Close

Strona 90 z 140 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Ale jak? Samo się nie aktualizuje? Z Windows update?
    Linka masz na poprzedniej stronie...
    Nikon

Domyślnie

Albo ja ślepy albo nie wiem...
    Windows update powinien sam zrobić robotę teoretycznie...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

No i wczoraj nastapil powrot do Windowsa 10, w stosunku do wersji pierwszej finalnej wydaje sie byc lepiej, widze pewne zmiany i ulatwienia w ustawieniach i co najwazniejsze to, ze zmieniono instalke i faktycznie caly smietnik lacznie z kontem M$ moglem pominac, wylaczyc wszystkie funkcje ktorych nie chcialem.
    Pytanko, trzymac sie defendera, czy instalowac jakis soft antywirusowy?
    Na W7 mialem ten soft od M$ i bylo bez problemowo, czytalem, ze defender w W10 robi robote, ale czy napewno?

Domyślnie

Nie polegałbym na defenderze za bardzo - ma kiepskie opinie dot. skuteczności. Sugerowałbym jednak oprogramowanie antywirusowe od firmy która zajmuje się głównie bezpieczeństwem. Za to sugerowałbym wdrożenie EMETa.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Poczytalem o EMETcie i pewnie w to bede szedl, jedynie wersja 5.5 beta pod W10, instalowac?

Domyślnie

Defender od Microsoft wystarczy, tak dla testów używałem przez 3 miesiące na win 10 i nic nie złapał, ja jednak używam płatnego NS od Symantec bo 3 komputery chroni i dwa telefony, Microsoft dużo zmian w tej wersji kompilacji dał i więcej sterowników w OS już jest więc mniej trzeba doinstalowywać, start dużo szybszy na SSD i trochę lekkszy OS bo Laptop przyspieszył.

Domyślnie

Ja tam defendera używam od początkowych wersji jeszcze na W7 i raz na tydzień mbam i nigdy nic złego mi nie wyszło. Że nie złapałem to nie powiem bo mogę nie wiedzieć ale skoro MBAM nic nie widzi to wątpię żeby cokolwiek innego coś znalazło.
    Ktoś coś wie o kalibracji monitorów na W10? Chcę używać dwóch, jeden tani do rzeczy typu narzędzia, przeglądarka w tle, jakaś pomoc drugi do zdjęć (też niezbyt drogi ale coś z polecanych do fotografii) który chciałbym skalibrować.
    Wiem, że na W7 były problemy, pamiętam, że PS musiał się uruchomić na monitorze który był skalibrowany i na nim pracować, jak jest z tym na W10?
    Przez to zastanawiam się teraz na zakupem jakiegoś starszej generacji Maka Pro ale to nie temat na ten wątek...
    Ostatnio edytowane przez t0m3k ; 23-11-2015 o 00:00
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Ponad dwa miesiące bez nowych postów w temacie, to znak, że z tym systemem nie ma problemów? Będę miał chyba nowego kompa i zastanawiam się czy wybrać 8.1 czy 10. Kafelków nie lubię i nie chcę (wiem, można wyłączyć), o 10 znowu gdzie nie wejdę to znajduję negatywne opinie... Najchętniej kupiłbym win7, ale obecnie to najdroższy system z tych trzech, mimo że najstarszy... To jak? Warto zainwestować w tą 10 i się niczym nie przejmować?

Domyślnie

W10 weszło w stadium późnej bety. Działa bardzo stabilnie choć brakuje jeszcze pewnych rozwiązań. Jest dużo lepsze od w7. O w8 i w8.1 się nie wypowiem za mało używałem.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

U mnie działa od połowy grudnia. Stawiałem nową maszynę, a że okres przełomu roku jest u mnie raczej mało obciążony pracą, postanowiłem nie stawiać już 8mki tylko od razu 10 (czysta instalacja). Działa. Często po kilka dni non-stop. C1 Pro, Nikon View NX2, Acrobat X Pro, PhotoShop, InDesign, Bridge (CS6, x64), Corel Draw, Miranda, Chrome, Thunderbird, Total Commander, WhereIsIt?, i kilka jeszcze mniejszych dupereli. Żadnych problemów. Bez hurraoptymizmu stwierdzam, że sprawniejszy (szybszy) niż 8/8.1. O dziwo – przestał się żreć „non-stop backup” Acronisa z „Rapid Mode” w Samsung Magician (na 8.1 włączenie RM uniemożliwiało bezproblemowe działanie non stop backup).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 90 z 140 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów