Close

Strona 84 z 140 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Ad. 2 â CS6 chodzi na pewno. Trudno mi powiedzieć co z CS3, ale jeśli działał na 7. to na 10. jest bardzo prawdopodobne, że też pójdzie.
    stig - dzięki. W domu na win 7 CS3 śmiga, w pracy na win 8.1 również bez problemów (choć na forum adobe widziałem wpis, gdzie ich pracownik radził komuś kto się przesiadał na 8 i pytał "Please buy the new CS6 version as it is compatible with Windows 8")
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wybierz inną aplikację do wyświetlania NEFów, to Ci się systemowa nie będzie włączać.
    Chyba, że chodzi Ci o coś, czego nie zrozumiałem.
    Może się nie jasno wyraziłem. Chodzi o to że jak otwieram folder ze zdjęciami to są tam oczywiście JPG i Nef , otwieram JPG i przeglądam zdjęcia to jest tak że w przeglądarce wyświetla się JPG potem Nef tego samego zdjęcia i następnie JPG następnego zdjęcia i następnie Nef tego JPGa , jak zrobić żeby tylko JPG się wyświetlały tak jak na Win 7 . Kapujecie o co mi chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebapl Zobacz posta
    . jak zrobić żeby tylko JPG się wyświetlały tak jak na Win 7
    ??? To dziwne, bo mi na Win 7 wyświetla się "normalnie" tzn po jpg mam NEFa.
    Używaj przeglądarki Nikon Viev2 - tam mozna ustawić wyświetlanie "duetu" jpg z nef. To bardzo fajna opcja, bo można wywalić naraz oba pliki, albo obu zmienić jednoczesnie nazwę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Wybierz inną aplikację do wyświetlania NEFów, to Ci się systemowa nie będzie włączać.
    Chyba, że chodzi Ci o coś, czego nie zrozumiałem.
    Nic to nie dało jak otwieram pojedynczo to owszem otwiera się nef w zewnętrznym ustawionym programie przegladarcey ale jak lecę jedno po drugim to i tak nef się otwiera po jpg. Jakieś rady.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Sortowanie wg. rozszerzeń plików?

Domyślnie

Może ktoś mi pomoże, od wczoraj ikona startu (tak się chyba to nazywa, lewy dolny róg ) nie reaguje na prawy klawisz myszy.
    Wciskając lewy klawisz, wyświetla się menu jakiś ustawień.
    Jednak szybki start nie reaguje, dodam że mysz działa poprawnie.

Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Ad. 1 – zachowuje
    Ad. 2 – CS6 chodzi na pewno. Trudno mi powiedzieć co z CS3, ale jeśli działał na 7. to na 10. jest bardzo prawdopodobne, że też pójdzie.
    CS3 na W10 idzie bez problemu... mam od pierwszego dnia automatycznej aktualizacji, nawet nie chciało mi się przeinstalowywać. Wszystko bez problemu, nawet stare oprogramowanie do x-rite i1 One działa i sterownik do kalibratora sprawny. Na PC, i trezech laptopach - bardzo mi się podoba ten system.

Domyślnie

Jakiś duży update idzie.

Windows 10 build 10565 reaches Slow Ring insiders before Fast Ring
    http://www.digitaltrends.com/computi...ow-ring-users/
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

(drugie podejście do win10) zaktualizowałem win8 do 10 i pojawił się problem z profilowaniem monitora(nec244wmi), podłączam x-rite wciskam start wszytko idzie ok po zakończeniu x-rite tworzy nowy profil i gotowe kolorki jak ta lala wszystko prawidłowo śmiga aż miło do czasu wyłączenia komputera po ponownym uruchomieniu kolory masakra choć w zarządzaniu kolorami przy monitorze nadal jest ustawiony jako domyślny profil który utworzył x-rite. (w win 8 po profilowaniu cały czas trzymał kolor) Ponowie podłączam urządzenie przechodzi proces profilowania i jest Ok ale znowu tylko do czasu wylogowania lub wyłączenia komputera?
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

Tego obawiałem się, ze CMS nadal w Win10 leży. Nie jest to dobra wiadomość.

Strona 84 z 140 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów