Szukaj
No i czwarty dzien z nowa winda...wszystko smiga pieknie, jedyne co mnie drazni to brak programiku ASUSa iCharge, powodowal, ze na USB szlo wieksze napiecie w momencie podpiecia iPhona i ladowal sie jak ze zwykles sieciowej ladowarki, godzinka i tel naladowany a teraz kurcze trwa to godzinami...
Ale juz wyszukalem, ze ASUS pracuje nad uaktualnieniem programu pod plyty ASUSa i W10.
Z lapkiem sie jeszcze wstrzymuje.
Nikon http://greg77.com/
Czy są jakieś doświadczenia w działaniu PS, NX, LR po upgrade systemu do W10?
- - - - kolejny post - - - - - -
Nie próbowałem pod XP, ale nasuwa mi się takie spostrzeżenie, że pobieranie obrazu W10 pod W8.1 odbywa się w dwóch etapach: najpierw trzeba ściągnąć programik który łączy się chyba z serwerem MS i ściąga obraz W10 i rozpakowuje go jako plik ISO. Więc nie jest wykluczone, że MS tak to zmajstrował, że program ściągający nie działa pod XP. Ale to tylko moja spekulacja.
Nikon http://greg77.com/
mmluty - no wlasnie nie moge pobrac tego programiku.
Nie wiem po co tak komplikuja sprawe. Powinny byc 4 obrazy ISO do pobrania - Home 32 i 64 i Pro 32 i 64.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Też mam płytę ASUSa i też dzieje się coś czego nie rozumiem. Gdy zamknę Windows przez /Zasilanie/Zamknij to na myszy
USB pozostaje napięcie (podświetlanie) nie było tego po wyjściu z Win7. Natomiast gdy komputer zostanie wyłączony przez program
typu Sleep (zainstalowałem go sobie bo czasami potrzebuję) to komputer jest wyłączany "totalnie" - gaśnie także mysz.
A tak z ciekawosci spytamCzy przeglądarka systemowa Win 10 obsługuje zarządzanie kolorem?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
A ja zarzuciłem windows 10 na imaka żonki (c2d 3,06, GT9600), działa szybko i bez problemu mimo że tam jest hdd. Jak poinstaluję sterowniki i potestuję system to dam znać czy wszystko jest ok![]()
;]
A jak oceniacie przeglądarkę Edge ? Są jakieś problemy z wyświetlaniem stron, odtwarzaniem filmów na stronach, szybkością itp. ?
D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.
Skontaktuj się z nami