Close

Strona 552 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5245250254255055155255355456260265210521552 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 511 do 5 520 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    A ja Wam powiem, - jako ze a7 nie mam - hehe - ale se kupie kiedyś...
    Że poza przelicznikiem ogniskowej dużej magii w ff nie znajdziecie.
    Oczywiscie jest sprawa głębi - ale to wiadomo.
    ..........
    Czyli wynika, że FF to tylko snoby kupują Zawsze mówiło się o mniejszych szumach / lepszym ISO / GO oraz jeszcze o magii (lepsza plastyka , itp.). Mówicie teraz, że z tego wszystkiego zostało już tylko GO

Słabo, szczególnie dla producentów sprzętu, będzie im coraz trudniej sprzedać drogie puszki i słoiki.

No nic przenoszę się do wątku APS-C czyli o NEX-ach....

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    .............................
    Jak napisałem wcześniej - różnica to przede wszystkim kwestia lepszej kontroli nad głębią ostrości. Oczywiście - z uwagi na bardziej większe sensele nieco więcej mikrokontrastu i nieco mniej szumu, ale różnice są coraz bardziej bez znaczenia.

Faktycznie lepsze są solidność i ergonomia puszki, ale to kosztem gabarytu, masy i ceny. Na wakacyjne focie mz. przerost formy nad treścią, sam wcześniej brałem tylko telefon, a teraz jeszcze DxO ONE i ten ostatni to już pełen wypas zaspokajający moje wyjazdowe potrzeby na 110%
    ........................................

Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi A7 powoli traci sens (w moim przypadku) No nic trzeba się pogodzić z A6000

Mnie A7-ki spodobały się po obejrzeniu kilku tys. fotek w wątku Fredzia Mirandy - nigdzie wcześniej nie widziałem tylu dobrych zdjęć z tego samego aparatu (procentowo). Ale rzeczywiście coś producenci nie starają się dziś za mocno żeby FF trzymał poziom i chyba rzeczywiście obecnie APS-C jest najbardziej optymalne.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

a ja Wam powiem iz A7 jest super .. pewnie kiedyś go zmienię na następny model ale na razie go lubię ....

Jedno z miejsc gdzie historia się sama tworzy ... to taki odpowiednik muru w Gdańsku co go robotnik z wąsem przeskoczył ...

Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 20-06-2016 o 13:06

Domyślnie

Fajna fota tylko odpowiednika motorówki nie widać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OLDON Zobacz posta
    Ale rzeczywiście coś producenci nie starają się dziś za mocno żeby FF trzymał poziom i chyba rzeczywiście obecnie APS-C jest najbardziej optymalne.
    To nie tak:
    - dawniej przepaść była dużo większa bo używalne ISO było sporo niższe i ta działka światła była potrzebna
    - FFy miały więcej MP a obecnie taki a6000 ma tyle samo co A7, można iść w stronę mocniej upakowanych FFów ale to odbija się na kosztach
    - nie było tyle świetnej szklarni na apsc, trzeba było kupować tą droższą i większą pełnoklatkową więc apsc nie było aż tyle mniejsze

Jak się to prawie powyrównywało to do apsc producenci znaleźli po prostu inne zastosowanie aby je sprzedawać - mają więcej kl/s, czasem szybszy AF, z kolei wprowadzono tanie FFy dla tych którzy chcą je mieć i które wciąż są lepsze w wielu dziedzinach od apsc ale czegoś im musi brakować żeby sprzedać lepsze FFy
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Uważam, że nawet nie tak. A7 akurat jest wyznacznikiem nowej filozofii - małego aparatu bezusterkowego z duża ilością dodatków. To aparat nie dla każdego. Bardziej dla pasjonatów tak samo jak leica m9 i następne. Zobaczcie ilu z Was używa tzw. pleśniaków. To właśnie dla nich dedykowany jest ten aparat no i dla takich jak ja ... gdzie idąc ciemnymi ulicami mogę robić zdjęcia z malutkim kompakcikiem w dłoni. Nie narzucam się wielkim obiektywem i profesjonalnym body. Gdy jestem na ulicy nie uciekają ludzie na widok aparatu szum ulicy jest też na tyle głośny, że nie słychać migawki. Wiele razy widziałem i wykorzystywałem, że przedemną wielcy fotografowie z lustrami robili popłoch ... a ja z boku malutkim a7..

to jeden z wielkich fotografów ... i jego asystent- miał jeszcze dwóch - którzy szukali odpowiednich kadrów i postaci do jego genialnych fotografii..

tu już mistrz w naciska spust ....

tak tez jest z aparatami - można zapłacić temu mnichowi by niespodziewanie zaczął się modlić ... a można iść ulicą i robić zdjęcia ...

Mistrza zdjęcie będzie lepsze ... ostre, dokładne i idealne - ale moje serce mówi mi, że to, które ja zrobiłem dla mnie jest genialne ... jest takie jak ci mnisi ... lekko otumanione haszyszem ... i ... inne ... nie powielone i nie ustawione pod publikę

Jeżeli kolega szuka magii w a7 to nie znajdzie ... nie ma w tym aparacie magii jesli sam jej nie stworzy. Tak jak Was obserwuję - jak tworzycie właśnie magię do tych obiektywów - dziwnych i totalnie odlotowych lub tak drogich że w Indiach mógłbym za to przeżyć 20 lat.
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 20-06-2016 o 13:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OLDON Zobacz posta
    Mnie A7-ki spodobały się po obejrzeniu kilku tys. fotek w wątku Fredzia Mirandy - nigdzie wcześniej nie widziałem tylu dobrych zdjęć z tego samego aparatu (procentowo). Ale rzeczywiście coś producenci nie starają się dziś za mocno żeby FF trzymał poziom i chyba rzeczywiście obecnie APS-C jest najbardziej optymalne.
    A7 to aparat, który w rękach świadomego fotografera pozwala wyczyniać cuda, a mniejsza GO o nieco innym rozkładzie/charakterze dodaje zdjęcią szczyptę magii. Technika idzie jednak naprzód i jakości, rozdzielczości, dynamiki nawet w mniejszych formatach jest aż nadto, więc do uzyskania świetnych efektów nie trzeba cudów, tylko oka i sprzyjających okoliczności.

Oczywiście - jako narzędzie A7 pozwala na nieco więcej, nieco sprawniej, nieco szybciej, nieco wygodniej. Na pewno nie jest jednak tak, że odwali za nas całą robotę, wręcz przeciwnie, w pewnych kwestiach może być bardziej problematyczna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    dodaje zdjęcią szczyptę magii
    Raczej szczyptę zgagi prof. Miodkowi...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

prawnicy ... kurna ... przyczepia się do każdego słowa

A Maggi - to produkt Nestle.
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 20-06-2016 o 15:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    prawnicy ... kurna ... przyczepia się do każdego słowa
    Miodek prawnikiem? Wielkie nieba!

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    A Maggi - to produkt Nestle.
    Kupiony, nie wymyślony...
    BTW, mieszkam koło miejscowości Winiary. Ale to nie te.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 552 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5245250254255055155255355456260265210521552 ... OstatniOstatni