Close

Strona 211 z 371 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof_BB Zobacz posta
    135/f4? To nie za bardzo by mi się chciało bawić w przejściówkę gdyż 50-200 obejmuje ten zakres z niewielką stratą światła.
    Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Jupiter jest ostrzejszy, ma mniejszą dystorsję i ładniejsze nieostre tło.
    I o to chłodzi a poza tym jupka miałem już od jakichś 40 lat a 55-200 dopiero co kupiłem

- - - - kolejny post - - - - - -

Dzisiaj z rańca pobawiłem się jeszcze heliosem z nx300 i takie coś mi wyszło (m.inn.)

wszystkie zdjęcia przy zastosowaniu pierścienia pośredniego 30mm

ups,chyba przesadziłem z rozmiarem
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Mojemu kaprawemu oku się podobają...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    I o to chłodzi a poza tym jupka miałem już od jakichś 40 lat a 55-200 dopiero co kupiłem

- - - - kolejny post - - - - - -

Dzisiaj z rańca pobawiłem się jeszcze heliosem z nx300 i takie coś mi wyszło (m.inn.)

wszystkie zdjęcia przy zastosowaniu pierścienia pośredniego 30mm

ups,chyba przesadziłem z rozmiarem
    Valdek_Tychy świetna robota, bardzo mi się podobają te kwiatki można rzec: ładne kwiatki
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yugolex Zobacz posta
    Valdek_Tychy świetna robota, bardzo mi się podobają te kwiatki można rzec: ładne kwiatki
    Im bardziej się przyglądam tym fotkom i kolejnym zrobionym heliosem dochodzę do wniosku,że nie jest jednak tak lichy jak mi się wydawało.Jakość zdjęć w większości przypadków (poprzednio) wynikała z nieumiejętności właściwego wyostrzenia,zaczynam nabierać wprawy.

Domyślnie

A że tak zapytam, puch24, wspominałeś parę stron temu, coś o lampie Samsung SEF-42A. Posiadasz ją?
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Ano, posiadam, a nawet ją mam... Co chcesz wiedzieć?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Im bardziej się przyglądam tym fotkom i kolejnym zrobionym heliosem dochodzę do wniosku,że nie jest jednak tak lichy jak mi się wydawało.Jakość zdjęć w większości przypadków (poprzednio) wynikała z nieumiejętności właściwego wyostrzenia,zaczynam nabierać wprawy.
    Na jakich przysłonach używasz tego heliosa? Ostrzy Ci od pełnej dziury? Na kwiatkach to na F5 nawet jest rozmycie tła.
    Ja w moim muszę przymykać co najmniej o dwie działki żeby było możliwie. Na F2 nie jest dobrze.

Domyślnie

Mnie się tam helios podoba. Za te pare złociszy zabawy dostarcza wystarczająco. Mam za to pytanie, czy Tomioki dużo lepiej radzą sobie z pracą pod światło? Bo tu to helios leży i kwiczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ano, posiadam, a nawet ją mam... Co chcesz wiedzieć?
    Używałeś jej może z NX300? Bo mi wychodzi że coś nie do końca chce z nim współpracować. Nie działa lampka wspomagająca AF, nie działa ani zoom, ani regulacja mocy błysku... w sumie to nie za wiele działa tak naprawdę Tak ma być czy ja coś źle robię? Kupiłem sobie kabel TTL, żeby zdjąć lampę z puszki (bo nie wiem czy jest jakiś sposób na zmuszenie NX300 do wyzwalania radiowego jakiejkolwiek lampy).

Podpowiesz coś w tym temacie?
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielik Zobacz posta
    Na jakich przysłonach używasz tego heliosa? Ostrzy Ci od pełnej dziury? Na kwiatkach to na F5 nawet jest rozmycie tła.
    Ja w moim muszę przymykać co najmniej o dwie działki żeby było możliwie. Na F2 nie jest dobrze.
    Pełna dziura to raczej mydlasto wychodzi ale tak od 2,8 jest już znośnie.Te kwiatki o ile dobrze pamiętam robione były od f:4 wzwyż,przeważnie 5,6 i 8

Strona 211 z 371 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów