Close

Strona 94 z 110 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Co prawda mam LR CC, ale to o co chce zapytac dziala chyba tak samo w 5. Przypomnijce mi prosze, jak zapisac w LR zadane ustawienia w module develop jako domyslne. Chodzi o to, ze kazde zdjecie otwiera sie z przypisanym profilem Adobe Standard (czyli standardowo). Ja przestawiam na profil Camera Standard i chce zapisac to ustawienie, jako ustawienie domyslne. Czyli, ze za kazdym razem zdjecia beda z automatu otwieraly sie w profilu Camera Standard.
    Robilem to juz dawno temu, ale teraz mam czarna dziure w glowie. Z gory dziekuje.

W ACR zmienia sie to tutaj:

Edit.
    Znalazlem. Dla potomnosci:
    Ostatnio edytowane przez dem ; 03-12-2015 o 12:45

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

patrzyłem teraz i u mnie to nie działa otwiera jak wcześniej Adobe Standard

Domyślnie

W module Develop po ustawieniu wszystkich suwaków na to co chcesz wciśnij Alt i wtedy na dole prawego panelu guzik Reset zmieni się na Set Defaults. Po naciśnięciu wyskoczy okno potwierdzające, czy chcesz ustawienia obecne ustawić aby były defaultowe, czy może (jak coś namieszasz za bardzo) nie chcesz przewrócić fabrycznych - wybierasz klikając odpowiedni guzik.

I tyle. Uwaga: to może być zależne od modelu body, jeśli się zmienia defaultowy profil (widać nie do każdego body są te same profile).
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 03-12-2015 o 13:59
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

właśnie tak robiłem i niestety nic z tego przy otwarciu kolejnego zdjęcia wczytuje się AdobeS

Domyślnie

To znaczy że albo nie potwierdziłeś wyboru w kolejnym oknie (czyli procedura zmiany ustawień defaultowych nie nastapiła), albo otwierasz plik z innego body, albo coś masz tak zepsute, ze należy wymieć cały komputer łącznie z monitorem i okablowaniem, a niewykluczone że body z obiektywami również...

Tak przynajmniej wynika z dokładnego opisu czynności, które robisz.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    To znaczy że albo nie potwierdziłeś wyboru w kolejnym oknie (czyli procedura zmiany ustawień defaultowych nie nastapiła), albo otwierasz plik z innego body, albo coś masz tak zepsute, ze należy wymieć cały komputer łącznie z monitorem i okablowaniem, a niewykluczone że body z obiektywami również...

Tak przynajmniej wynika z dokładnego opisu czynności, które robisz.
    Pieprzysz jak potłuczony

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

Bo ja jestem potłuczony i umiem zrobić takie proste rzeczy, a ty jesteś cały i ze swoim problemem jesteś w du.

A najpewniej po prostu nie wiesz co robisz, więc ani nic nie ustawisz (bo nie wiesz co i jak ustawić pomimo jasnej instrukcji), ani nie wiesz do czego ustawienia się stosują, więc nie wiesz jak to sprawdzić. Mógłbym ci łatwo pomóc, ale przecież będąc całym i takim mądrym nie przyjmiesz pomocy od potłuczonego, he he....
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

pompon, olej tłoka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Bez komentarza. Taki poziom reprezentujecie obaj że naprawdę szkoda słów na opis . pozdrawiam

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

Hej.

Mam pytania do mistrzów LR:

1. Mam obrobione fotki w LR. Jednak chciałbym wywołać surowego .rawa w LR bez obróbki - masowo np. całą kolekcję. Jak to zrobić?
    2. Usuwam .rawy. W ich miejsce wrzucam .jpg z tą samą nazwą. Problemu nie ma jak to robię pojedyńczo,,, czy wie ktoś jak to zrobić dla większej liczby plików z automatu... aby przyjmowało mi plik 123.jpg zamiast 123.nef

Z góry dzięki.
    "Nikon"

Strona 94 z 110 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów