Dzięki 2pompony ...Instrukcję możesz napisać , ogół będzie Ci wdzieczny.A tak na marginesie to szkoda , że tak fajny program jakim jest LR nie ma możliwości dodawania nawet najprostszej ramki w module Edycja.
Szukaj
Dzięki 2pompony ...Instrukcję możesz napisać , ogół będzie Ci wdzieczny.A tak na marginesie to szkoda , że tak fajny program jakim jest LR nie ma możliwości dodawania nawet najprostszej ramki w module Edycja.
D 700 - N 24-70 / N 80-200 / N 85 1.8 / N 50 1.8 ...
Dzięki, że pozwoliłeś mi napisać.I ogół ma to w nosie, ale pewnie Ty rzucisz okiem, co?
Wybaczam, bo najwidoczniej nie wiesz, co mówisz - akurat dołożenie najprostszej ramki w Develop ma.Z tym że to rzeczywiście będzie najprostsza: jednego typu i albo biała, albo czarna.
Jak zrobić? Idź do Develop, a tam do Post-Crop Vignetting i przesuń pierwszych pięć suwaków na max w lewo - będzie jeden typ. A drugi osiągniesz jak pierwszy suwak przesuniesz max w prawo.
Taka sztuczka...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Okiem rzucę i na pewno z tego skorzystam inaczej bym tu nie pisal i nie zajmował komuś ich czasu. Szanuję tych, którzy posiadają większą wiedzę odemnie a tym bardziej , kiedy dzielą się nią z innymi.
D 700 - N 24-70 / N 80-200 / N 85 1.8 / N 50 1.8 ...
Czy ktoś z Was korzysta z modułu PRINT bez zainstalowane drukarki? Lub na PDF Creatorze?
Ja, na wirtualnej drukarce pdf, choć akurat nie takiej. Ta moja nazywa się doPDF v 7.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Mam pytanie - na ilu komputerach można zainstalować LR 5?
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Ja mało sprytny w te komputerowe rzeczy jestem - jak Adobe będzie wiedziało na ilu naraz komputerach LR jest uruchomiony? Zakładam pracę na dwóch różnych bibliotekach, jeden egzemplarz programu zainstalowany na dwóch komputerach (lub trzech) ma obsługiwać trzy różne zestawy zdjęć. Da się?
LR ma swój numer licencji. Po odpaleniu łączy sie z Adobe. Biblioteki/Katalogi nie mają nic do rzeczy, możesz mieć założonych dziesiatki w jednym LR.
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Skontaktuj się z nami