Szukaj
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Nie mają mz żadnej "plastyki" lepszej, a inną odległość.
Tego trzeba sie nauczyć i po prostu wyczuć szkło i matryce.
Ps.
Powiem znowu
Kupisz, sprawdzisz, bedziesz zadowolony.
Ale kasa kasa kasa
Bez niej nic z tego...a szkła dobre zostaną z Tobą...na wieki...
---------------------------------------------
A ja - zaczynam polowanie na sonową 50mm. I sprzedać musze N50/1.4 oraz nieużywaną N85/1.8.
Zapięta jest teraz N50/1.8E i spoko jest.
Duzo lepiej sie kreci ostrością niz w olku.
A 180mm też na chwilke zapiąłem.To jednak super szkło. Ciekawe jak bedzie focic juz w światełku zastanym na tej matrycy...
Jeśli dobrze zrozumiałem to robione tym samym szkłem podpiętym kolejno do pełnej klatki i aps-c. Domyślam się, że odległość nie inna a właśnie ta sama więc skoro robione tym samym szkłem to i plastyka ta sama. Do testu co bardziej magiczne trza użyć jednak dwóch różnych szkieł tak by kąty widzenia i perspektywa były takie same lub zbliżone z czego to pod aps-c powinno być odpowiednio jaśniejsze. Wtedy okazałoby się ile jest tej magii w FFie.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-01-2016 o 22:57
Używam D610 max 4000 ISO.
Tak jak pisałem, używałem A6000 tylko na 16-50. Największe pretensje mam do obiektywu. Jak oni mogą sprzedawać taki syf.
Programowe niwelowanie winiety to już jakies 1-2EV wzmocnienia. A jak całe zdjecia podciagasz to juz była porażka na rogach.
Jednego mi żal. Filmowania. A6000 był w tym rewelacyjny jak na moje potrzeby oczywiście.
N
Masz rację cz4rnuch. Szkoda, że nie mam już 50 1.8 - porównanie byłoby pewnie obiektywniejsze.
Co do "plastyki" zdjęć to jest to wrażenie subiektywne, jeden widzi różnicę, inny nie.
-------------------
www.marianduda.pl
Skontaktuj się z nami