Zawsze może być... bardziej. Choćby, jak ktoś już wcześniej napisał, poprzez wszczepienie każdemu obywatelowi czipa. Na razie takich czipów nie mamy...![]()
Szukaj
Zawsze może być... bardziej. Choćby, jak ktoś już wcześniej napisał, poprzez wszczepienie każdemu obywatelowi czipa. Na razie takich czipów nie mamy...![]()
Rozczaruję Cię, czipy już dawno mamy... Nazywają się smartfony i masz je 100% czasu przy tyłku, więc nikomu żaden czip nie jest potrzebny, żeby wiedzieć gdzie byłeś całą dobę, codziennie cały rok...
Kiedyś to już pisałem, napiszę jeszcze raz. Jeśli pojawi się rozsądne rozwiązanie to będę pierwszą osobą, która się zaczipuje.
Wystarczy odrobina wiedzy o tym jak działa Świat, żeby wiedzieć że chętnym do podsłuchiwania i szpiegowania nie potrzebny jest czip do szpiegowania za to zdecydowanie byłaby wygodna dla mnie...
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
A ja bym poszedł jeszcze dalej i powiedział, że nasze pierwsze czipy nazywają się komputery z dostępem do internetu i mamy je od dawna, nawet jak z nimi nie chodzimy po mieście. W dobie handlu informacją na temat użytkownika dziwi mnie, że ktoś się czuje jeszcze anonimowy, ma prywatność i czuje się niezależny... Mamy google "czytające" nasze wiadomości, smartfony z których nie wyjmuje się bateria, żeby ktoś odpowiedni zawsze mógł nas zlokalizować, ciasteczka w przeglądarce skrupulatnie odnotowujące co robimy online, karty płatnicze, które można wykorzystać na milion sposobów przeciwko nam, nawet na google streat viev możesz zobaczyć jak Twoja żona pije kawę z Twoim najlepszym kumplem, miasta mają monitoringi, operatorzy trzymają naszą korespondencję sms i bilingi telefoniczne, a dostawcy internetu listę adresów IP, które odwiedzaliśmy. Na prawdę ktoś się czuje anonimowy, wolny i ma poczucie prywatności? Byłem kiedyś w takim miejscu, Załęcze Wielkie - Nadwarciański Gród - nie ma zasięgu, nie ma internetu, jest zielono, Warta szumi, ptaki śpiewają... To jest dla mnie prywatność...
A tak na serio obecna władza zalegalizowała to co robiły poprzednie władze (w tym obecna poprzednim razem) w zakresie zbierania informacji na nasz temat. Czy będzie ich interesować tylko to, czy znam wersy koranu i lubię wybuchy? Wątpię... Nigdy mi się to nie podobało i nigdy mi się podobać nie będzie. Czy kogoś to interesuje, jakie ja mam zdanie? Od sześciu stron wylewacie żale na temat, w którym i tak nie macie nic do powiedzenia... Nie szkoda paluszków i klawiatury?
Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 15-05-2016 o 14:14 Powód: literówka
Nie jestem na tyle uzależniony od telefonu, żeby go mieć 100% czasu przy sobie. Wiem, że może to dziwne, ale potrafię się z nim rozstawać (z innymi rzeczami również). Z czipem umieszczonym pod skórą na trwałe nie miałbym takiej możliwości...
BTW zosiek ma rację... szkoda czasu..
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 15-05-2016 o 12:35
Trochę daleko szukasz, ale albo udajesz że nie zrozumiałeś kolegi albo popierasz unię i jej działania bo innego wyjścia nie widzę. W nawiązaniu do większych swobód po opuszczeniu Unii przykłady można znaleźć naprawdę blisko nie mówię o takiej swobodzie jak kolega Robert ale wiem że nie o takie coś koledze chodzi którego cytuje Robert. Dobrym przykładem jest Białoruś żyje tam sporo Polaków i jest znacznie większa swoboda obywatelska niż w Polsce. koesh oczywiście ma rację.
Mam nadzieję, że to tylko żart z tą Białorusią...
Znam kilka osób z Białorusi uciekli przed prześladowaniami - realnymi a nie urojonymi.
Siedzieli w wiezieniu za "nieopatrzne" słowa.
Porównywać to do prześladowań w Polsce to naprawdę szczyt...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2016 o 11:30
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
A ja znam takich co uciekali przed Komorowskim i wielu innych...
Widocznie mamy inne spostrzeżenia gdybyś był w Polskich wsiach na Białorusi to mógłbyś porozmawiać z Polakami a pisanie źle o Białorusi to jest demagogia którą od lat szerzy unia a ty ewidentnie stoisz na jej straży - jeśli nie to sorry ale ja tak odbieram twoje posty. Sama swoboda życia i funkcjonowania jest znacznie większa niż w całej Unii.
Polecam ci też lekturę bo zaczynasz teorie o prywatności i wolności pisać na nowo : http://www.bibliotekacyfrowa.pl/Content/37379/011.pdf
Ostatnio edytowane przez fanta ; 15-05-2016 o 17:18
Kiedyś na kanale Discovery przeprowadzano eksperyment polegający na tym, że pewien człowiek musiał z godziny na godzinę stać się "niewidzialny" dla służb i przemierzyć Stany w poprzek. Miał do pomocy specjalistów znających się na robocie. Okazało się, że dużo łatwiej wejść na Mont Everest, niż w obecnych czasach być incognito.
Z tymi kartami SIM nie ma czym się jarać. Problem to będzie, jak pani z kiosku będzie musiała temat ogarnąć przy sprzedaży starterów.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Wolność i swoboda na Białorusi? Dobry niedzielny żarcik... To może jeszcze Rosję i Korę Północną do tej listy wolnych krajów kolega (koleżanka?) @fanta dołączy?![]()
Jeśli Unia mówi że jest czarne jest białe to z reguły jest inaczej. Tak jest i w tym przypadku u mnie się ta reguła sprawdza.
madebyzosiek nie wypowiadam się w tematach na które nie mam pewnej wiedzy, musisz zapytać kogo innego. Myślę że jest tam jednak inaczej.
ps. Wcześniej w poście napisałem że jak o nich wspomnę to będzie kontrowersja i się nie myliłem jak zwykle. Upewnij się też czy na pewno żartowałem, pojedź i sprawdź.
Ostatnio edytowane przez fanta ; 15-05-2016 o 18:27
Skontaktuj się z nami