Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Domyślnie

"czy po sformatowaniu i inicjacji nowej partycji na SSD" - chyba odwrotnie?

Chłopaki wymienili już "combofix", obadaj też różnymi AV po bujnięciu kompa z pena albo płyty. Zaprzyjaźnij się też z programem spybot.

Z ciekawości - oglądasz jakieś różowe stronki albo używasz darmowego antywir'a? Są to podstawowe metody na załapanie syfa.

Domyślnie

- może być ze odwrotnie - nie jestem informatykiem i pomijam takie różnice
    - OK, powalczymy z combofixem
    - różowych stronek brak, antywir darmowy
    Dzięki za informacje chłopaki

Domyślnie

Zainwestuj Chłopie 10 zł miesięcznie w NOD32 albo Kaspersky, zależnie od preferencji... Pożyjesz spokojniej, bo darmowe AV z założenia słabo działają...

Domyślnie

przeczesz pozostale dyski
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Ja pracuje przez 3 lata na jednym systemie bez problemów. Zainstalowana darmowa avira. Co jakiś czas robie defragmentacje i uruchamiam wise care 365. System chodzi jak nowy. Polecam każdemu
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Ja miałem podobnie: wyrzuciłem zwykłe dyski i został sam SSD --> ale czasem (co kilka uruchomień) system zakrzyczy boot error. Wtedy wyłączam na chwilę zasilacz (klawiszem z tyłu) i potem wszystko jest ok. System to 64bit Win10 i płatny ESET, internet na stałe.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja miałem podobnie: wyrzuciłem zwykłe dyski i został sam SSD --> ale czasem (co kilka uruchomień) system zakrzyczy boot error. Wtedy wyłączam na chwilę zasilacz (klawiszem z tyłu) i potem wszystko jest ok. System to 64bit Win10 i płatny ESET, internet na stałe.
    Ej, mam to samo!!! Kurna, walczę z tym nie wiem już ile czasu i jest to mega uciążliwe. Często pracuję zdalnie i ch... mnie trafia, jak nagle przytrafi się takie coś. Nic nie można zrobić
    Konfig praktycznie ten sam: W7 64bit i płatny, legalny ESET. Ciekawe czy to wina antywira.

- - - - kolejny post - - - - - -

Już podejrzewałem nawet jakieś zbieranie ładunku elektrostatycznego, bo wystarczy, że poruszam tym dyskiem + wyłącze/włączę zasilacz i wszystko wraca do normy.
    Sam już nie wiem. Komp nowy, zasilacz z górnej półki, a tu takie coś.

Domyślnie

"Komp nowy, zasilacz z górnej półki (...)"

... a system z dolnej...

Domyślnie

Panowie, z tymi błędami przy odpalaniu kompa to jakieś jaja macie. Takie coś to trzeba ogarnąć definitywnie i zapomnieć zamiast się męczyć. Popatrzyłbym na pamięć RAM i jakiś ewentualny upgrade BIOS'u. Osobiście nie tknąłbym windy 10 nawet za darmo - wolę 7 lub ewentualnie 8.1 dopóki są wspierane...

Ja pracuje przez 3 lata na jednym systemie bez problemów. Zainstalowana darmowa avira. Co jakiś czas robie defragmentacje i uruchamiam wise care 365. System chodzi jak nowy. Polecam każdemu
    To że Ci się udało, nie znaczy że działa skutecznie a defragmentacja dysków w obecnych czasach to relikt (rodem z ery zapchanych dysków typu PATA 813mb), więc nie żartuj...
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 04-02-2016 o 19:01

Domyślnie

To że Ci się udało, nie znaczy że działa skutecznie a defragmentacja dysków w obecnych czasach to relikt (rodem z ery zapchanych dysków typu PATA 813mb), więc nie żartuj...
    To może i jest relikt, ale definitywnie nie z czasów PATA. Dopiero od czasu pojawienia się dysków SSD z bardzo szybkim losowym dostępem defragmentacja ma mniejsze znaczenie.

Również sugeruję dokładne sprawdzenie pamięci RAM - memtest86+, minimum ok 1-2h per 1GB ( tak, żeby test przeleciał kilka razy ).
    Update BIOSu zostawiłbym na koniec.

Nie trzeba wchodzić na różowe stronki, żeby złapać jakiś syf ( komputerowy czy nie... ) - coraz częściej ataki pojawiają się w reklamach serwowanych na zupełnie normalnych stronach.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni