Close

Strona 87 z 110 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Nie może.
    Dzięki za konkretną odpowiedź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszyzm Zobacz posta
    aha... nie mam zainstalowanej drukarki
    Niestety zainstalowanie drukarki nie pomogło.
    Nadal wszystko jest niby ok, ale ekran roboczy jest pusty.

Domyślnie

Mam pytanie może banalne ale nie mogę tego znaleźć a mianowicie jak w LR dodać do zdjęcia prostą ramkę?
    D 700 - N 24-70 / N 80-200 / N 85 1.8 / N 50 1.8 ...

Domyślnie

normalnie się nie da

poszukaj parę stron wstecz, było na ten temat pisane jak to obejść
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rapala Zobacz posta
    Mam pytanie może banalne ale nie mogę tego znaleźć a mianowicie jak w LR dodać do zdjęcia prostą ramkę?

W module Print. Uprzedzając pytanie - jest możliwość dostosowania szerokości ramki z każdej strony, nie musi być symetrycznie i w dodatku kolory ramek mogą być dowolne. Jest do dyspozycji ramka podwójna, na przykład cieniutka przy obrazku i grubsza zewnętrzna. Trzeba to sobie poustawiać jak się chce, a potem wydrukować do pliku zamiast na papier.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Wydrukować do pliku czyli jak? Kiedy daję Eksportuj zapisuje jako jpg.ale bez ramki.

Domyślnie

To zrozumiałe, bo nie drukujesz do pliku, tylko eksportujesz. Przy eksporcie zawsze tak będzie, chyba, że kupisz jakiś plugin.

Ja proponuję Ci wyjście bezkosztowe, niestety trzeba je zrozumieć, a potem się tego nauczyć. Całą rzecz sprowadza się do tego, żeby działać w module Print, poustawiac sobie takie ramki jakie się chce, a potem - teraz uważaj dwa razy bardziej - zamiast eksportować, w ostatniej zakładce modułu Print (czyli Print Job) ustawić Print to: JPEG File, a potem na samym dole nacisnąć guzik opisany jako Print to File... Program otworzy okno, gdzie będziesz mógł wpisać nazwę pliku i potem go sobie zobaczyć tam, gdzie się zapisał.

Mogę napisać do tego instrukcję, ale nie teraz, bo niebawem wychodzę - więc jak jesteś zmotywowany, to sam do tego dojdziesz, bo to proste, a jak nie - to musisz niestety troszkę poczekać.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dzięki 2pompony ...Instrukcję możesz napisać , ogół będzie Ci wdzieczny .A tak na marginesie to szkoda , że tak fajny program jakim jest LR nie ma możliwości dodawania nawet najprostszej ramki w module Edycja.

Domyślnie

Instrukcję możesz napisać , ogół będzie Ci wdzieczny
    Dzięki, że pozwoliłeś mi napisać. I ogół ma to w nosie, ale pewnie Ty rzucisz okiem, co?

A tak na marginesie to szkoda , że tak fajny program jakim jest LR nie ma możliwości dodawania nawet najprostszej ramki w module Edycja.

Wybaczam, bo najwidoczniej nie wiesz, co mówisz - akurat dołożenie najprostszej ramki w Develop ma. Z tym że to rzeczywiście będzie najprostsza: jednego typu i albo biała, albo czarna.

Jak zrobić? Idź do Develop, a tam do Post-Crop Vignetting i przesuń pierwszych pięć suwaków na max w lewo - będzie jeden typ. A drugi osiągniesz jak pierwszy suwak przesuniesz max w prawo.

Taka sztuczka...
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Okiem rzucę i na pewno z tego skorzystam inaczej bym tu nie pisal i nie zajmował komuś ich czasu. Szanuję tych, którzy posiadają większą wiedzę odemnie a tym bardziej , kiedy dzielą się nią z innymi.

Strona 87 z 110 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów