Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Rozczaruję Cię, czipy już dawno mamy... Nazywają się smartfony i masz je 100% czasu przy tyłku, więc nikomu żaden czip nie jest potrzebny, żeby wiedzieć gdzie byłeś całą dobę, codziennie cały rok...
    Nie jestem na tyle uzależniony od telefonu, żeby go mieć 100% czasu przy sobie. Wiem, że może to dziwne, ale potrafię się z nim rozstawać (z innymi rzeczami również). Z czipem umieszczonym pod skórą na trwałe nie miałbym takiej możliwości...

BTW zosiek ma rację... szkoda czasu..
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 15-05-2016 o 12:35

Domyślnie

Na przykład Nigerię polecam albo Peru...

Żyjemy na najlepszym możliwym do życia kontynencie i z tego dobrobytu pierniczy się w głowach, rozglądnijcie się i zastanówcie przez chwilę jakie problemy ma nasze społeczeństwo...
    Najlepszym dla kogo? Najlepszym pod jakim względem? Strasznie generalizujesz...

I jeszcze raz: prywatność to nie wolność. Prywatność nie istnieje poza domem od czterystu lat lekko a może i pięciuset.
    Czyli wg Ciebie mogą do woli, zgodnie z prawem, regularnie i bez jakichkolwiek ogródek podsłuchiwać, kontrolować, inwigilować, szpiegować każdą naszą działalność poza miejscem zamieszkania i nie ma to nic wspólnego z utratą wolności. Gratuluję. Skoro tak szybko dałbyś się zaczipować to szczęścia życzę ale bądź uprzejmy nie robić z nas idiotów umniejszając naszych poglądów przez pryzmat śmiesznej karty prepaid...
    Dobrze, że nie ma tu polityki bo szybko pewnie zmieniłbym zdanie o wielu wydawałoby się rozsądnych użytkownikach. Jak to w życiu mawiam "jeśli wchodzisz do kogoś i na stole widzisz Wyborczą to od razu wiesz z kim masz do czynienia"
    Pozwolę sobie zatem nie kontynuować tej dyskusji, szybko o niej zapomnieć i lubić Was tak, jak to robiłem do tej pory
    Miłego !!
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pod względem poziomu życia. Po problemach naszego społeczeństwa od razu to widać.

Czyli wg Ciebie mogą do woli, zgodnie z prawem, regularnie i bez jakichkolwiek ogródek podsłuchiwać, kontrolować, inwigilować, szpiegować każdą naszą działalność poza miejscem zamieszkania i nie ma to nic wspólnego z utratą wolności.
    Nie ma, bo słuchanie tego co mówisz to nie ograniczenie wolności, nawet jeśli ktoś słucha mimo twojego sprzeciwu. Nie byłeś ani Ty ani nikt inny podać przykładu czy skomentować to o co prosiłem - cóż.

Gratuluję. Skoro tak szybko dałbyś się zaczipować to szczęścia życzę ale bądź uprzejmy nie robić z nas idiotów umniejszając naszych poglądów przez pryzmat śmiesznej karty prepaid...
    Niestety jak wyżej - nie skomentowałeś tego o co pytałem, więc wiem tylko to jedno bo od tego się zaczęło.

Jak to w życiu mawiam "jeśli wchodzisz do kogoś i na stole widzisz Wyborczą to od razu wiesz z kim masz do czynienia"
    Spokojnie, dyskusja jest po to, żeby się różnić. Nie ma wbudowanej opcji klonowania poglądów, można podyskutować i rozejść się z niezmienioną opinią ubogaconym świadomością argumentów 'drugiej strony'.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Na przykład Nigerię polecam albo Peru...
    Trochę daleko szukasz, ale albo udajesz że nie zrozumiałeś kolegi albo popierasz unię i jej działania bo innego wyjścia nie widzę. W nawiązaniu do większych swobód po opuszczeniu Unii przykłady można znaleźć naprawdę blisko nie mówię o takiej swobodzie jak kolega Robert ale wiem że nie o takie coś koledze chodzi którego cytuje Robert. Dobrym przykładem jest Białoruś żyje tam sporo Polaków i jest znacznie większa swoboda obywatelska niż w Polsce. koesh oczywiście ma rację.

Domyślnie

Mam nadzieję, że to tylko żart z tą Białorusią...
    Znam kilka osób z Białorusi uciekli przed prześladowaniami - realnymi a nie urojonymi.
    Siedzieli w wiezieniu za "nieopatrzne" słowa.

Porównywać to do prześladowań w Polsce to naprawdę szczyt...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2016 o 11:30
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Znam kila osób z Białorusi uciekli przed prześladowaniami
    A ja znam takich co uciekali przed Komorowskim i wielu innych...
    Widocznie mamy inne spostrzeżenia gdybyś był w Polskich wsiach na Białorusi to mógłbyś porozmawiać z Polakami a pisanie źle o Białorusi to jest demagogia którą od lat szerzy unia a ty ewidentnie stoisz na jej straży - jeśli nie to sorry ale ja tak odbieram twoje posty. Sama swoboda życia i funkcjonowania jest znacznie większa niż w całej Unii.

Polecam ci też lekturę bo zaczynasz teorie o prywatności i wolności pisać na nowo : http://www.bibliotekacyfrowa.pl/Content/37379/011.pdf
    Ostatnio edytowane przez fanta ; 15-05-2016 o 17:18

Domyślnie

Kiedyś na kanale Discovery przeprowadzano eksperyment polegający na tym, że pewien człowiek musiał z godziny na godzinę stać się "niewidzialny" dla służb i przemierzyć Stany w poprzek. Miał do pomocy specjalistów znających się na robocie. Okazało się, że dużo łatwiej wejść na Mont Everest, niż w obecnych czasach być incognito.

Z tymi kartami SIM nie ma czym się jarać. Problem to będzie, jak pani z kiosku będzie musiała temat ogarnąć przy sprzedaży starterów.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

No przecież jest jeszcze Afryka

Moim zdaniem to Kanada też jest fajna. Cisza, spokój i dużo prywatności bo wielkością podobne do USA a żyje ludzi podobnie co w całej Polsce, sama natura...
    Jeśli ktoś chce znaleźć jakieś wyszukane przykłady nie dobrobytu tam to powiem że ideały to są tylko w snach.

Domyślnie

Wolność i swoboda na Białorusi? Dobry niedzielny żarcik... To może jeszcze Rosję i Korę Północną do tej listy wolnych krajów kolega (koleżanka?) @fanta dołączy?

Domyślnie

Jeśli Unia mówi że jest czarne jest białe to z reguły jest inaczej. Tak jest i w tym przypadku u mnie się ta reguła sprawdza.
    madebyzosiek nie wypowiadam się w tematach na które nie mam pewnej wiedzy, musisz zapytać kogo innego. Myślę że jest tam jednak inaczej.
    ps. Wcześniej w poście napisałem że jak o nich wspomnę to będzie kontrowersja i się nie myliłem jak zwykle. Upewnij się też czy na pewno żartowałem, pojedź i sprawdź.
    Ostatnio edytowane przez fanta ; 15-05-2016 o 18:27

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni