Close

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 182

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o mnie to decyzja co do systemu zapadła . Będzie winda i pod nią sprzęt.
    W większości sprzęt wybrany, no ale małe zmiany są konieczne z powodu braku niektórych komponentów .
    1. zmiana karty grafiki ( brak N4000 Quadr ) więc zastępuje ją Fire Pro W7100

Ewentualnie o innych zmianach będę informował na bieżąco
    Za Kurtzem...ja bym poczekał na M4000.
    I błagam - na bieżąco. Gdzie się podział ekonet

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Ja polecam radeon 295x2.
    W Premiere pro cc render takiego samego filmiku u kumpla na identycznym zestawie (i7 4770k + 32 ram + ssd, mobo też taka sama i psu) na rocznej quadro (nie pamiętam nr, mogę zapytać) trwał 2min 38s, a na moim 58s!
    To ta na samej górze zestawienia :
    http://www.benchmark.pl/ranking/gpu?tfd

Można dalej znaleźć w dobrej cenie na Amazon.

Pozdrawiam

Edit :
    Zapytałem kumpla. On ma k6000
    A miałeś włączone GPU rendering w obu programach? Czy jeden z was miał CPU ustawione
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 30-10-2015 o 19:28
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

@velaskez
    A miałeś włączone GPU rendering w obu programach? Czy jeden z was miał CPU ustawione [/QUOTE]

Tak, ja miałem CPU tylko włączone...

Domyślnie

@velaskez
    A miałeś włączone GPU rendering w obu programach? Czy jeden z was miał CPU ustawione
    To nie rozumiem tego porównania.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Czego nie rozumiesz?
    2 identyczne kompy z różnymi kartami graficznymi renderowały ten sam video clip z takim samymi ustawieniami z różnym rezultatem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    I błagam - na bieżąco. Gdzie się podział ekonet
    na bieżąco poprawione

Domyślnie

Shutter, chodzi o to, że na samym CPU to Ty powinieneś mieć wynik 2:38, nie kumpel. Z wykorzystaniem GPU render powinien iść znacznie szybciej niż na samym procesorze.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Shutter, chodzi o to, że na samym CPU to Ty powinieneś mieć wynik 2:38, nie kumpel. Z wykorzystaniem GPU render powinien iść znacznie szybciej niż na samym procesorze.
    Chyba nie załapałeś drwiny w pytaniu valaskeza i Buzki na końcu. Pewnie uważał, że taki wynik mój kumpel uzyskał z wyłączoną a akceleracją gpu (k6000), gdyż pewnie wynik wg niego powinien być lepszy od mojego radeon 295x2.
    Stąd moja przewrotna odpowiedź.
    Niech valaskez mnie naprostuje jeśli się mylę.

Domyślnie

Chyba nie załapałeś drwiny w pytaniu valaskeza i Buzki na końcu. Pewnie uważał, że taki wynik mój kumpel uzyskał z wyłączoną a akceleracją gpu (k6000), gdyż pewnie wynik wg niego powinien być lepszy od mojego radeon 295x2.
    Stąd moja przewrotna odpowiedź.
    Niech valaskez mnie naprostuje jeśli się mylę.
    Nie rozumiem sensu porównywania kart, które dzieli 18 miesięcy pomiędzy ich premierami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Nie rozumiem sensu porównywania kart, które dzieli 18 miesięcy pomiędzy ich premierami.
    (k6000)koniec Lipieca 2013 - (radeon)początek kwietnia 2014 - dla mnie to niecałe 9 miesięcy..
    Porównanie zrobiliśmy bo kumpel się zaklinał, że jego quadro zje Radka na śniadanie. A że kompy mamy identyczne to miało to sens dla nas.
    Tu się tylko podzieliłem wynikami. Jeśli dla kogoś nie ma to sensu to rozumiem. Mi posiadanie radeon 295x2 zaoszczędza mnóstwo czasu przy edycji.

Domyślnie

@velaskez

Mi posiadanie radeon 295x2 zaoszczędza mnóstwo czasu przy edycji.
    To jak Ci pomaga zaoszczędzić czas, skoro go nie używasz, bo używasz tylko CPU? Namieszałeś. Najpierw piszesz to:

W Premiere pro cc render takiego samego filmiku u kumpla na identycznym zestawie (i7 4770k + 32 ram + ssd, mobo też taka sama i psu) na rocznej quadro (nie pamiętam nr, mogę zapytać) trwał 2min 38s, a na moim 58s!
    Edit : Zapytałem kumpla. On ma k6000
    potem to:

@velaskez

a na końcu jeszcze to:

Czego nie rozumiesz?
    2 identyczne kompy z różnymi kartami graficznymi renderowały ten sam video clip z takim samymi ustawieniami z różnym rezultatem.
    Przeczytaj to parę razy to zajarzysz gdzie się walnąłeś.
    ;]

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów