Witam, w ... klubie Sigma 150-600 s jest w plecaku i niewiele zdjęć, pogoda !
kilka bardzo subiektywnych uwag, waga . przeogromna, zamówiłem gimbalową głowicę, idzie z daleka, w Polsce z cenami powariowali. Na głowicy kulowej używanie tragiczne, domówiłem oczywiście dekiel (100,00 zł) i protector ale czy będę go używał zobaczymy ? oraz szynę długą arca swiss bo takiego systemu akurat używam, dokupię również lens cover od Huberta Gajdy oczywiście. No i zebrała się pokaźna sumka. W kwietniu wybieram się z braten nad Biebrzę on ma T 150-600 który to ten egzemplarz jest the best , więc będę miał porównanie zdjęcia będą na FB oznaczone i będzie można podejrzeć. Po sesji testowej mogę tylko powiedzeć, że obraz na zakresie 300-600 na otwartej przesłonie jest więcej niż dobry (świetny kontrast brak ac), winieta ? no cóż ACR i DXOoptics bdb sobie z tym radzą, pozdrawiam w sobotni wieczór
Przy zakupie brałem jeszcze pod uwagę N 200-500 , jest lepszy stała przesłona, mniejsza waga, mniejsza minimalna odległość fotografowania i to według mnie koniec zalet. Co przekonałomnie do Sigmy ? zakres większy (od 150 i koniec 600 !!!) uszczelnienia, wykonanie z aluminium (piszą że z metalu niech będzie), jakość obrazka na zakresie 300-600. Waga, nie biorę pod uwagę i tak 99% zdjęć wykonuje na statywie.
Skontaktuj się z nami