Close

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 182

Domyślnie

Chcę uniknąć wielkiego "śmiglaka" wypełniającego połowę pudła i zasłaniającego radiatorami pamięć
    Jasne, rozumiem, tylko informuję. Niestety, chłodzenia closed loop tego typu ( corsair H100i, etc. ) są zauważalnie głośniejsze, ze względu na wiatraki z wysokim ciśnieniem statycznym przepychającym duże ilości powietrza przez wąskie piny radiatora. Musisz być na to przygotowany. Pamiętaj też o dźwięku pochodzącym od pompy.

Na płycie nie ma kontrolera RAID. To co masz na płycie to ciągle software RAID - wszystkie obliczenia będą realizowane w software. To atrapa RAID, która głównie służy do tego, żeby OS widział dyski w RAID i nie musiał sam ich składać ( co się przydaje przy korzystaniu naraz z linuxa i windowsa na maszynie z software RAID... kto tak robi? nie wiem :P ). No może nie tylko do tego.

RAID nie służy zabezpieczeniu danych przed awarią - RAID służy zabezpieczeniu ciągłości pracy ( Pomijam RAID 0 ). Nie traktuj tego jako backupu. RAID 1 przetrwa awarię 1 dysku, więc jeżeli 1 Ci się wysypał, to 5, złożony z 3 dysków też by się wysypał.
    Nie jestem zwolennikiem software RAID, zdarzyło mi się, że dysk odmówił współpracy, system się za późno zorientował ( i to dużo za późno ) i cały system padł.

6 Dysków w RAID 5? Nie lepiej 50? ;P

A Backup przy takich ilościach danych... może streamer? Ultrium5 da Ci 1.5GB na taśmę, tasmy wytrzymują długo i zawsze możesz zrobić kilka kopii danej taśmy ( taśmy są tanie ), jedną w domu, jedną w skrytce bankowej, jedną zakopaną w ogródku...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A Backup przy takich ilościach danych... może streamer? Ultrium5 da Ci 1.5GB na taśmę, tasmy wytrzymują długo i zawsze możesz zrobić kilka kopii danej taśmy ( taśmy są tanie ), jedną w domu, jedną w skrytce bankowej, jedną zakopaną w ogródku...
    To ma być takie chwilowe archiwum, standardowe mam na 3 NAS'ach ; które już są

Domyślnie

Nie wiem skąd te dane, mam h100 i jest absolutnie bezgłośny.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Kręciłem na H100i procki i porównywałem z NH-D14 i czymś jeszcze czego nie pamiętam
    H100i był głośny, szczególnie przy obciążeniu, głównie, przez szybkie wentylatory i ułożenie finów radiatora. Przy trybie "cichym" był głośniejszy od Noctuy, o ile było jakieś obciążenie a wydajność chłodzenia była poniżej NH-D14. W momencie kiedy obciążenie było niskie, wiatraki pracowały znacznie wolniej i nie był już aż tak agresywny, to fakt, ale przy ustawieniach auto, prawie zawsze w teście był głośniejszy. Oczywiście, nie siedziałem z miernikiem ( i chodzi mi teraz o urządzenie do pomiaru, nie Roberta ) i nie mierzyłem dokładnie głośności, a jedynie porównywaliśmy ze znajomymi subiektywne odczucia ( a na to tez miała spory wpływ charakterystyka generowanego dźwięku. ).
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ogólnie jeśli mam zamkniętą obudowę to jedyny wiatrak, który słyszę to ten z tyłu na obudowie i od czasu do czasu z zasilacza. Reszta - nie wiem kiedy się włącza i czy aktualnie pracuje czy nie, dopiero rzut oka na diody pozwala to sprawdzić.

(Auto ssie, wiadomo... ale jest ładna konfiguracja z krzywą temperatury/obrotów i wszystko można ładnie wysterować)
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonFG Zobacz posta
    Mógłbym wiedzieć, co takiego wykonujesz, że masz zużycie na poziomie 20GB RAM ?
    Być może źle rozumiem, bo nie zostało to sprecyzowane.
    20GB? Mało?
    Symulacja MES, przeglądarka, Word i kilkuset stronicowy dokument, Origin9Pro i czasem Excel. Można? Można

Za kolegami też polecę H100, w moim wypadku nie jest głośniej niż normalnie.
    Co do dysku może Intel 750 na PCIe?
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 24-10-2015 o 15:23
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Odpowiem krótko, jeśli hajs się zgadza, nie oglądaj się za siebie tylko bierz Apple. Będzie Pan zadowolony
    Jak od jakiegoś czasu przesiadłem się i nie żałuję. Lapka z windą wymieniłem na macbooka. Tablet androidowy na Ipada AIR2. I od tego czasu zupełnie nie zajmuję się problemami sprzętowo-systemowymi, tylko meritum sprawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Odpowiem krótko, jeśli hajs się zgadza, nie oglądaj się za siebie tylko bierz Apple. Będzie Pan zadowolony
    Jak od jakiegoś czasu przesiadłem się i nie żałuję. Lapka z windą wymieniłem na macbooka. Tablet androidowy na Ipada AIR2. I od tego czasu zupełnie nie zajmuję się problemami sprzętowo-systemowymi, tylko meritum sprawy.
    Pitu, pitu. Pomimo, ze mam japco, iPada nie trawie tak samo jak jajfona. W obecnym stanie El Capitan jest nieuzywalny dla fotografa, C1 nie dziala, jazda z Adobe CC. OSX 10.11 ma takie same problemy wieku dzieciecego jak Win10.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    wiesz kto powiedział " wiem , że nic nie wiem"?

Domyślnie

Wielu ludzi ma akurat takie wymagania co do systemu, potrzebuje takich jego funkcji i możliwości, które w OSX są, stąd zadowolenie z produktu. Nie można jednak wtedy uogólniać że OSX spełni wymagania każdego "skoro mi się widzi", bo nie spełni.
    ;]

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów