Close

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 172

Wątek: Kadr centralny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djhonda Zobacz posta
    Absolutnie nic takiego Tobie nie kazalem robic. Mysle ze zle zinterpretowales moja proze, tak zero-jedynkowo bym powiedzial. Ten mechanizm stylistyczny ktory zastosowalem w swojej wypowiedzi do ktorej sie odnosisz, mial jedynie na celu spowodowanie dyskusji, bo dyskusja jest najwazniejsza.

Pokoj ludziom dobrej woli, Jihad dorabianiu ideologii do bardzo przecietnych zdjec.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przepraszam za brak PL znakow ale nie posiadam w tej chwili takowych.
    Drogi Panie Honda.

Po pierwsze, primo, 'spier*alaj' nie interpretuję, tylko przytaczam. Po drugie, primo, nie widzę powodu w złośliwościach typu 'dyskusja jest najważniejsza', bo wolę sensowną (mniej lub bardziej, ale zawsze) dyskusję niż oglądać tu setne takie samo zdjęcie z rzędu. Po trzecie, primo, proszę o powołanie się na moje słowa, dorabiające ideologię (jakąkolwiek) do tego zdjęcia. Po czwarte - również pozdrawiam. Widzę, że komentarz mój był na tyle trafny, że na powrót spowodował Twoje uczestnictwo w dyskusji. Rad jestem niezmiernie.

By the way - oczywiście Woytek mnie uprzedził, i to jeszcze po łacinie.

kl
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xavier80 Zobacz posta
    W szoku jestem, że nad tak beznadziejnym zdjęcie można prowadzić tak szeroko zakrojoną dyskusję
    Chciałbym wiedzieć, dlaczego to zdjęcie jest beznadziejne ?

Domyślnie

bo jest o niczym, ot zwykły pstryk naprędce wyciągniętym aparatem. Nie widzę tutaj kontekstu, zamiaru pokazania czegokolwiek ( poza tyłkiem kobiety). Wyjdź sobie na ulicę, a zrobisz setki takich.Naturalnie to tylko moje zdanie, nie neguję, że dla kogoś może to być wybitne dzieło
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Domyślnie

FASCYNUJĄCE

JK - twoje postrzeganie rzeczywistości nieustannie mnie zaskakuje i zadziwia

Chęć przypisania, włożenia koniecznie do jakiejś szuflady widzianego zdjęcia jest baaaaardzo silna jak widzę.
    Jest taka potrzeba "nazwać to co widzimy, zaklasyfikować" bo dzięki temu jest bezpieczniej. Takie coś nazwane i zaklasyfikowane jest "znane" i wreszcie panuje porządek

Z punktu widzenia prostaka:
    Widziałem to zdjęcie i niemskomentowalem bo zobaczyłem siebie i sie w duchu uśmiałem. Dlaczego? Wyjaśniam... Bo najcześciej obserwuję kobiece pupy - to jedna z najpiękniejszych forum na tej planecie. Czasem jednak natrafiam na takie obrazki i zawsze wtedy się zastanawiam nad niedostępnością lustra, lub niesamowitą akceptacją siebie, lub nie zwracaniem uwagi na takie detale. I naprawdę za każdym razem we łbie mi takie rozważania się pojawiają.
    Tak więc wpkx "puścił do mnie oko" - "jesteśmy tacy sami?"

kl
    Gość

Domyślnie

bo jest o niczym
    Proszę o kilka wskazówek, jak dostrzec w zdjęciu to "coś".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klasyk Zobacz posta
    Proszę o kilka wskazówek, jak dostrzec w zdjęciu to "coś".
    To "coś", o czym piszesz jest kwestią subiektywną, więc zapytaj sam siebie czy widzisz w tym zdjęciu to "coś". Jeżeli tak to świetnie, natomiast pozwól innym mieć własne zdanie, ok? No chyba że mnie przekonasz, że w tym zdjęciu jest coś wybitnego czego ja nie dostrzegam
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

kl
    Gość

Domyślnie

No chyba że mnie przekonasz, że w tym zdjęciu jest coś wybitnego czego ja nie dostrzegam
    Nikt nie mówi o wybitności. Ty mówisz że tam nie ma niczego.
    A ja widzę Polskę w całej swojej niedoskonałości. Mały tłumek ludzi w różnym wieku przekraczający granicę między obrzydliwą betonową kostką i kiczowatymi reklamami a brukiem dofinansowanym przez UE. Takie świadectwo naszych czasów zawarte w stroju i otoczeniu człowieka.

Domyślnie

Wy jeszcze rozczulacie się nad tym zdjęciem? Nie wierzę... 15 strona...

bo jest o niczym, ot zwykły pstryk naprędce wyciągniętym aparatem. Nie widzę tutaj kontekstu, zamiaru pokazania czegokolwiek ( poza tyłkiem kobiety). Wyjdź sobie na ulicę, a zrobisz setki takich [...]
    Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    [...] najcześciej obserwuję kobiece pupy - to jedna z najpiękniejszych forum na tej planecie [...]
    Z obiema wypowiedziami nie sposób się nie zgodzić...
    Nikon

Domyślnie

Z tą wybitnością to już się tu zrobiła jakaś cyklofrenia...
    Nota bene, piszą o niej i maniakalnie wracają tylko negujący - chyba wyłącznie po to, aby bić pianę.

Może powinniście przeczytać sobie jeszcze raz np. wypowiedzi Bombla, i to najlepiej ze zrozumieniem.

Tymczasem:

Z punktu widzenia prostaka:
    Widziałem to zdjęcie i nie skomentowałem bo zobaczyłem siebie i się w duchu uśmiałem. Dlaczego? Wyjaśniam... Bo najczęściej obserwuję kobiece pupy - to jedna z najpiękniejszych form na tej planecie. Czasem jednak natrafiam na takie obrazki i zawsze wtedy się zastanawiam nad niedostępnością lustra, lub niesamowitą akceptacją siebie, lub nie zwracaniem uwagi na takie detale. I naprawdę za każdym razem we łbie mi takie rozważania się pojawiają.
    Tak więc wpkx "puścił do mnie oko" - "jesteśmy tacy sami?"
    Marcin, dziękuję. I przecież nie tylko my dwaj pod tym względem, jednak większość w swej hipokryzji nie potrafi się do tego przyznać.

Koleżanko Mario, czy wychodzisz na ulicę w dopasowanych dżinsach?

Dwa inne przykłady:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...+z+gronostajem
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=257262

(Teraz pewnie zostanę dodatkowo posądzony o seksizm.)

...

Kwintesencja swoistego sposobu forumowego komentowania:

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Cóż za wyrafinowany odbiór - raz na klatę przyjmować jakąś dupą na deptaku, raz oślim benem, i mimo tego, za każdym kolejnym razem (kolejną razą?) pytać, "czy to na serio"? Cóż za wyrafinowana krytyka, pojechać po kimś, że happening, że nie dałeś rady wprost, że to, że tamto, samemu będąc tak mało pewnym tego co się widzi, a jednocześnie siedząc na tak spiętym pośladzie i bać się, żeby przypadkiem nie wyjść na durnia albo kogoś, komu podoba się coś, co w zasadzie zgodnie z ogólnie przyjętą linią podobać się nie powinno...
    Odpowiednio podsumowana:

Chęć przypisania, włożenia koniecznie do jakiejś szuflady widzianego zdjęcia jest baaaaardzo silna jak widzę.
    Jest taka potrzeba "nazwać to co widzimy, zaklasyfikować" bo dzięki temu jest bezpieczniej. Takie coś nazwane i zaklasyfikowane jest "znane" i wreszcie panuje porządek
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 03-10-2015 o 12:10
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Wy jeszcze rozczulacie się nad tym zdjęciem? Nie wierzę... 15 strona...
    nie zawsze musi być suto zastawiony stół, by impreza była udana, jak towarzystwo fajne wystarczy śledź z gazety i kawałek razowego chleba

mi się bardzo miło czyta, szczególnie takie wypowiedzi jak Fafniaka, to znaczy, że nie wszyscy jeszcze zwariowali na tym świecie
    za to te wzmianki o wybitności, artystyczności itp stawiają mi resztki włosów na głowie, może niektórym z wiekiem to minie, może nabędą choć części dystansu, jaki jest na tym zdjęciu dla innych widoczny

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów