Qbic - powrot do bandingu?
Szukaj
Qbic - powrot do bandingu?
![]()
- za pieska 30 złotych
- wykluczone!
- 15 razem z kotem i gramofonem
- nie!
- to niech będzie 5
- ale bez kota i gramofonu
- bez kota i gramofonu 7
(1958 "Pożegnania" reż. W.J. Has)
Najprawdopodobniej - nowy turbo L flagowiec płacze z cicha w cieniu.
...że prawdopodobnie będzie słabawy obrazek, bo matryczki ktore L sobie dobiera są bez pewnego ficzera. Oko ludzkie jednak nie lubi powtarzalności tam gdzie jej być nie powinno.
Cały ten postęp i cyfryzacja mówiąca że będzie fajnie, często jest tylko pretekstem żeby było taniej. Masa oczekuje taniości więc pojawił się CMOS, a dobrze opanowała go tylko jedna firma (no może dwie).
Leica jednak to coś co powinno zachować tradycje, ale nie tylko tam gdzie widać pierwszym rzutem oka.
Może to nie na temat, ale gdybym był bogatym snobem (czego sobie i innym życzę) to chyba wolałbym używac klisz i miec nadwornego wywoływacza. Po co użerać się z nowym sprzętem który za wszelką
cene chce oszukać moje oko serwując odszmioną, pozbawioną koloru papkę z gustownym wzorkiem zostawionym przez tani przetwornik A/D...
Prostota naprawde jest OK, wrażenia organoleptyczne obcowania ze sprzętem skąpym w funkcjonalność uspokajają.
W takim razie dlaczego zostawili czerwoną kropkę ? Mogli przynajmniej dołożyć "gratis" czarną taśmę samoprzylepną( wiem, tej firmie nie przystoi dawać cokolwiek w gratisie ).
Potwierdzam, że obcowanie z tą manualną prostotą wpływało na mnie bardzo dobrze. I bardzo proszę nie odpisywać mi na to tekstami typu: w wielu innych aparatach też sobie możesz wszystko ustawiać manualnie
Żałuję sprzedaży M-ki. Ciągnie wilka do lasu cholera...![]()
Ostatnio edytowane przez burton ; 19-11-2015 o 23:21
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Z modelu na model coraz lepiej jest. Jeszcze tylko niech zlikwidują ekranik i zamiast czerwonej kropki wygrawerują tradycyjny napis, to zacznę sprzedawać dom, żeby mieć kasę na moją digitale Traumkamera z kompletem ficzerów, o których marzy każdy fotograf-tradycjonalista. A na razie zostaję przy M3.![]()
swietne zdjęcie.
Skontaktuj się z nami