Close

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 172

Wątek: Kadr centralny

Domyślnie

Po 15 stronach tematu znalazłem w tym zdjęciu przekaz i sens.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
    Po 15 stronach tematu znalazłem w tym zdjęciu przekaz i sens.
    Mógłby się kolega nimi podzielić...

Domyślnie

Noo juz sie dzieli jak nie rozumisz tego zdjecia to idz sie uczyc fotografii. Przeciez nikt ci nie
    bedzie tego tlumaczyl . Jest jakie jest albo ci sie podoba albo nie jak nie to
    nie komentuj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Koleżanko Mario, czy wychodzisz na ulicę w dopasowanych dżinsach?
    To do mnie pytanie?
    Jeśli tak, to jestem zmuszona odpowiedzieć pytaniem - czemu pytasz? I co rozumiesz przez "dopasowane"? Bo mam wrażenie, że w słowniku kobiecym to po prostu dobrze leżące/adekwatne do figury, w męskim - materiał przyklejony się do ciała tak, żeby wszystko sterczało, także... czuję się zmieszana. Po przytoczonych tu zdaniach nie wiem też, co myślicie o Pani z centrum (dosłownie) zainteresowania, bo gdzieś tu padło sformułowanie o samoakceptacji i braku lustra, do teraz nie wiem, o co chodziło, więc w sumie nie wiem, czy w ogóle powinnam coś mówić...

Z tą potrzebą przyklejania etykietki zgodzę się, też to zauważam, i nawet mi trochę wstyd, ale zrobię coming out - staram się z tym walczyć również, z różnym skutkiem. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że samo kategoryzowanie to jeszcze nic takiego, problemem jest to, że wielu z nas próbuje coś osadzić w tylko nam znanym spektrum kontekstów, nie dopuszczając, że mogą istnieć inne. Odnoszę wrażenie, że tutaj oburzenie powstało głównie, bo mało kto wziął pod uwagę, że ta wstawka to mrugnięcie okiem i mały szturchaniec od autora - ciężko się więc dziwić takiej ilości niezadowolonych komentarzy, gdy ktoś dysponuje tylko określnikami typu: "dobre / słabe".
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WoWo Zobacz posta
    Noo juz sie dzieli jak nie rozumisz tego zdjecia to idz sie uczyc fotografii. Przeciez nikt ci nie
    bedzie tego tlumaczyl . Jest jakie jest albo ci sie podoba albo nie jak nie to
    nie komentuj.
    Czyżbyś miał problem ze zrozumieniem prostego zdania? Gdybyś nie zauważył to moja wypowiedź była skierowana do kogoś innego (przypomnę Zelber-a) więc mogłeś sobie darować tego typu prostackie odzywki.
    Nikon

Domyślnie

Przepraszam ! żle mnie zrozumiałeś to było do Ciebie ale na myśli miałem całą dyskusję.
    i ja ją niestety tak rozumiem. Patrzę na zdjęcie i nic do mnie nie dociera .
    chyba napisałem raczej do siebie idę się uczyć .nie gniewaj się na końcu wypowiedzi miało być oko

Domyślnie

Wszyscy skupiają się na centrum kadru. Moją uwagę bardziej przykuwa mężczyzna z parasolką i okularach przeciwsłonecznych, nonszalancko kroczący, dumny z siebie, że znalazł wyrafinowany sposób na przetransportowanie do domu ciężkiej butli popularnego napoju gazowanego. Kobieta w kadrze centralnym tylko na to zerka z podziwem. Tu jest głębia, dosłownie i w przenośni. Nie skupiać się na centrum, bo przedmieścia często są zdecydowanie ciekawsze.
    Niestety im dłuższa dyskusja i więcej razy oglądana fota jaką uraczył nas wpkx, tym mocniej zdjęcie wbija się w łepetynę siejąc niemałe spustoszenie. Choć może jest i odwrotnie... coś nowego zaczyna kiełkować.
    Ostatnio edytowane przez mex ; 04-10-2015 o 12:29
    ['O'] - | D800 | D700 | D90 |
    0> - | SiR AF 19-35 f/3.5-4.5 | N 50 f1.8G | N AF-S 24-70 f/2.8G ED | N AF-S 70-200 f/2.8G IF-ED VR | N 28-80 f/3.5-5.6D | SB-900 | /|\ Fotopro 584N/FPH52Q... [ ]-| obróbka w LR6 na Laciu pińcet dwadziścia sześ... :P

kl
    Gość

Domyślnie

Niestety innego sensu w tym zdjęciu nie znalazłem.
    Może przedawkowałeś reklamy suplementów diety?

Domyślnie

Czyż nie są one elementem tego polskiego folkloru, którym to się zachwycacie w tym zdjęciu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    Co chcesz uzyskać takim wpisem ? Urazić autora? Po co? Naprawdę nie masz innych argumentów?
    Rozmawiajmy o zdjęciach, nie o ich autorach, i trzymajmy jakiś poziom dyskusji.
    Niestety innego sensu w tym zdjęciu nie znalazłem.
    Czyli sensem są okresowo-cykliczne próby urażenia mnie.
    OK. Szczerość zaiste rozbrajająca.
    Podsumujmy zatem:

Jak dla mnie wrzucanie tego typu "tfurczosci" jest żenujące...
    Ale prawdopodobnie dostaniemy odpowiedź w stylu " nie jesteście godni zrozumieć tak wysokiej sztuki".
    Mnie ten temat wraz z jego autorem śmieszy, ale jak widać poczucia humoru są różne
    Było śmiesznie, zrobiło się żenująco.
    Moim zdaniem głównym kryterium pozwalającym odróżnić prowokację artystyczną/happening od wrzucania gniotów jest to, czy autor jest w stanie świadomie i powtarzalnie stworzyć coś wykraczającego ponad poziom rzeczonego dzieła, czy też jest to szczyt jego możliwości.
    To jest gniot, tylko nie wiadomo w jakich kategoriach należy go rozpatrywać, ale obawiam się, że... autor po prostu nie potrafi stworzyć nic ciekawszego i wraz ze swoją posłuszną armią piesków z TWA egzaltują się "artyzmem" tych zdjęć.
    To nie wycieczka personalna tylko brutalna prawda.
    Jak dla mnie te kilka przyzwoitych zdjęć przy 40 letnim dorobku wpxa to po prostu czysty przypadek.
    Przykro mi, ale nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu w takiej rozpaczliwej próbie zwrócenia na siebie uwagi, wole pustki
    Życie mężczyzny kręci się wokół jednej rzeczy- seksu, co jest poruszane w takich pracach jak "kadr centralny", "na ulicy" czy " dama z gronostajem".
    W okresie nastoletnim, w momencie gdy "już teoretycznie można, ale w praktyce nie wychodzi" następuje okres fascynacji tym elementem życia poprzez rysowanie penisów w każdym możliwym, biorąc pod uwagę, że autor wrzucał swoje zdjęcia z lat 70 ten etap jego życia można wykluczyć.
    Jednak kolejne nasilenie procesu epatowania seksualnymi potrzebami prawdopodobnie następuje w momencie, gdy "już nie można", tak więc ta twórczość jest po prostu owocem seksualnej frustracji autora, który już nie może rozpalić konaru, a jedynie być biernym obserwatorem, jednak w dalszym ciągu chciałby, aby ten temat był w centrum jego życia.
    Co dalej?
    W kolejnych odcinkach, być może, dowiemy się, że jestem też niski, gruby, zezowaty, seplenię jąkając się a jąkam sepleniąc i nie dość, że jedną nogę mam krótszą to drugą na domiar złego dłuższą.
    I że jestem np. pedofilem.
    Oraz, że mój syn, z takim trudem przecież spłodzony przez gwałt na nieletniej, jest głęboko upośledzony i ma na imię Zelber.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów