Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Thumbs up

Jeszcze jeden News http://biznes.interia.pl/media/news/...u,2328443,5058 , co do Polityki/Polityków to w sieci dość tego, temat lepiej jak pozostanie nie skażony

ksh
    Gość

Domyślnie

Play płacze, a orange i t-mobile zaciera łapki

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    ... Inwigilacji się nie boję bo nic do ukrycia nie mam, ale u nas powoli robi się jak za "chińskim murem"
    Raczej jak w cywilizowanych krajach zachodnich typu Francja, Belgia, Niemcy itd. a czy to dobrze to inna sprawa, ograniczenia wolności niestety są wprost proporcjonalne do zagrożenia czy to rzeczywistego czy stworzonego sztucznie.
    Juz nas raz komisja europejska krytykowała za NR1 w europie odnośnie inwigilacji w latach 2010-2014

Domyślnie

To skrytykuje raz jeszcze...

ksh
    Gość

Domyślnie

Damy radę, żadne korporacje polityczne nas nie wykończyły i nie wykończą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Co do Inwigilacji lipalipski to zgoda, ale teraz jeszcze Ustawę dorobili tak by to Legalnie robić, oj doczekał się człowiek ciekawych czasów, Inwigilacji się nie boję bo nic do ukrycia nie mam, ale u nas powoli robi się jak za "chińskim murem"
    Tak wszyscy narzekają, ale spróbuj komuś powiedzieć że płacenie plastikiem daje gigantyczne możliwości inwigilacji...
    I to nie instytucjom rządowym do tego powołanym, lecz podmiotom prywatnym (bankom i każdemu kto by takie dane chciał od banku kupić).
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

ACTA ktoś jeszcze pamięta?

Btw Newsweek (Wyborcza, TVN, TVP, Polsat, TV Trwam) - taaaaakie źródło informacji jak:
    Baśnie braci Grim, Baśń 1000 i jednej nocy, Kopciuszek, Śpiąca królewna... Z zasadniczą jednak różnicą XD
    Baśnie mają edukować zaś brukowiec - wychować bezmyślnych lemingów
    Moja propozycja? Lepiej poczytać bajki niż brukowca XD

Jeżeli dorosły człowiek czytając gazetę, słuchając wywiadu, nie zna politycznych poglądów autora, jego światopoglądu, intencji, podsuwanych skojarzeń... Nie czuje że jest manipulowany... To słabo.
    Każda partia przy pomocy zaprzyjaźnionych mediów próbuje z ludzi zrobić bezmyślne lemingi.

Z zasady nie czytam autorów, którzy mają mnie za głupka, lub głupka chcą ze mnie zrobić.

Irek - jeśli coś Cię niepokoi, podaj cytat z ustawy, swoją interpretację, a nie wrzucaj czegoś, co ma na celu pozbawić Ciebie oraz innych samodzielnego myślenia.
    Wtedy możemy podyskutować SAMODZIELNIE, czy coś jest skierowane przeciwko nam czy dla naszego dobra. A nie wysługiwać się interpretacją kogoś, kto ma żal, że przegrał wybory lub odwrotnie - że je wygrał i usiłuje przekonać nas do swojego interesu.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Inwigilacja inwigilacja a taki whatsapp jest szyfrowany. Ba, google i apple nie podaja backdorow fbi. Odszyfrowanie iphona zajelo fbi kilka tygodni.

Domyślnie

Takie moje spostrzeżenie. Moja żona Rosjanka, jak wybuchła afera z podsłuchami telefonów Merkel przez USA, skwitowała to wzruszeniem ramion i rzuciła "U nas wszyscy wiedzą że telefony są na posłuchach".
    Takie zdrowe podejście moim zdaniem (owszem mocno zalatujące co najmniej PRLem) - teraz wprowadzają ustawę, ale czy to znaczy, że wcześniej nie inwigilowali ? Chcesz prywatności, zadbaj o nią sam, nie patrz na ustawy.
    Czy ktoś z Was zakleja kamerkę internetową w lapku ? Jeśli nie to zapytam - a macie pewność że np. Bill G. na Was nie patrzy ?
    Może śmierdzi fobią albo teorią spiskową, ale ja dla przykładu nigdy kodu pocztowego przy kasie nie podaję.
    D610 | T70-200 2,8 VC USD | T24-70 2,8 VC USD | N85 1,8G
    Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tak wszyscy narzekają, ale spróbuj komuś powiedzieć że płacenie plastikiem daje gigantyczne możliwości inwigilacji...
    I to nie instytucjom rządowym do tego powołanym, lecz podmiotom prywatnym (bankom i każdemu kto by takie dane chciał od banku kupić).
    Witamy w BIGDATA.

Dlatego płacę tylko gotówką, a elektornicznie wymieniam tylko treści, które mógłbym wykrzyczeć przez okno.

Mi też nie podoba się wszechkontrola, ale nic nie poradzę, więc nauczyłem się z tym żyć. Nie mam nic -prawnie-na sumieniu, ale po doświadceniu w branży, w które pewnym na 100% było, że moje rozmowy słucha ktoś trzeci zostały mi zdrowe nawyki.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Znów ten sam temat

Rozumiem, że telefony w domu zostawiacie jak wychodzicie, numer zmieniacie razem z aparatem minimum raz na kwartał razem z przeprowadzką?

Żyjemy w czasach, w których każdy ferdek przy odrobinie oleju w mózgu może śledzić dowolną osobę i odtworzyć 99% jej aktywności.

Każda czynność zostawia ślad, który bardzo łatwo namierzyć i złożyć do kupy, przypominam też, że nasze miasta mają setki/tysiące/dziesiątki tysięcy kamer monitoringu, z których ktoś z większymi zasobami, spokojnie wydziubie czego potrzebuje.

Oczywiście, że prywatność jest ważną rzeczą, ale prywatność to masz w domu, kiedy wychodzisz na zewnątrz Twoja prywatność się kończy i było tak od zawsze a dopiero ostatnio ludziom się uwidziało, że bez względu na wszystko prywatność im przysługuje jak jakieś prawo obywatelskie czy inna poprawność polityczna.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni