Close

Strona 84 z 135 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1395

Wątek: Windows 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A czy klonowanie na nowy dysk SSD załatwi sprawę? Później już na nowym dysku "odświeżanie" aby był czysty system?

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale obecnie od premiery win10 można wykorzystać tool od ms, który robi aktualizacje lub tworzy iso z win10 i można tym robić instalacje na czystym dysku, nawet w kompie gdzie przed wymianą dysku było tylko win7, sprawę załatwia logowanie do konta ms podczas instalacji, a wtedy mamy już pełne info i update klucza.
    Jest sporo sposobów na instalacje, ten w/w najprostszy i najmniej problemowy.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

I jak ktoś zrobi update z 7 do 10 i chce mieć "czystą" 10, to nie trzeba wypalać płyty/tworzyć pendrive'a, robić format i stawiać system od początku - w nowym "panelu sterowania" jest opcja czyszczenia dysku do zera, tzn. robi wszystkie wymienione wcześniej operacje sama.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    I jak ktoś zrobi update z 7 do 10 i chce mieć "czystą" 10, to nie trzeba wypalać płyty/tworzyć pendrive'a, robić format i stawiać system od początku - w nowym "panelu sterowania" jest opcja czyszczenia dysku do zera, tzn. robi wszystkie wymienione wcześniej operacje sama.
    Ok, gdy chodzi tylko o czyszczenie, ale przy instalacji systemu na nowy dysk robią się niekiedy problemy.

Domyślnie

Kto z Was na stacjonarnym komputerze ma problem z widokiem, a właściwie brakiem widoku zmian w opcji Edycja w Lightroom571?
    Po aktualizacji, gdy suwam suwakami zmienia się tylko miniaturka, główne zdjęcie nie zmienia się wcale.
    Podobno to jest problem z aktualizacja Direct X, nie wiem tego. Wiem jednak, ze po aktualizacji do W8.1 był podobny problem.
    Ma ktoś jakąś radę?
    Zdrówka

D600, N20-35/2.8D, N28-85/3.5-4.5AF, N50/1.8G, 85/1.8G, N70-210/4-5.6, Юпитер 37A 135/3.5, Metz 50AF-1

Domyślnie

W10 nie zainstaluje z prostego powodu. Szpieguje ludzi i tyle. Naczytałem się już wiele historii o tym, że w tle jest jakiś transfer danych niewiadomego pochodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abdul Zobacz posta
    W10 nie zainstaluje z prostego powodu. Szpieguje ludzi i tyle. Naczytałem się już wiele historii o tym, że w tle jest jakiś transfer danych niewiadomego pochodzenia.
    Biorąc pod uwagę Twój nick – faktycznie możesz mieć się czego obawiać. W przeciwieństwie do wszystkich innych, którzy używają komputerów po prostu do pracy i zabawy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Win7 tez to robi

Domyślnie

Może odłącz w ogóle komputer od sieci. Wtedy nikt Cię nie będzie szpiegował i... tyle.

Thumbs up

Nowa kompilacja Windows 10 już jest, ci co już aktualizowali Windows 7/8 pobrać obraz Windows i na czysto Instalować, na kluczu swojej licencji win7/8 powinno się aktywować.
    https://www.microsoft.com/pl-pl/soft...load/windows10

Strona 84 z 135 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów