, gdzie prawie każde szkło daje radę.
    Obiektywy ze światłem 1.4 są z reguły duże. Jak mają być ostre, bardzo dobre optycznie to są jeszcze większe i cięższe tylko ja zmieniłem DSLR na ML żeby było lżej po prostu.
    Moim zdaniem właśnie dlatego sporo jest szkieł 1.8 bo to i mniejsza waga i rozmiary, i świetny duet takie szkła robią z body A7.
    Nie znam się na szkłach, po prostu obrazek z jednych obiektywów podoba mi się bardziej niż z innych.
    Moim skromnym zdaniem w systemie Sony nie ma słabych 85mm z AF. Wszystko zależy od budżetu - Samyang to bardzo dobra propozycja, tak samo jak Sony 85mm 1.8. Potem jest Batis (drogi, ale używki daje się trafić w w sensownych cenach) no i GM z kompletnie odjechaną ceną (i tutaj chyba na razie nie ma używek) .
    Ja dałbym szansę SY lub Sony. Pooglądaj zdjęcia na necie jak te szkła rysują na pełnej dziurze i sam sobie odpowiesz czy 1.4 robi aż taką różnicę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białobiel

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. Jeżeli w filmowaniu wakacyjnym AF w Samym daje radę, to mnie urządza. D750 nie daje rady.
    Mam Sigmę 85mm EX DG HSM i jednak te 1.4 vs 1.8 trochę widać w obrazku, a mocno widać w czasach naświetlania (1/30 i 1/60 to być albo nie być). Dlatego kusi mnie Samyang. Ceną i rozmiarem na szczęście nie dogonił Sigmy Art.

Domyślnie

O kurczę... Widzę że Sigma nie tylko wyda 3 nowe obiektywy ale też najmniejszy FF Czyli ktoś zauważył niszę. Może Sony też wyda coś podobnego...

https://www.mirrorlessrumors.com/wow...foveon-sensor/

Domyślnie

Pudełko z zerową ergonomią, bez wizjera... No rewelacja. Poczekajmy na dołączane wizjery i gripy. A może i "LAEA" for Sigma.
    Zaiste ktoś zauważył niszę: im większe rozdzielczości matryc i obiektywy, tym mniejsze body, bo równowaga musi być.

PS Jakoś mi się majaczy, że Sony wydało kilka lat temu RXa... Ale ja się nie znam.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Mnie się wydaje, że ta Sigma to ma być taki blackmagic 4k z pełną klatką. Modułowość, negatywy w wideo i ten radiator na górze, który pewnie ma zapobiegać przegrzewaniu się matrycy w trakcie dłuższego nagrywania.

ksh
    Gość

Domyślnie

Na takim czymś można zbudować ciekawy system oparty o moduły, takie klocki lego gdzie można w każdej chwili podmienić coś i dział z resztą, pomysł dobry ale nie wyobrażam sobie ile kasy muszą wpakować w marketing, może tu być pomocna reszta firm promujących bagnet L.

Strona 1550 z 1914 PierwszyPierwszy ... 550105014501500154015481549155015511552156016001650 ... OstatniOstatni