Close

Strona 76 z 140 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Gdzie Ci Word generuje jakikolwiek ruch? Ja nic takiego nie zauważyłem. Jedyny ruch to logowanie na koncie Office 365 (jeśli mamy to skonfigurowane) i sprawdzanie i pobieranie poprawek do Office.

A Google błyskawicznie skorzystałoby z takiego potknięcia MS
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

2pompony tu dałem artykuły jak ten ruch do Microsoft ograniczyć, u mnie Windows 10 spokojny jak owieczka a wcześniej dość dużo słał danych
    Jak boisz się o kasę to pozostaje Bank i wszystkie operacje w nim robić, będzie bezpieczniej ale nigdy na 100% bo Hakerzy nie śpią
    Ja nie popadam w paranoję i spokojnie z Banku poprzez net korzystam, fortuny nie mam a domu czy aut przez net nikt nie porwie

Domyślnie

Jeśli nie potraficie czytać, nei wyciagajcie wniosków...

Nie mówiłem, że nei korzystam z bankowości przez sieć. Nie korzystam z bankowości za pomocą telefonu. To spora różnica jak widzicie, tylko trzeba przeczytać i zrozumieć.

Po drugie ja nei mam zamiaru na razie przesiadać się na Win10 (z różnych powodów, nie tylko zamachu na prywatność, ale też innych), choć jak się okazuje siódemka też szpieguje, tyle, ze nei na taką potęgę, jak dziesiątka. CO do ograniczeń tego szpiegowania - ja jestem na to za cienki. Znam się na programach graficznych, a nei na tych milionach ustawień sieciowych, których nei rozumiem, a nad którymi całe sztaby pracują, żeby ich byle tweakerem łatwo nie ograniczyć...

Odpowiadając gdzie word generuje ruch - w tym wątku był link do artykułu, który wyjaśniał nie tylko takie rzeczy, ale też wiele innych (i to nawet po polsku, więć nie ma wytłumaczenia). Jeśli ktoś przeczytał, można się sporo dowiedzieć z praktyk, jakie MS robi - i nic mu ani gugiel, ani nikt inny nei tylko nie robi, ale nawet pytań nie zadaje w tej sprawie.

Chciałbym mieć Twoją wiarę rb_zg, że wystarczy lęk przed konkurencją, żeby zachowywać się przyzwoicie. Nie mówię tego ironicznie, naprawdę chciałbym mieć tą wiarę, a jeszcze bardziej Twój spokój.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 19-09-2015 o 01:06
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

A jednak się zawziąłem, zebrałem w sobie i znalazłem uwagę o tym czy i co generuje Word. Facet, który się na tym dobrze zna (a przynajmniej robi świetne wrażenie, że się zna) pisze, cytuję: poza żenująco wysoką liczbą połączeń tworzonych przez edytor Word...

A dalej, to już każdy sobie musi sam poczytać. Że co, że rb_zg nei zauważył? Ja też nei zauważyłem (bo się nie znam), ale ja jego spokoju nie podzielam.

Dla ciekawych jeszcze raz link do tego artykułu: link.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rb_zg Zobacz posta
    Bzdura, jeśli by tak było, to MS przestałby już istnieć.
    Nie byłbym pewien. Smartphone z androidem przechowują masę ustawień, cache, etc. na one drive. Znajdują ( a przynajmniej pewien czas temu się znajdowały ) się tam również zapamiętane hasła ( przynajmniej do WiFi ) - przez atak na czyjeś konto googlowe można dostać się do masy haseł. To już było wykorzystane i jest wykorzystywane. Użytkownik nie ma nawet świadomości, że jego hasło do konta google "broni" wszystkich zapamiętanych w telefonie haseł/loginów.
    Para login/hasło nie jest już od dawna wystarczającym zabezpieczeniem. Biorąc pod uwagę, że ogromna większość komórek z Androidem na rynku jest wciąż podatnych na ataki z zewnątrz ( do wielu z nich są gotowe skrypty w internecie ), kody SMSowe są już słabym zabezpieczeniem.

Co do "szpiegowania" przez Windows 10 - tak, masa informacji które mogą być prywatne jest wysyłana "w internet" na czystym systemie. Po pewnej konfiguracji ilość się drastycznie zmniejsza, ale jednocześnie, nigdy nie będzie zerowa. Jakoś nigdy większości nie przeszkadzało automatyczne "tłumaczenie" w chrome, wysyłanie danych do googla, czy to, że chrome ma jedne z najgorszych domyślnych ustawień prywatności, nie mówiąc już o to co robią smartphone

Ja niedługo przesiądę się na prywatnym sprzęcie na 10, ale w firmie już na 10 pracuję.

Wszystkim którzy potrzebują bezpiecznej bankowości elektronicznej, sugeruję korzystanie z wirtualnego środowiska z zainstalowanym i REGULARNIE AKTUALIZOWANYM distro LINUXowym i przestrzeganie restrykcyjnych zasad bezpieczeństwa. Na chwilę obecną, innej drogi nie ma, co nie znaczy, że ta jest łatwa.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 19-09-2015 o 03:38
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

no i mam i ja

lenovo x220 ssd 256; 16GB ram

generalnie bardzo na plus: responsywnośc , szybkość działania, szybkość uruchamiania

natknąłem się na kilka problemów:

-lenovo nie dostarcza dla W10 access connection (kto ma ten nie chce nic innego i wie o czym mówię) - ustrojstwo to ułatwia pracę w przypadku korzystania z kilkunastu/kilkudziesięciu różnych sieci WiFi bo po przodłączeniu się do określonej lokalizacji potrafiło : zmienić adresację (nie zawsze masz DHCP), bramę, serwer DNS, serwery wins i inne ale także podłączyć inną drukarkę domyślną... i tu pytanie czy w10 potrafi to zrobić samo z siebie ??? głównie chodzi u powiązanie adresu IP karty z określona lokalizacją no drukarka domyślna też byłaby miła ...

- do tej pory używałem kliknięcia środkowym klawiszem myszy lub klikniecia 3 palcami na touchpadzie do bezpośredniego otwarcia zakładki z odnośnika na stronie - teraz mi nie działa - jakieś pomysły ?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Jeśli nie potraficie czytać, nei wyciagajcie wniosków...

Nie mówiłem, że nei korzystam z bankowości przez sieć. Nie korzystam z bankowości za pomocą telefonu. To spora różnica jak widzicie, tylko trzeba przeczytać i zrozumieć.

Po drugie ja nei mam zamiaru na razie przesiadać się na Win10 [cięcie]
    To po co spamujesz temat postami mało zrozumiałym! Temat o Windows 10 a nie o Bankach i telefonach! Microsoft nie z hakuje ci haseł z Banku, prędzej trojan to zrobi jak niezabezpieczony komputer czy telefon
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 19-09-2015 o 16:15

Domyślnie

Irek, nie denerwuj się, postraj się na spokojnie. Wtedy łatwiej zrozumieć co piszą inni, poważnie. Popatrz, Kurtz na przykład zrozumiał od razu...
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Piszesz jak 80 latek co dopiero wkroczył w XXI wiek, trudno przejść koło tego bez reakcji, Forum Fotograficzne ale mocno związane z OS i komputerami, trochę wiedzy o Windows/Android jak przyswoisz to nie zaszkodzi Będzie łatwiej ci pomóc i sam nie zginiesz w gąszczu technologi

Domyślnie

Dzięki że mnie odmłodziłeś! Ja za to pochwalę Ciebie, że piszesz jak prawdziwy, młody gimnazjalista!
    pozdrawiam bombelkowo

Strona 76 z 140 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów