Close

Strona 158 z 371 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

LINK do OUTLETU
    ..ale jak się osobiście dowiedziałem to o sprzedaży w FJ modelu NX30 nikt nie słyszał i nie mieli... nigdy w sprzedaży.
    był tylko model NX20 obecnie też już niedostępny.

Potwierdzili że był niedawno outlet ale na modele NX3000 i NX20
    generalnie FJ już nie będzie sprzedawać Samsunga, tyle się dowiedziałem.

Domyślnie

Może komuś się pomylił NX30 z NX300 albo NX30 z NX20?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Biję się w piersi. Pisałem z pamięci i napisałem 30 zamiast 20. Przepraszam za zamieszanie. Reszta info poprawna.

Domyślnie

http://www.e-fotojoker.pl/webapp/wcs...h%2Bgtww%3D%3D

Mam nadzieję, że wszystko ok. Bo na telefonie działam.

Spóźniłem się

Domyślnie

..były w FJ NX20 z outletu za około 900zł ale były to pojedyncze sztuki pochodzące oczywiście z ekspozycji lub ze zwrotów,
    taką politykę stosuję się w wielu sklepach gdzie sprzęt ma jakieś tam ryski, wady, brakuję jakiegoś elementu itp
    np x-com tak sprzedaje np laptopy ale cena wtedy jest niższa o około 10% ale nie o połowę.
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 25-11-2015 o 23:13

Domyślnie

Tak właśnie patrzę... Że NX500 ciężko już znaleźć... Kupił by, ale jeszcze nie za tą cenę... Za 1,500 tak, za 2000 nie. Drugie body warto by mieć na wszelki wypadek. W razie awarii, lepiej mieć zapas, gdy system kompletnie wymrze, żeby nie zostać z samymi obiektywami.
    A propos obiektywów. Dziś kupiłem używany, w bardzo dobrym stanie, 20/2.8 o którym krążą niezbyt pochlebne opinie.
    Af lepszy od tego z 45/1.8, wyraźnie mogę nawet powiedzieć. W porównaniu do kitowego 20-50 jest przepaść.
    Niestety - przednie elementy obiektywu nieznacznie pracują podczas ostrzenia. Podczas streetu, uważniejszy obserwator łatwo się domyśli, że jest namierzany...
    Pytanie, czy w 16 i 30 mm podczas ustawiania ostrości poruszają się przednie elementy obiektywu?
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Tak. Poruszają się.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    Niestety - przednie elementy obiektywu nieznacznie pracują podczas ostrzenia. Podczas streetu, uważniejszy obserwator łatwo się domyśli, że jest namierzany...
    Pytanie, czy w 16 i 30 mm podczas ustawiania ostrości poruszają się przednie elementy obiektywu?
    Wygrałeś konkurs, na najbardziej absurdalny argument w temacie: "Zrobiłbym świetne zdjęcie, ale sprzęt mi przeszkadza".
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Wygrałeś konkurs, na najbardziej absurdalny argument w temacie: "Zrobiłbym świetne zdjęcie, ale sprzęt mi przeszkadza".
    Nie powiedziałem że to nie pozwoli wykonać zdjęcia. Źle sformułowałem jedno zdanie - że łatwo się domyśli. Podczas testowania obiektywu - ustawianie ostrości (ruch elementów) było zauważalne dla mnie. Nie wiem, czy fotografowana osoba też to zauważy? Wolalbym żeby nie zauważyła. Po pierwsze, że to wpłynie na samo zdjęcie, a po drugie, że mogłaby mieć do mnie słuszne pretensje. Wolałbym jednego i drugiego uniknąć. Na ile będzie to zauważalne, sprawdzę sobie w praktyce.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 158 z 371 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów