Close

Strona 81 z 140 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1395

Wątek: Windows 10

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Z tego co zauważyłem to można zmienić przeglądarkę na tą z win 7 w akcjach programów domyślnych.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

To prawda co piszesz irek6311, tylko nie zapominaj, że MS to nasz ulubiony przyjaciel, a twórcy wirusów to zadeklarowani wrogowie. Na dodatek nie można zapominać, że to jednak my płacimy naszemu ulubionemu przyjacielowi za system Win, a twórcom wirusów płacą za to szpiegowanie inni, którzy wobec nas nie zawsze mają dobre zamiary. Myślę więc, że to porównanie jest nietrafione.

Thumbs up

W świecie nie ma nic za darmo, jedni szpiegują/inwigilują a inni hakują, Windows to tylko narzędzie, Microsoft tak jak inne Firmy stara się trochę wyciągnąć informacji od użytkownika, nie można dziś na ślepo wierzyć że jakaś Firma jest 100% uczciwa, takie czasy, co do płacenia za produkty Microsoft to tak jak u innych płacisz a i tak cię wyrolują, Operatorzy komórkowi/netu/sat... nikt nie jest uczciwy, Firmy mają Ograniczoną odpowiedzialność to my musimy mieć Ograniczone zaufanie.

Domyślnie

Nikt z microsoftu nie dowie sie wiecej niz to co ogolnie wie juz google. Telefony z androidem maja dostep do mikrofonu, kamery wiadomosci plikow na karcie i pamieci. Sms'ow, mms'ow emaili itp. Czym tu sie przejmowac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Wszyscy szpiegują
    I dlatego jest to w porządku? Ufanie wszystkim to paranoja.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    jaką polecacie przeglądarkę zdjęć ?
    Chodzi mi o sam podgląd, nic więcej.

W Windows 10 brakuje mi przeglądarki zdjęć znanej z WIN 7 czy WIN 8
    Ja juz od czasu win XP uzywam nikonowskiej ViewNX. Ma pare zalet
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Wyrwałeś z kontekstu tekst "Wszyscy szpiegują" by kreować swoją wizję? Napisałem przecież dalej "Ograniczone zaufanie", trzeba być świadomym zagrożeń użytkownikiem i rozmyślnie korzystać z technologii XXI wieku, jak ktoś nie potrafi tego ogarnąć a ma cenne dane lub kopę kasy to nie korzystać z obecnych technologii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja juz od czasu win XP uzywam nikonowskiej ViewNX.
    Ja również. Praktycznie cały pierwszy etap pracy nad przywleczoną sesją, załatwiam właśnie w ViewNX; ocena, kasowanie zbędnych, seryjna zmiana nazwy, opisywanie, geotagowanie. Przy dwóch monitorach i jego wsparciu takiej konfiguracji – trudno znaleźć lepsze narzędzie dla NEFów.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Trochę Ci się pomyliło...
    To jest dokładnie odwrotnie...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Wyrwałeś z kontekstu tekst "Wszyscy szpiegują" by kreować swoją wizję? Napisałem przecież dalej "Ograniczone zaufanie", trzeba być świadomym zagrożeń użytkownikiem i rozmyślnie korzystać z technologii XXI wieku, jak ktoś nie potrafi tego ogarnąć a ma cenne dane lub kopę kasy to nie korzystać z obecnych technologii.
    Wymagasz od szarego uzyszkodnika znajomosci "czarnej magii" z dziedziny IT. W koncu w latach 80tych i 90tych wmowiono ludziom, ze informatyka to wiedza tajemna i cholernie trudna, cos jak "czarna magia". Dla przecietnego Kowalskiego smartfon czy komputer (obojetna na jakim systemie) jest narzedziem takim samym jak mlotek, bierze do reki i ma dzialac, bez wdawania sie wszczegoly, ze nalezy wylaczyc, doinstalowac. Komputer, samochod ... jeden pies, chcesz wlaczyc i uzywac.

Wytlumacz starszej osobie, ze mozesz uzywac komputera ALE nie do ... i tu bedzie dluga list.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 06-10-2015 o 14:21

Strona 81 z 140 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów