Close

Strona 91 z 140 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    W10 weszło w stadium późnej bety.
    Genialnie trafne spostrzeżenie. Nie można wyłączyć aktualizacji na przykład i po ostatniej system radośnie wypierdzielił w kosmos sterownik do matrycy MIDI. Komp robi za sterownik instrumentu MIDI i oczywiście wszystko przestało działać. Także zastanawiam się czy warto zostawać przy 10 czy wrócić do 7/8.1.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

No właśnie czytałem że nie można wyłączyć aktualizacji...to prawda? Czy to oznacza, że np. coś robię, ogladam film, albo gram, a w tym czasie ciągnie się łatka i przerywając restartuje mi kompa? Nie wierzę, a takie rzeczy też wyczytałem.

Domyślnie

Niestety to prawda. Podobno MS wydał programik blokujący aktualizacje, ale jeszcze nie sprawdziłem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matomi Zobacz posta
    No właśnie czytałem że nie można wyłączyć aktualizacji...to prawda? Czy to oznacza, że np. coś robię, ogladam film, albo gram, a w tym czasie ciągnie się łatka i przerywając restartuje mi kompa? Nie wierzę, a takie rzeczy też wyczytałem.
    Wersja inna niż Enterprise, nie ma możliwości wyłączenia automatycznych aktualizacji. Jedyne co możesz zrobić, to kontrolować moment restartu komputera w celu zaaplikowania aktualizacji.
    Ostatnio komputer wchłonął samowolnie 1Gb aktualizacji obrzydzając mi życie i to przypieczętowało los Win10.
    Michał
    Fujifilm X-T1/3, S5 PRO
    OM-1, Panas S5D

Domyślnie

OMG! :/
    No to chyba pozostaje wybrać 8.1 niestety....

Domyślnie

Nie wiem, jak mają skonfigurowany Windows Update ci, którym takie rzeczy się dzieją, ale nie zauważyłem żadnej nachalności. Najczęściej aktualizacja przeprowadza się podczas restartu lub wyłączania komputera. Przez te ponad 1,5 miesiąca nie spotkałem się jeszcze z jakimś ciśnieniem ze strony systemu, że już teraz mam go przeładować, już nie mówiąc o tym, żeby zrobił to sam w trakcie pracy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie daj Bóg zbiegnie się harmonogram aktualizacji z pracą i nie ma zmiłuj. Można tylko odkładać. Ostatnio, na innym kompie nie mogłem pozwolić na restart, trwał ważny ciągły proces, aktualizacje pluły się cały następny dzień o restart. Musiałem wyjść na chwilę, zapomniałem za ile czasu jest to odłożone, przychodzę i szlag trafił dwa dni pracy. Do dupy z takim systemem co ma w dupie użytkownika.

Domyślnie

Widocznie moja instalacja jest jakaś inna (lepsza?), bo jak sobie teraz próbuję przypomnieć, to takie aktualizacje, które wymagały restartu, to były chyba może dwie i to w grudniu. Ostatni miesiąc to chyba tylko aktualizacje Windows Defender.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No to ja nie wiem, ale za takie jaja to podziękuję :/

ksh
    Gość

Domyślnie

Na laptopie win10 mam od premiery, na desktopie od wczesnych testów i od premiery nigdy nie miałem problemu z tym by system wymuszał mi restart kompa, jak do tej pory miałem tylko raz pytanie o restart, reszta aktualizacji odbywa się podczas wyłączani/załączania kompa.
    Nie histeryzujcie bo to pierwszy system gdzie tak sprawnie przebiegają update, a aktualny system zapewnia nam że jest mniej dziur i ewentualnych problemów.

Strona 91 z 140 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów