Z tego co zauważyłem to można zmienić przeglądarkę na tą z win 7 w akcjach programów domyślnych.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Szukaj
Z tego co zauważyłem to można zmienić przeglądarkę na tą z win 7 w akcjach programów domyślnych.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
To prawda co piszesz irek6311, tylko nie zapominaj, że MS to nasz ulubiony przyjaciel, a twórcy wirusów to zadeklarowani wrogowie. Na dodatek nie można zapominać, że to jednak my płacimy naszemu ulubionemu przyjacielowi za system Win, a twórcom wirusów płacą za to szpiegowanie inni, którzy wobec nas nie zawsze mają dobre zamiary. Myślę więc, że to porównanie jest nietrafione.
W świecie nie ma nic za darmo, jedni szpiegują/inwigilują a inni hakują, Windows to tylko narzędzie, Microsoft tak jak inne Firmy stara się trochę wyciągnąć informacji od użytkownika, nie można dziś na ślepo wierzyć że jakaś Firma jest 100% uczciwa, takie czasy, co do płacenia za produkty Microsoft to tak jak u innych płacisz a i tak cię wyrolują, Operatorzy komórkowi/netu/sat... nikt nie jest uczciwy, Firmy mają Ograniczoną odpowiedzialność to my musimy mieć Ograniczone zaufanie.
Nikt z microsoftu nie dowie sie wiecej niz to co ogolnie wie juz google. Telefony z androidem maja dostep do mikrofonu, kamery wiadomosci plikow na karcie i pamieci. Sms'ow, mms'ow emaili itp. Czym tu sie przejmowac![]()
https://500px.com/Rafal_S Nikon FM2N
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Wyrwałeś z kontekstu tekst "Wszyscy szpiegują" by kreować swoją wizję? Napisałem przecież dalej "Ograniczone zaufanie", trzeba być świadomym zagrożeń użytkownikiem i rozmyślnie korzystać z technologii XXI wieku, jak ktoś nie potrafi tego ogarnąć a ma cenne dane lub kopę kasy to nie korzystać z obecnych technologii.
Ja również. Praktycznie cały pierwszy etap pracy nad przywleczoną sesją, załatwiam właśnie w ViewNX; ocena, kasowanie zbędnych, seryjna zmiana nazwy, opisywanie, geotagowanie. Przy dwóch monitorach i jego wsparciu takiej konfiguracji – trudno znaleźć lepsze narzędzie dla NEFów.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Wymagasz od szarego uzyszkodnika znajomosci "czarnej magii" z dziedziny IT. W koncu w latach 80tych i 90tych wmowiono ludziom, ze informatyka to wiedza tajemna i cholernie trudna, cos jak "czarna magia". Dla przecietnego Kowalskiego smartfon czy komputer (obojetna na jakim systemie) jest narzedziem takim samym jak mlotek, bierze do reki i ma dzialac, bez wdawania sie wszczegoly, ze nalezy wylaczyc, doinstalowac. Komputer, samochod ... jeden pies, chcesz wlaczyc i uzywac.
Wytlumacz starszej osobie, ze mozesz uzywac komputera ALE nie do ... i tu bedzie dluga list.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 06-10-2015 o 14:21
Skontaktuj się z nami