Piraci nie dostaną aktualizacji, to już pewne na 100%, co do aktualizacji Windows 7(8.1) to ona na kluczu z aktualizowanego OS się aktywuje, nowego klucza Microsoft nie da bo to wersja Windows 10 za free.
Szukaj
Piraci nie dostaną aktualizacji, to już pewne na 100%, co do aktualizacji Windows 7(8.1) to ona na kluczu z aktualizowanego OS się aktywuje, nowego klucza Microsoft nie da bo to wersja Windows 10 za free.
Wiadomo kiedy, bedzie mozna kupic BOX'a? I w jakiej cenie?
Moj laptop niestety nie ma mozliwosci aktualizacji, mimo wszystkich pobranych na windows 7.
D600 / 28 / 50 / 85 /
a jak ktoś zechce wymienić dysk na większy ? też trzeba będzie płacić?
System przypisany będzie raczej do płyty głównej więc wymiana dysku grafiki czy procka powinna być bezbolesna.
;]
Jesli mam 7pro dostane 10pro czy home?
https://500px.com/Rafal_S Nikon FM2N
Aeon88: Nie byl bym taki pewien, M$ ma manie zmieniania warunkow licencji srednio raz w roku. Kiedys legalem bylo kupienie OEM z myszka i tak dlugo byla wazna licencja do kiedy myszka nie popsula sie. Co robilo sie? Kupowalo OEMa z myszka, a myszke do szuflady. Potem zmienili zapis na "zywotne komponenty komputera" wraz z ukladami pamieci i dyskiem twardym, a wymiana dowolnego z tych komponentow powodowala utrate licencji. Nie wiem czy nadal M$ wydaje co roku taka "czewrona biblie" z warunkami licencjonowania poszczegolnych produktow w roznych wersjach. Gdzies mam je chyba wszystkie do roku 2008. Bajzel byl totalny, czesto sprzedawcy i dystrybutorzy mieli z tym problem, bo jeden produkt potrafil miec dwie rozne licencje, zaleznie od tego w jakim pakiecie byl kupiony.
Już jest bajzel. Na polskie pytania odpowiada na answers.microsoft.com niejaki Krzysztof_S (pracownik M$) i z tego co pisze i do jakich odpowiedzi w faq linkuje to jest tak jak pisałem - mam win7 box, aktualizuję do win10 za friko -> dopóki płyty głownej nie wymienię win10 będzie mi działac, jak ją wymienię to aktywacja nie pójdzie i wracam do win7 box mojego lub kupuję nową licencję win10. Natomiast na angielskiej wersji answers.microsoft.com gość (też pracownik M$) odpisał że brana jest też pod uwagę licencja z której się aktualizuje: jeśli mam oem i aktualizuję do win10 za free to będzie wszystko działać do wymiany płyty, jeśli wymienię płytę główną to tracę system bo aktywacja nie pójdzie, jeśli natomiast mam 7 box i aktualizuję do win10 za friko to będę miał możliwość deaktywacji win10 na obecnym kompie i aktywacji go na nowym (z nową płytą). Gość na ang forum twierdzi że aktualizacja przeniesie prawa licencji box do win10 i będzie można ten system aktywować na nowym sprzęcie.
Z kolei na polskich portalach typu spiders web itp mieszają te dwa rozwiązania. Piszą że aktualizacja 7box do 10 za friko online w ciągu trwania promocji spowoduje przypisanie systemu do sprzętu (płyty głównej) i nie bedzie możliwa instalacja na nowym sprzęcie, natomiast jak się kupi w sklepie win10 oem i zainstaluje na kompie to będzie można go później deaktywować i zainstalować ponownie na nowym kupionym kompie w przyszłości (mimo że to była wersja OEM), czyli uprawnienia licencji oem zostaną rozszerzone i zniesiony będzie brak możliwości przeniesienia tej licencji na nowy komp. Ale tylko jeśli się kupi ten oem w sklepie, a nie zrobi aktualizacji za friko online.
Tragedia poprostu. Narazie tylko na macbooku zainstaluję 10 TP a po premierze pełną wersję win10. Box win7 zostawię jak jest. Jak się M$ określi konkretnie jak to będzie wyglądało to wtedy się pomyśli o aktualizacji. Mam nadzieję że w rok się wyrobią, póki 10 będzie za free.
;]
Tak w temacie Windows 10 to aktualizacja już udostępniona i powinna się pobierać, jest nadzieja że na koniec Lipca przejdę na nowy OS![]()
Jak nie planujesz rozbudowy kompa w najbliższym czasie to śmiało możesz zdzieraćja się nie mogę doczekać aż wrzucę winde na macbooka, wkońcu będzie na czym pracować.
;]
Obecnie mam 2 PC (nowe/poskładane) to niedorobiony win 8.1 aktualizuje, do Laptopa (Dell V3500) sterowniki mozolnie pozbierałem pod Win8.1 to starego win7 też aktualizuję, po dzisiejszej aktualizacji Windows powinna się 10 pobierać (w czasie pobierania pojawia się ukryty folder c:\$Windows...)![]()
Skontaktuj się z nami