Close

Strona 101 z 140 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Rafał, ale tu nie ma o czym gadać. Masz działający sterownik do maszyny, na starym trupie, który przecież bardzo dobrze się sprawuje nierestartowany od miesięcy czy lat (nie pamiętam o jak długim czasie wspominałeś), to przecież nie będziesz instalował na nim Windows 10. To jest bez sensu. Przede wszystkim nie jest to argument w tej dyskusji. To nowy system dla generalnie nowych komputerów – z myślą o przyszłości. Jak tak dalej będzie się rozwijać ta dyskusja, to za chwilę przeczytamy zjebki pod adresem producentów płyt, że nie ma w nich już slotów AGP, że o ISA nie wspomnę. A że wątek na forum fotograficznym, to podejrzewam, że jednak większość osób interesuje przydatność do naszej pracy – z aplikacjami foto-graficznymi, a tych z reguły, używa się najnowszych. Zdecydowanie chodzi o wydajność i stabilność, a nie wsparcie dla starego oprogramowania używanego przez może promil z promila użytkowników.
    Nie do koca. Chciałem tego trupa zamienić na laptopa z 10. Nic z tego.

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Szanowny Panie Moderatorze, na poprzedniej stronie wyraźnie napisałem (tu cytat):

"Nie pamiętam, żebym miał problemy ze sterownikami do sprzętu, który posiadam w Windows 10. Choć inni mogą (być może) mieć pewne "atrakcje"."?

O Windows XP nie pisałem. Choć wcześniej wspominałem, chyba w tym temacie, że są jeszcze tacy, którzy uważają go za najlepszy SO jaki MS stworzył. Ok, takie ich prawo...

P.S. Bardzo trafna uwaga @boobassa powyżej. I @stiga także. Właściwie to nic dodać...

Tu nie jestem moderatorem, tylko uczestnikiem dyskusji. I nigdzie nie napisałem, że W10 jest zły. twierdzę tylko, że W10 nie jest najlepszy i nie można go traktować jako nirwanę OS.

A wbrew pozorom te wszystkie COMy i frezarki mają związek z fotografią, bo m. innymi na podstawie fotografii robię płaskorzeźby i inne obiekty w trójwymiarze.
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 12-02-2016 o 12:31
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    [...] Tu nie jestem moderatorem, tylko uczestnikiem dyskusji [...]
    To skąd np. to i info o przynależności do grupy Moderatorzy forum?

Co do W10 to z mojego punktu widzenia jest to obecnie najlepszy SO od MS. Na pewno lepszy od W8 czy W7. Może kiedyś pokuszę się o podsumowanie tej trójki SO i pokażę dlaczego tak uważam. Jak znajdę chęci i czas. Choć wiem, że nieprzekonanych do W10 i tak nie przekonam ale może otworzę im oczy na pewne sprawy.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    To skąd np. to i info o przynależności do grupy Moderatorzy forum?

Tak, jest modem. Ale jeśli dyskutuję w jakimś wątku, to nie korzystam z uprawnień moderatorskich, bo było by to nieuczciwe względem innych użytkowników. Daje mi to też możliwość poczucia bezstronności w dyskusji.

EOT
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

wlasnie wywolalem chetnego do instalacji windows 10, kazdy sie czail i nie chcial, w koncu znalazl sie odwazny, jak zobaczyl jak programy designerskie dostaly kopa to od razy wszyscy rece w gore i musze teraz na 80 kompach poinstalowac
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Nie do koca. Chciałem tego trupa zamienić na laptopa z 10. Nic z tego.

A wbrew pozorom te wszystkie COMy i frezarki mają związek z fotografią, bo m. innymi na podstawie fotografii robię płaskorzeźby i inne obiekty w trójwymiarze.
    Pytanie z którego roku to maszyna. Bo coś mi się wydaje, że problem jest po stronie producenta, który ma gdzieś wsparcie starszych produktów, a nie MS.

Domyślnie

A czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć dlaczego W10 podczas przeglądania zdjęć w Photo Gallery i Windows Photo Viewer zamienia biały na żółty? Cholery idzie dostać. Co ciekawe w samym "Photos" biały jest biały. Poniżej zaznaczyłem te programy, które brzydko się zachowują

A tak to wygląda w praniu, czyli źle. Robię akurat skład kolorowego magazynu i niektórych reklam do niego i przy takim podglądzie, to ja jestem w d...

Ostatnio edytowane przez SerU ; 13-02-2016 o 10:51
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

CMS daje o sobie znać? A może jego brak.

Domyślnie

pytanie - faktycznie programy typu photoshop dostają kopa ? bo przydało by mi się - jeżeli ktoś zauważył na sobie proszę chętnie o info

Domyślnie

@SerU, nie napisałeś nic nt. podpiętych profili pod monitor, nt. tych, osadzonych w grafikach, więc w zasadzie wszelkie sugestie będą efektem wróżenia z fusów. Sprawdź czy w systemowym zarządzaniu kolorem masz faktyczne (poprawne, a nie firmowe) profile. Potem sprawdź te pliki w aplikacji, która na 100% potrafi zarządzać kolorem, i dopiero wtedy wyciągnij wnioski. Do przeglądania grafik/zdjęć, raczej mimo wszystko powinno się zrezygnować z prostych, ułomnych apek systemowych.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez philpanselmo Zobacz posta
    pytanie - faktycznie programy typu photoshop dostają kopa ? bo przydało by mi się - jeżeli ktoś zauważył na sobie proszę chętnie o info
    Dostają, dostają. PS'a nie używam, ale LR jest wyraźnie szybszy. Programy, których używam do składu (InDesign, Acrobat) też dostały skrzydeł. Corel Photo Paint chyba działa tak samo. W ogóle system jest jakiś bardziej żwawy (przesiadłem się z siódemki, na którą nie narzekałem).

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    @SerU, nie napisałeś nic nt. podpiętych profili pod monitor, nt. tych, osadzonych w grafikach, więc w zasadzie wszelkie sugestie będą efektem wróżenia z fusów. Sprawdź czy w systemowym zarządzaniu kolorem masz faktyczne (poprawne, a nie firmowe) profile. Potem sprawdź te pliki w aplikacji, która na 100% potrafi zarządzać kolorem, i dopiero wtedy wyciągnij wnioski. Do przeglądania grafik/zdjęć, raczej mimo wszystko powinno się zrezygnować z prostych, ułomnych apek systemowych.
    Programy, które zarządzają kolorem nie mają problemów z zażółcaniem bieli, profile mam OK - dziś kalibrowałem monitor. Wydruk na dużym formacie wychodzi OK. Problem polega na tym, że gotowy projekt np. reklamy idzie do zleceniodawcy, a tam różne rzeczy mogą się dziać (ma W10 i jak zacznie oglądać plik nie tam, gdzie trzeba, to będzie miał biele "na ciepło"). Nietety przy zleceniach, gdzie kolor jest ważny (i o dziwo nie chodzi tu tylko o skórę ) takie "niuanse" W10 trochę denerwują. A trochę tego przewalam w tygodniu, więc muszę za każdym razem uprzedzać klienta, że jeśli u niego na monitorze białe jest zółte, to musi oglądać projekt w innej przeglądarce grafiki. Wyjściem jest zapisywanie tego jako pdf'a, bo Acrobat Reader radzi sobie z kolorem, ale nie zawsze jest to praktyczne, bo pliki przybierają na wadze po takiej konwersji i pdf-a używam tylko przy wysyłce do druku.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Strona 101 z 140 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów