4 czyta się jak "śmierć"
Szukaj
4 czyta się jak "śmierć"
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Proponuję sprawdzić samemu i pisać bardziej precyzyjnie.
1. Obsługuje - czyli pobiera surowe pliki ( raw - srw - nef itp. ) oraz umożliwia automatyczną korekcję wad obiektywu.
2. To zależy od numeru LR. Mój LR 3.6 obsługuje m.in. Fuji X100, Samsunga NX5, Canon 5D, Nikon D70s
Ponadto pokazuje się jeszcze Pentax, Sony i kilka innych marek aparatów.
Jakie konkretnie modele nie wiem ponieważ nie mam innych surowych plików.
3. Można sobie pobrać testowo na 30 dni kolejne wyższe numery LR i tam pewnie będzie poszukiwany przez Was rodzaj aparatu.
4. Oczywiście pobiera i można obrabiać jpg z każdego aparatu. Wtedy jest do dyspozycji ręczna korekta.
Ostatnio edytowane przez waldek ; 01-03-2016 o 09:05
Miałem zamiar tu napisać ale zdecydował się znajomy.
Co do tetheringu to ogólnie bezlusterkowce to tylko topowe modele i zazwyczaj własny soft, najlepszy chyba ma olympus ale i panasonic, sony i fuji coś maja dla swoich najlepszych modeli, samsung nie ma nic, a szkoda w tej kwestii lustrzanki mające osiem lat już to oferują![]()
Hm... Mam taki luźny pomysł, a próbował ktoś przez bluestack emulować androida? I wykorzystać kompa jako telefon?
Tak tylko że appki androidowe mają mocno ograniczoną rozdzielczość wyświetlania zdjęć z apartu, więc słabo to nadaje się do czegoś konkretnego.
Witam serdeczenie wszystkichNo gdzie jak gdzie ale ze na forum nikona będzie tak obszerny temat o nx300 to sie nie spodziewałem
![]()
Planuje zmienić swojego olympusa e-510 na własnie tego nx300, w olku wkurza mnie tragiczne ustawienie ostrości w ciemnych pomieszczeniach, brak nagrywania filmów, karty CF.
I chciałbym kupić używanego nx300 a reszte kasy zainwestować w obiektywy. Mogę kupic nx300 w granicach 210Euro i odebrać osobiście.
Jest jakiś sposób żeby sprawdzić stan migawki ile cyknęła fotek ?
Skontaktuj się z nami