Close

Strona 73 z 217 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 2164

Domyślnie

A moze by tak zrobic akcje #zleicawdresie

Niech kazdy sobie zrobi selfie w dresie z leica na szyji

Niech swiat zobaczy ilu nas jest

Domyślnie

.....tak! A co mają zrobić dresiarze, którzy nie mają aparatu z czerwoną kropką, a też by chcieli?

Wysłane z mojego SM-T530 przy użyciu Tapatalka
    NIKON forever

Domyślnie

Ja na szczescie zauwazylem, ze przewaznie obie grupy sa hermetyczne. Fani Lajki dla Lajki, fascynuja sie zdjeciami robionymi przez aparat, wrzucaja zdjecia na sprzetowe blogi i publikuja w sprzetowych czasopismach.
    Fani fotografowania maja wywalone na to czym fotografuje ktos inny, wazne jest dla nich, zeby posiadac aparat, ktory nie przeszkadza im w robieniu zdjec i nie czuja potrzeby dzielenia sie tym problemem z innymi. Dzisiaj lajka, jutro nikon, pojutrze sona a za tydzien electrolux.
    Mala burza pojawia sie kiedy jedna, lub druga strona zapusci sie za daleko od swojego ogrodka. Ale przynajmniej jest co poczytac przy sniadaniu. Mnie zalinkowany tekst rozbawil bo przypomnialem sobie Servantesa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Fani Lajki dla Lajki, fascynuja sie zdjeciami robionymi przez aparat, wrzucaja zdjecia na sprzetowe blogi i publikuja w sprzetowych czasopismach.
    Fani fotografowania maja wywalone na to czym fotografuje ktos inny, wazne jest dla nich, zeby posiadac aparat, ktory nie przeszkadza im w robieniu zdjec
    Autor bloga przywołuje tę drugą kategorię w przytoczonym artykule. Pisze, że ludzie, którzy rozsławili Leikę mieli właśnie wywalone na to, czym fotografują i mieli do sprzętu podejście czysto utylitarne. Jednocześnie żali się na dzisiejszych fanboyów Leiki na blogu o nazwie Leicaphilia - dla niewiedzących objaśnia jeszcze, że Philia (/ˈfÉŞljə/ or /ˈfÉŞliə/) is one of the four ancient Greek words for love. - a więc blogu z nazwy i treści o charakterze wybitnie fanboyowskim. Z tą różnicą, że snobuje fotografią analogową, jako jedyną prawdziwą (osobny temat do rozważań o kompleksach).
    N -> L -> S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cooder Zobacz posta
    ...osobny temat do rozważań o kompleksach...
    Ba! I jeszcze o innych. Sa fotografowie Lajkarze, fotografowie celebryci, fotografowie towarzyscy, fotografowie fejsbukowi, fotografowie sprzetowcy, fotografowie alkoholicy, fotografowie gawedziarze. Najlepiej nie byc fotografem. Jesli juz, to po prostu robic zdjecia.

A Leicaphilia jest chyba OK. Z tego co zauwazylem potrafia zamiescic jakies krytyczne, czy autoironiczne teksty. W odroznieniu od sztywnych, oficjalnych fanpejdzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    .....tak! A co mają zrobić dresiarze, którzy nie mają aparatu z czerwoną kropką, a też by chcieli?...
    Trzeba sobie kupić <<taki>> t-shirt i chodzić z rozpiętą bluzą (przynajmniej od marca do października).

Domyślnie

ja jestem łysy, mam odstające uszy i w dresie nabieram nowego oblicza ale jak trzeba będzie to czemu nie...

ale na początek dzisiejsze ostrożne selfie w poczekalni dworca PKS

Ostatnio edytowane przez Jai pur ; 25-11-2015 o 19:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    ...Niech kazdy sobie zrobi selfie w dresie z leica na szyji...
    Moza raczej nie na szyi ale ... w drugiej ręce?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Tak sobie oglądam te wszystkie kolorowe cyfrowe sample z "lajki" i jedna rzecz rzuca mi się w oczy: kolory są bardzo naturale (nie zaobserwowałem zarówno żółtaczki jak i pomarańczy na twarzach fotografowanych osób).
    W związku z powyższym mam pytanie: czy to zasługa tak dobrego awb, takiej a nie innej matrycy, obiektywów a może focący "lajkami" obrabiają zdjęcia w specyficzny sposób?
    Bo jeśli ta naturalność kolorystyczna jest wypluwana bezpośrednio z aparatu na kartę pamięci to ja chętnie pozbędę się gratów na N i zakupię sobie takie małe "q" żeby radość fotografowania przeważyła w końcu nad przesiadywaniem przed kompem.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 27-11-2015 o 04:39
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

ja osobiscie w temacie kolorow stosuje AWB, pozniej delikatnie ocieplam

Road to Manila

Strona 73 z 217 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni