Nie mam Lejka, ale w temacie zasilaczy zdarzyło mi się, że mi głaskofon głupiał podłączony do niefirmowej ładowarki USB - przede wszystkim wariował dotyk. Sprawdziłem testerem V/A USB - okazało się, że zasilacz dawał dobrze ponad 5V.
Szukaj
Nie mam Lejka, ale w temacie zasilaczy zdarzyło mi się, że mi głaskofon głupiał podłączony do niefirmowej ładowarki USB - przede wszystkim wariował dotyk. Sprawdziłem testerem V/A USB - okazało się, że zasilacz dawał dobrze ponad 5V.
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 13-10-2016 o 13:04
Dobrze mieć kota na podorędziu.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Ma być nowa pisiontka. Jasne szkła są przereklamowane.
http://leicarumors.com/2016/09/16/vo...nnounced.aspx/
Dziwadło jakieś im wyszło.
Po co kupować takiego dziwoląga, gdy można z drugiej ręki mieć cudownie kompaktowego Elmara 2,8, albo jeszcze bardziej wintydżowego Elmara 3,5?![]()
Ostatnio edytowane przez JacekB ; 14-10-2016 o 18:09
Ja lubię dziwadła. W oczekiwaniu na Biogon mam pożyczony Jupiter-8. Nawet działa, ale po roku spędzonym z mikro 4/3 i obiektywem 15mm f/8 ciężko się ogarnia taką małą głębię ostrości. Żona zdziś:
Na który Biogon, że uprzejmie zapytam?
Rozmiar filtra 27 mm przy całości większej od Elmara to dla mnie zbyt ekstremalne dziwadło.
Na Biogon 35/2 ZM. Myslalem jeszcze nad Summaritem 35/2.5, ciemniejszym Biogonem 35/2.8 i Hexanonem 35/2. Ten jeden udalo sie dorwac w dobrej cenie i moglem zostawic poprzednie szklo w rozliczeniu, wiec zawazyly wzgledy praktyczne.
Gdybyś łyknął edyszyn 60, to nie miałbyś takich myśli i nie musiałbyś na nic czekać, bo tam się dostaje Lux 35 w bonusie. Fakt, że może on być za jasny, a poza tym możliwe, że tymczasem wykupili.
Cajsy są wporzo. A od Elmarita 28 odstąpiłeś? Za szeroki do uniwersalnych zastosowań? Mnie tam 50 bardzo odpowiadają i nie myślę o 35.
Odkrylem, ze wygodniej mi sie kadruje 35 niz 28, takze z samych 35tek wybieralem. A moj poprzedni summaron 35/2.8 niestety do wizjera w m9 szkoda przykladac (wersja z goglami). W m7 wizjer gorszy, wiec sie mniej traci i bezproblemowo mozna uzywac. M9 ma bardzo przejrzysty wizjer i dodatkowe szklo go degraduje.
35 z goglami to z M3 pięknie podchodzą. Do innych też pasują, ale nie tak perfekcyjnie.
Biogon 2/35 ZM ma trochę lipny rozmiar filtrów 43 mm, a poza tym powinien być miód z najlepszej pasieki. Może też trochę zasłaniać wizjer, bo jest nieco większy od lajkowych, ale chyba niedużo?
Biogona 2,8 też spoko można rozważać, gdyż jest to nowelizacja klasyki gatunku, która rzucała na kolana jeszcze za czasów starożytnych Contaxów. Tak samo ma lipne filtry 43 mm. W kątaksie był cajsowy standard 40,5 mm. Ale to w sumie daje się adapterami obskoczyć. Se kupiłem Heliopany bardzo dobre i mogę działać wymiennie 46/40,5/39 mm. Tylko lajkowego 39 mm na Sonnara 40,5 mm nie założe, bo takich nie dajo.![]()
Skontaktuj się z nami