Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Domyślnie

ale kurde zeby plaxtor siadl ... no coz - nic nie jest wieczne. Zobaczymy jak jutro pojda testy dysku robione juz przez zawodowcow a nie amatora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ale kurde zeby plaxtor siadl ...
    A co w tym nadzwyczajnego?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

to raczej nie dysk made in biedronka, wiec nie zakladalem ze tak szybko zdechnie (o ile zdechl rzecz jasna). No ale jak to z dyskami - rozne sytuacje sie zdarzaja roznym dyskom wiec luz. Bywa ..

Domyślnie

jesli to robak, to mogl sie mocno wgryzc, u mnie ostatnio zamulil jakis bezrobakowy soft, przywrocilem do stanu przed instalacja, robcie backupy, nawet codziennie
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

1. Po co tak kombinować Podłącz SSD do dowolnego portu SATA i ustaw w biosie bootowanie z tego dysku.
    2. Sprawdź S.M.A.R.T. Plextora.

Domyślnie

ale kurde zeby plaxtor siadl ... no coz - nic nie jest wieczne [...]
    A ile ten dysk liczył wiosen?

to raczej nie dysk made in biedronka, wiec nie zakladalem ze tak szybko zdechnie (o ile zdechl rzecz jasna). No ale jak to z dyskami - rozne sytuacje sie zdarzaja roznym dyskom wiec luz. Bywa ..
    Na 99,99%, że SSD "nie zdechł".
    Nikon

Domyślnie

dysk powrócił od informatyków. Został podłaczony do normalnego kompa i od razu zakrzyczał by zainicjowac partycję. Więc jakby musiał gdzies ja zgubić z bliżej nieznanych powodów. No więc zainicjowano, utworzył wszystko tak jak trzeba i działa. Wgralismy jakies pliki, podpielismy przejściówka do lapka i pokazał się jako dysk z tymi plikami. Więc wychodzi na to ze dysk już działa, aczkolwiek jest czysty.. Informatyk stwierdził ze gdzieś musiała się partycja wywalić czy cóś a jakby nie ma w tej chwili czasu by badac ten dysk róznymi narzędziami. Został sformatowany i działa.Co było przyczyna - nie mam bladego pojecia. Może jakies robactwo rozpieprzyło partycję albo cos innego - tego się pewnie nie dowiem.

Domyślnie

Kilka dni temu robal rozwalił mi partycję na dysku wymiennym USB. Co dziwnego, pod Win7 kompletna kaszana, nic nie działało i nic nie odpalało. Dysk stukał głowica jak szurnięty. Podpięty pod WinXP zadziałał normalnie. Skopiowałem pliki, dysk sformatowałem, wszystko przeskanowałem, robactwo poleciało w kosmos i działa jak nowy i pod 7 i pod XP.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

pewnie robactwo...
    No ale teraz pytanie - czy po sformatowaniu i inicjacji nowej partycji na SSD robactwo wyleciało czy nalezy to jeszcze jakos skanować/czyścić ? Wolę zapytać by znów czegoś nie spartolić
    Ewentualnie podpowiecie jakies narzędzie do przeskanowania dwóch pozostałych dysków - bo cholera wie czy coś się nie rozprzestrzeniło ?

Domyślnie

Po sformatowaniu na dysku nic nie powinno pozostać.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni