Close

Strona 77 z 110 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

@Slon to też jest rozwiązanie. Dzięki.
    Wracając do głównego wątku, ogladał ktoś mój filmik i widział zachowanie. Trzeba coś przestawiać jakoś inaczej?
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Na wydrukach się nie znam i kombinowałem jak się da. Myślałem że trzeba całe te 24 mpx wcisnąć bo inaczej spadnie jakość. A wrzucać to jako 300 dpi bo do wydrukòw chyba tak to się eksportuje.?
    24mpix na 22,5x15 dałby się "wrzucić" przy gęstości 680dpi. Dla 300dpi wystarczy mniej niż 5mpix (ok 2660pix na długim boku)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

@2pompony udało się w module PRINT => DZIĘKI
    Ale morgrify na 3-cim kopie to samo... jest ktoś w stanie pokazać efekt inner-border w mogrify?
    "Nikon"

Domyślnie

No to miło, że udało się zwalczyć problem z drukowaniem. Natomiast co do Mogrify - to widzę czarno... Myślę, że gdzieś robisz jakiś błąd, którego nie zauważasz, dlatego wszystkim innym na świecie działa a Tobie nie, i to na trzech komputerach. Zaraz pokażę Ci efekt inner border, tylko odpalę LRa i zrobię export...

OK, już są (musiałem znaleźć kotka, bo inaczej by się nie liczyło ):

Tu są dwie ramki: 1 px biała i nie pomiętam ile czarnej, ale chyba ze 25 pixeli...

A tutaj jest jeszcze inaczej, mianowicie odsunąłem krawędź ramki od krawędzi zdjęcia o 3 pixele, żeby była absolutna pewność, że ramka jest 'inner'.

Żadne ze zdjęć nei ma proporcji oryginalnego kadru 3 x 2, żeby było widać, że Mogrify działa na każdym kadrze, dostosowując się do zrobionego cropa.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 04-06-2015 o 15:43
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    @2pompony udało się w module PRINT => DZIĘKI
    Ale morgrify na 3-cim kopie to samo... jest ktoś w stanie pokazać efekt inner-border w mogrify?
    Mam nadzieję że zadziała
    Ramki działają w LR 4.4, 5.7 i 6. Nie mam jak teraz sprawdzić ustawień, bo jestem pod innym systemem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Nie mam jak teraz sprawdzić ustawień, bo jestem pod innym systemem.
    Już mam. Zewnętrzna ramka po 4 px z każdej strony. Wewnętrzne:
    1. Identyczne dla każdego boku; Inset 0 px, Size 4,0 % of short side, dodatkowo przeźroczystość 38 %
    2. Identyczne dla każdego boku; Inset 0 px, Size 1 px, bez przeźroczystości, białe.

Nie pamiętam, żebym miał z tym kiedykolwiek problem.

Domyślnie

Zainstalowałem LR CC (trial 30 dni), dalej to samo, mogę nagrać filmik,,, wypluwa fotkę bez ramek...., jakiej wersji ImageMagic używacie bo ja: ImageMagick-6.9.1-Q16, może tutaj jest problem, bo anormalne to jest.

Aktualnie instaluje jeszcze na innym lapku wersję 5.7 , jak nie pójdzie to ja wymiękam... zostanę przy module Print.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 04-06-2015 o 17:23
    "Nikon"

Domyślnie

Mówiąc językiem technicznym - wygląda mi na to, że ktoś rzucił na Ciebie klątwę. Może spróbuj znaleźć kogoś na kim klątwa nie ciąży i niech on Ci to zainstaluje...

Moja wersja ImageMagic to 6.8.6-7.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Windows 8.0
    - Laptop HP Envy dv6 : i7 4 rdzenie x 3.4 Ghz (8 wątków), 6GB RAM
    - LR 5.7
    - ImageMagick-6.9.1-Q16

Efekt ten sam co na 3 pozostałych komputerach... wszystko działa, oprócz INNER BORDER... ręce mi uwiędły.

Co zauważyłem na każdym kompie, pojawia się .log na pulpicie i nagle znika,,, otwierając go widzę, żę jest pusty, po chwili znika,,, po zakończonym eksporcie.

HURAAAAAAAAAAAA
    JEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSST @2pompony DZIĘKI.

Pobrałem ze storny:
    http://ftp.sunet.se/pub/multimedia/g...gick/binaries/

wersję identyczną jak Twoja tj.: 6.8.6-7 i DZIAŁA.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 04-06-2015 o 18:02
    "Nikon"

Domyślnie

A tak w ogóle jak grubą dajecie ramkę białą do zdjęć, na ile pt? Bo nie wiem jaki jest standard.
    "Nikon"

Strona 77 z 110 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów