Close

Strona 86 z 140 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1395

Wątek: Windows 10

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

W sumie to prawie na jedno wychodzi dwa foldery czy jeden z sortowaniem .

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

za piwo sprzedam Ci moje rozwiązanie tematu.

Jeśli nie "boisz się" grzebania w rejestrze to możesz to zrobić sam, jeśli średnio się z tym czujesz to masz gotowe pliki:

Tu do pobrania: Klik

Jak to zrobić?

1.
    Na dysku C umieszczasz pliczek .bat (czyszczenieNEF.bat)
    Kod:
    @echo off
    mkdir NEF
    move *.nef ./NEF
    2. Uruchamiasz pliczek czyszczenieNEF.reg (spyta o prawa administracyjne - trzeba mu dać)
    Kod:
    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\Czyszczenie NEF]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\Czyszczenie NEF\command]
    @="\"C:\\czyszczenieNEF.bat\""
    i wtedy w katalogu, w którym masz i jpg i nef klikasz prawym przyciskiem myszy i masz opcję Czyszczenie NEF, po kliknięciu której w katalogu zostają same JPG a wszystkie NEF lądują w nowo utworzonym katalogu NEF.

Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Takie oddzielenie jpg od nef zalatwia prosto Total Commander.
    Wystarczy sortowac po rozszerzeniu albo po rozmiarze i juz mozna robic co sie chce.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

tak, ale tu masz jednym klikiem w folderze, nic nie uruchamiasz, nie wyklikujesz w TC aktualnego folderu, w którym jesteś. "Prawy - Czyść" i już...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Do posortowania plikow po rozszerzeniu nie potrzeba zadnego TC Windows (nawet 3.0) z poziomu swoich okienek to potrafi.

Domyślnie

Tak. Wiem. Chodziło mi o zarządzenie zdjęciami - umieszczanie nef w innym katalogu, w innej (wybranej) lokalizacji.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Do posortowania plikow po rozszerzeniu nie potrzeba zadnego TC Windows (nawet 3.0) z poziomu swoich okienek to potrafi.
    Jezeli sięgamy do historii to należy powiedzieć, że DOS 1.0 też to potrafił i myślę, że Win10 nie jest gorszy w tym względzie. Z linii komend: dir *.jpg i po sprawie, a kiedy mamy wyselekcjonowane pliki to oczywiście dalej możemy robić z nimi co chcemy: zaznaczać, kopiować, kasować itp. Oczywiście prościej jest to robić w TC , a w/g mnie najprościej w programach w których obrabiamy fotki, bo chyba wszystkie to potrafią np. View NX, CNX2, LR.

Domyślnie

Jak aktywować Windowsa 10 po reinstalacji systemu? /zmiana dysku na SSD/. Mam system uaktualniony z 7.

Klucz z 7. nie działa. W systemie ukazał się komunikat: "AKTYWUJ SYSTEM", "System Windows nie został aktywowany"
    Nie ma opcji aktywacji telefonicznej. Po przejściu do sklepu jest tylko opcja zakupu.

A miało się to ponoć samo aktywować...

Domyślnie

Najpierw zmieniasz dysk, stawiasz WIN7 z kluczem i ciągniesz wszystkie aktualizacje 7'ki pojawia się możliwość upgrade do WIN 10 po tym aktywacja jest automatyczna po połączeniu z netem i wszystko działa. Jak zrobiłeś ponowną instalację Win10 już po zmianie dysku to raczej go nie aktywujesz na zasadzie upgrade przysługującego z Win7. Aktywacja działa na zasadzie porównania konfiguracji sprzętowej, jak sprzęt uległ zmianie to po zawodach, to taki myk MS żeby nie było za dobrze
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 21-10-2015 o 22:43
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

A stary dysk HDD tez już nie będzie miał aktywacji? Myślałem, ze tylko płyta główna jest zmianą sprzętu a nie dysk.

A powrót do siódemki będzie możliwy?

Strona 86 z 140 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów