Szukaj
Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 30-10-2015 o 19:28
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
@velaskez
A miałeś włączone GPU rendering w obu programach? Czy jeden z was miał CPU ustawione[/QUOTE]
Tak, ja miałem CPU tylko włączone...
Czego nie rozumiesz?
2 identyczne kompy z różnymi kartami graficznymi renderowały ten sam video clip z takim samymi ustawieniami z różnym rezultatem.
Shutter, chodzi o to, że na samym CPU to Ty powinieneś mieć wynik 2:38, nie kumpel. Z wykorzystaniem GPU render powinien iść znacznie szybciej niż na samym procesorze.
;]
Chyba nie załapałeś drwiny w pytaniu valaskeza i Buzki na końcu. Pewnie uważał, że taki wynik mój kumpel uzyskał z wyłączoną a akceleracją gpu (k6000), gdyż pewnie wynik wg niego powinien być lepszy od mojego radeon 295x2.
Stąd moja przewrotna odpowiedź.
Niech valaskez mnie naprostuje jeśli się mylę.![]()
(k6000)koniec Lipieca 2013 - (radeon)początek kwietnia 2014 - dla mnie to niecałe 9 miesięcy..
Porównanie zrobiliśmy bo kumpel się zaklinał, że jego quadro zje Radka na śniadanie. A że kompy mamy identyczne to miało to sens dla nas.
Tu się tylko podzieliłem wynikami. Jeśli dla kogoś nie ma to sensu to rozumiem. Mi posiadanie radeon 295x2 zaoszczędza mnóstwo czasu przy edycji.
To jak Ci pomaga zaoszczędzić czas, skoro go nie używasz, bo używasz tylko CPU? Namieszałeś. Najpierw piszesz to:
potem to:
a na końcu jeszcze to:
Przeczytaj to parę razy to zajarzysz gdzie się walnąłeś.
;]
Skontaktuj się z nami