Close

Strona 94 z 140 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Można wyłączyć aktualizacje automatyczne ustawiając połączenie internetowe, jako taryfowe. Wtedy będzie pytał przed pobraniem.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    lecz istnieje opcja powiadomienia o konieczności zaplanowania ponownego uruchomienia... Windows 10 Home...
    nie chodzi o sam restart, ale o zatwierdzenie pobrania i instalacji, sam ewentualny restart to inna rzecz

Domyślnie

Qos aktualizacji działa bardzo dobrze. Nie zauważa się obciążenia łącza.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    nie chodzi o sam restart, ale o zatwierdzenie pobrania i instalacji, sam ewentualny restart to inna rzecz
    Kumam, czyli tak jak było dotychczas. Tak faktycznie się nie da.
    Z opisów problemu wynikało, że chodzi o sam fakt resetu w najmniej oczekiwanym momencie...
    A samo pobieranie i instalacja jest raczej niodczuwalne dla przyzwoitego łącza i wydajniej konfiguracji...

Domyślnie

No dobra, a dlaczego nikt nie sprawdził porady Lipalipskiego z postu parę pięter wyżej, że jak się ustawi połączenie jako taryfowe, to się system przynajmniej spyta zanim sam zacznie pobierać?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Bo mi to nie potrzebne?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

A może pytanie było skierowane do kogoś innego? Do narzekających na przykład...

Nie to, żebym był zwolennikiem tego badziewia jak W10, póki mam siły będę się trzymać od tego jak najdakej, ale chciałbym wiedzieć na przyszłość...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lipalipski Zobacz posta
    Można wyłączyć aktualizacje automatyczne ustawiając połączenie internetowe, jako taryfowe. Wtedy będzie pytał przed pobraniem.
    Na kablu też?
    Czy to działa tylko np. na laptopie z wifi? A na komputerze na stałe wpiętym kablem do netu też to znajdzie zastosowanie? Bo gdzieś wyczytałem, że nie.

Domyślnie

Nie wiem, nie mam możliwości sprawdzić.
    Pozdrawiam

Street

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    Nie jest to do końca prawda.
    Mam Win 10 Pro i mam automatyczne aktualizacje wyłączone od początku. Co prawda robię je jak są, ale powiedzmy z opóźnieniem, kiedy mi to pasuje i kiedy projekty sobie zamykam (a standardowo hibernuję bez restartów po 2-3 tyg a czasem dłużej).
    Hmm. Mam Win10 pro z MSDN, od samego początku (RC) i nie było tej opcji. Może w międzyczasie doszła z kolejną aktualizacją?
    Fakt że miałem małą przerwę bo D5100 "nie gadał" z Win10 (jakoś na jesieni), więc może coś zmienili (a raczej na pewno bo nie mam już dźwięku po HDMI, a był...).
    Michał
    Fujifilm X-T1/3, S5 PRO
    OM-1, Panas S5D

Strona 94 z 140 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów