Close

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 182

Domyślnie

Jeżeli chodzi o mnie to decyzja co do systemu zapadła . Będzie winda i pod nią sprzęt.
    W większości sprzęt wybrany, no ale małe zmiany są konieczne z powodu braku niektórych komponentów .
    1. zmiana karty grafiki ( brak N4000 Quadr ) więc zastępuje ją Fire Pro W7100

Ewentualnie o innych zmianach będę informował na bieżąco
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 30-10-2015 o 19:28

Domyślnie

Hej,

Mam pytanie w sumie od czapy, ale czy można gdzieś zobaczyć efekty Twojej pracy na takej mocnej maszynie?
    Jakiś mocno zrobiony film na Vimeo w 4k, gigapanorama czy coś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Hej,

Mam pytanie w sumie od czapy, ale czy można gdzieś zobaczyć efekty Twojej pracy na takej mocnej maszynie?
    Jakiś mocno zrobiony film na Vimeo w 4k, gigapanorama czy coś.
    Na takiej maszynie to na pewno nie - bo ona dopiero pójdzie do produkcji.
    Poza zdjęciami, które wrzucam do sieci; to filmów w sieci brak. One dotyczą rodziny a to jest osobisty temat .

Domyślnie

Ja polecam radeon 295x2.
    W Premiere pro cc render takiego samego filmiku u kumpla na identycznym zestawie (i7 4770k + 32 ram + ssd, mobo też taka sama i psu) na rocznej quadro (nie pamiętam nr, mogę zapytać) trwał 2min 38s, a na moim 58s!
    To ta na samej górze zestawienia :
    http://www.benchmark.pl/ranking/gpu?tfd

Można dalej znaleźć w dobrej cenie na Amazon.

Pozdrawiam

Edit :
    Zapytałem kumpla. On ma k6000
    Ostatnio edytowane przez ShutterStill ; 25-10-2015 o 21:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    W większości sprzęt wybrany, no ale małe zmiany są konieczne z powodu braku niektórych komponentów .
    1. zmiana karty grafiki ( brak N4000 Quadr ) więc zastępuje ją Fire Pro W7100
    Fuj, AMD... Ja bym na karty Od Nvidia na Maxwell jednak poczekał. Ta będzie pewnie miała sporo mniejszą moc od tego Quadro.

@ShutterStill

Weź też pod uwagę TDP, pobór mocy w spoczynku, pobór mocy w stresie oraz głośność. R9 295x2 jak to podwójna karta, będzie bardzo prądożerny i będzie generował masę energii cieplnej. To wbrew pozorom również ma znaczenie.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 26-10-2015 o 01:43
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Radeon 295x2 jest cichszy niż gtx 780 Gigabyte którego miałem wcześniej. Karta ma chłodzenie wodne, Temp 59st po 2h i obciążeniu 100%. Pobór mocy podobno większy ale moje rachunki za prąd nie wzrosły po zmianie karty.
    Ostatnio edytowane przez ShutterStill ; 26-10-2015 o 02:05

Domyślnie

GTX 780 oznacza model nie referencyjny i tutaj ciężko porównywać chłodzenie, ale pamiętajmy, że to karta z poprzedniej generacji, w innej kategorii cenowej. W testach jest podobnie głośny jak niektóre 970 ( ja mam odniesienie do Gigabyte G1 Gaming ).
    Ogólnie rzecz biorąc 59 stopni przy obciążeniu 100%? W testach które widziałem miała sporo większe, więc ciężko mi w to uwierzyć.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

W poprzedniej obudowie i przy jednym wiatraku dochodziła do 64 stopni. Teraz w nowej budzie i przy push&pull nie widziałem na wykresie więcej niż 59. W domu mam zwykle 20st.
    Co masz na myśli "dużo większe"?
    Ja przed kupnem obejrzałem i przeczytałem chyba wszystko po polsku i angielsku i temp nie przekraczały 72st w syntetycznych testach trwających wiele godzin.
    Ostatnio edytowane przez ShutterStill ; 26-10-2015 o 03:21

Domyślnie

Dużo większe czyli od różnic rzędu 5 stopni i wyższych przy tych wielkościach temperatur i chłodzeniu wodnym. Przy chłodzeniu wodą taka różnica jest dla mnie bardziej znacząca niż chłodzeniu powietrzem. W większości testów widziałem temperatury z zakresu 65-70 stopni, co jest całkiem niezłym wynikiem dla karty która ma TDP 500W. Ogromne znaczenie dla temperatur i głośności będzie miał airflow w obudowie - podnoszenie temperatury w obudowie bardzo źle wpłynie na chłodzenie. Twoje 20st w domu pewnie ma znaczenie przy obniżeniu temperatry.
    Temperatury rzędu 65 stopni osiągał tomshardware w 10 minutowym teście gamingowym, czyli na pewno mniej obciążającym niż syntetyczny. W syntetycznych wielogodzinnych testach sprawdza się w dużym stopniu to jak zachowuje się cały setup, z obudową i coolerem CPU włącznie.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

U mnie pomogła też zmiana noctua na H100i. Temperatura procesora jest na podobnym poziomie ale temp w obudowie znacząco spadła oraz obudowa z 20cm wiatrakiem na wysokości karty Corsair 500r i zamontowanie dodatkowych wiatraków Arctic.

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów