Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A mnie ogarnia niebotyczne zdumienie, że są jeszcze na tej planecie ludzie utwierdzeni w przekonaniu, że skoro nie używają mocnych słów i pod nickiem mają ilość postów w okolicach 2k, to mają prawo użyć pretensjonalnego tonu. To, co Ty nazywasz delikatną sugestią, w moim (i nie tylko) odczuciu brzmi jak traktowanie ludzi z góry. Nie chodzi o to, co chciałeś napisać - nie twierdzę, że wspięłam się na wyżyny pomocy w tym poście, ale chodzi o to w jaki sposób zwracasz się do innych, zarzucając infantylność i stawiając się w pozycji alfy i omegi, rzucając sugestie w trybie rozkazującym ("Wysil się", "Znajdź coś"... serio?). Po prostu proszę, żebyś darował sobie tego typu odzywki, bo kontrargumenty można podawać w inny sposób, np. po prostu mówiąc, co jest nie tak, bez ozdobników w postaci zrównywania kogoś z poziomem podłogi, albo podrzucając link do czegoś lepszego.

Mam nadzieję, że będziesz mógł spać spokojnie, po tym, w jak ogromny szok wprawiłam Cię moim forumowym faux pas.
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybuuu Zobacz posta
    ("Wysil się", "Znajdź coś"... serio?)
    Serio. Forum na tym tylko zyska, jeśli ludzie będą myśleli co piszą. Jak się wysilą. Serio.

Przeczytaj sobie ten wątek, a zwłaszcza odpowiedź kolegi Ecml na krytykę, która była identyczna jak skierowana do Ciebie - żeby się wysilił następnym razem. Może dostrzeżesz jakąś różnicę w reakcji jego i swojej.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Kolekcjonujesz linki z postami z reakcjami na Twoją krytykę? W sumie... każdego jara co innego - jednym przeszkadza reakcja, innym brak słowa "proszę".
    Nie zrozumiemy się, szkoda. Pozostaje życzyć miłego, słonecznego dnia.

@Adrian - najrzetelniejszym testem softfu chyba po prostu będzie, jeżeli spróbujesz potraktować tego samego rawa dwoma innymi narzędziami tak, aby osiągnąć ten sam efekt, i sam zdecydujesz, którym zrobiłeś to najszybciej, najergonomiczniej i z najmniejszą szkodą dla jakości obrazka (jakkolwiek rozumianą przez Ciebie). W końcu nie chodzi o to, żeby używać, bo ktoś pro używa (nawiązując do pierwszego posta), ale żeby zbliżyć się do efektu, jakie chce się osiągnąć. Btw - dlaczego obawiasz się, że 30 dni to za mało?
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Przeczytaj sobie ten wątek, a zwłaszcza odpowiedź kolegi Ecml na krytykę, która była identyczna jak skierowana do Ciebie - żeby się wysilił następnym razem. Może dostrzeżesz jakąś różnicę w reakcji jego i swojej.
    Idąc tym tokiem rozumowania - może popatrz na siebie i na to jakie reakcje wywołujesz u niektórych. Przyganiał kocioł garnkowi.

@Adrian - najrzetelniejszym testem softfu chyba po prostu będzie, jeżeli spróbujesz potraktować tego samego rawa dwoma innymi narzędziami tak, aby osiągnąć ten sam efekt, i sam zdecydujesz, którym zrobiłeś to najszybciej, najergonomiczniej i z najmniejszą szkodą dla jakości obrazka (jakkolwiek rozumianą przez Ciebie). W końcu nie chodzi o to, żeby używać, bo ktoś pro używa (nawiązując do pierwszego posta), ale żeby zbliżyć się do efektu, jakie chce się osiągnąć.
    Tak, pełna zgoda. Tak jak pisałem - liczyłem na jakieś konkretne argumenty w kierunku używania C1P, ale widzę, że chyba jednak jest to kwestia opanowania programu a efekty z jednego i drugiego będą podobne. No nic, sam poużywam to będę wiedział

Btw - dlaczego obawiasz się, że 30 dni to za mało?
    Ostatnio mi go zabrakło, żeby się tego programu nauczyć, zapewne musiałbym sobie nieco plan zajęć przeorganizować, żeby mieć więcej czasu na naukę C1P, bo póki co zostaje go niewiele

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Pamiętam po prostu, że są jednak tacy, którzy reagują mądrze na słowa krytyki.
    Ale to nie krytyka, tylko prztyczki.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Uprawnienia umieszczania postów