Close

Strona 191 z 371 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Moja prawie nieużywana. Jak niektóre obiektywy NX na portalu aukcyjnym
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Dotarła do mnie lampka Metz 26AF-1 - cudowne mobilne maleństwo więc nie mogę się doczekać sprawdzenia jak działa.
    Zapomniałem już jak się fotografuje z flashem będzie trzeba sobie przypomnieć nieco w tej kwestii.
    Doszedłem do wniosku ze kita nie używam często z uwagi na brak światła i w pewnych sytuacjach kiedy potrzebuję jednak zooma to taka lampeczka może pomóc.
    Poza tym bywa potrzebne jakieś doświetlanie itp. z wbudowanej bywa problem bo osłona obiektywu generuje cienie.
    Jestem ciekaw czy da się odpalić 2 lampy jednocześnie tzn wbudowaną z NX30 i tego Metza bezprzewodowo do doświetlenia tyłu..

Używacie jakichś lampek? Macie jakieś dopracowane metody?

Domyślnie

Ta lampka jest w pełni dedykowana do nx-a tzn. ma TTL itd czy działa tylko w manualu ? Ja błyskam ze swoimi nx-ami przy pomocy Lampki YN460-II działającej tylko w manualu co w moim przypadku nie jest problemem. Ostatnio wyczaiłem,że z nx20 działa na stopce lampa z nx300,daje troche lepsze światło niż ta wbudowana bo jest trochę wyżej.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

wlasnie dostalem w lapy mojego NX1. musze 2 godziny odczekac az sie akumulator naladuje, ale juz widze, ze sie zaprzyjaznimy
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Ta lampka jest w pełni dedykowana do nx-a tzn. ma TTL itd czy działa tylko w manualu ?
    Wczoraj robiłem próbne błyski - pracuje tak samo jak wbudowana czyli w TTL reaguje na auto ISO przysłonę i ma korekcję a nawet symuluje naświetlenie więc raczej trudno spartolić focię
    Każda opcja tj wypełnienie redukcja czerwonych oczy 1 i 2 kurtyna są dostępne.
    Dodatkowy plus to dioda wspomagania AF w ciemności super sprawa. Poza tym ten ledzik przyświeca przy filmowaniu.
    Nie udało mi się jeszcze rozgryźć jak ja uruchomić w trybie slave. Przeszukałem instrukcję nie wiem czy uda się uruchomić bezprzewodowe sterowanie wewnętrzne.Jakby się udało to wbudowana jako master a Metz jako slave dałyby większe możliwości.
    Niemniej już to maleństwo w górnym położeniu daje lepsze efekty "cieniowe" niż błysk na wprost. O ominięciu tuby obiektywu szczególne z założoną osłoną przeciwsłoneczną nie wspominając.
    Ma wysuwany rozpraszacz dla szerokiego kąta i nakładkę na zakres tele.
    Możliwe jest wgrywanie firmware po podłączeniu kablem USB do komputera ale póki co wersja Samsung nie ma nic nowszego.
    Możliwe 3 rodzaje zasilania: 2x akumulatorki AAA 1,2V lub alkaliczne AAA 1,5V i jakieś tam drogie baterie też.
    W dolnym poziomy położeniu nawet nie powiększa zbytnio aparatu. Czegoś takiego szukałem.
    Włożyłem ją do torby i nawet nie poczułem że coś dołożyłem
    Kiedyś chciałem zamówić to była niedostępna.
    Ale 3 dni temu dostałem maila, że mają no to decyzja była szybka

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    wlasnie dostalem w lapy mojego NX1. musze 2 godziny odczekac az sie akumulator naladuje, ale juz widze, ze sie zaprzyjaznimy
    Pozostaje pogratulować (jakże zazdroszczę ale w pozytywny sposób)
    Czekamy na wrażenia i prezentację "killerowatości" - sądząc po ostatnich premierach powiedzmy sobie szczerze rozczarowujących
    ten model jeszcze długo będzie atrakcyjny technicznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof_BB Zobacz posta
    ten model jeszcze długo będzie atrakcyjny technicznie.
    No szkoda tego systemu. Samsung NX miał wszystko co potrzeba by odnieść sukces i się wycofał. To strata nie tylko dla użytkowników NX, ale dla wszystkich. Znika porządna konkurencja, a jak konkurencja maleje, to konsumenci na pewno stracą.

Domyślnie

Tak, ale zauważcie, że w zasadzie jedynym systemem bezlusterkowym APS-C, który pozostał i jest dynamiczny, jest Fuji. Sony straciło impet.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

ksh
    Gość

Domyślnie

Sony właśnie zaprezentowało model A6300, kilka nowych obiektywów plus telekonwertery, a system m4/3 radzi sobie całkiem dobrze z nowymi matrycami, więc konkurencja jest.
    Jest jeszcze canon z bezlustrami aps-c i radzi sobie bardzo dobrze bo ma trzecie miejsce w sprzedaży po Sony i Olympusie, a Fuji dopiero na piątym miejscu.
    Nadal pozostaje pytanie co z systemem NX tzn czy ktoś to kupi lub przejmie.
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 06-02-2016 o 00:57

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Nadal pozostaje pytanie co z systemem NX tzn czy ktoś to kupi lub przejmie.
    Jeżeli chodzi o firmy foto, to sądzę że nikt nie będzie chętny ( deal dekady to zrobiło Sony, kupując bagnet Minolty), ale może Amika lub Electrolux?

Domyślnie

Szkoda tego systemu ... żona pożegnała się z Samsungiem w grudniu, w zamian jest Nikon D3300 z kitem.
    Jak na razie jest zadowolona, m.in. z użytecznego AF przy fotografowaniu dzieci.
    Jak coś to zostały mi dwie redukcje M39 i M42 do tego systemu.
    A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Strona 191 z 371 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów